ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Νεο ραντεβου για το Σκοπιανο

Νεο ραντεβου για το Σκοπιανο
Συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο ομόλογός του της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ συναντήθηκαν παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Παράλληλα με τους υπουργούς Εξωτερικών, συνεδρίασαν και οι τεχνικές ομάδες, όπως είχε συμβεί κατά τις πρόσφατες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ σε Βιέννη και Σούνιο.
Ο νέος κύκλος συζητήσεων για το ονοματολογικό θα συνεχιστεί σήμερα στις 09:30 το πρωί, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζαεφ δήλωσε πως «είμαστε κοντά στη λύση», τονίζοντας ότι οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας «που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα της χώρας».

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΟΙΞΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Διαθέσιμη είναι από χθες η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Αν και οι... ηλεκτρονικές πύλες του νέου υπερ-ταμείου άνοιξαν βάσει του χρονοδιαγράμματος, δεν λείπουν τα μικροπροβλήματα στο ηλεκτρονικό μητρώο που βάσει του σχεδιασμού θα δέχεται νέες εγγραφές ασφαλισμένων και συνταξιούχων ενώ θα περιέχει κι όλες τις πληροφορίες και μεταβολές για τους ήδη υπάρχοντες. Και αυτό γιατί η ηλεκτρονική ενοποίηση του μητρώου όλων των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί ίσως ένα από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα για την λειτουργία του υπερ-ταμείου, καθώς υπάρχουν τεράστιες τεχνικές δυσκολίες ενοποίησης πληροφοριακών συστημάτων που δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.

Μάλιστα, ο «ηλεκτρονικός» ΕΦΚΑ έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει με επόμενο σταθμό τις 23 Ιανουαρίου οπότε βάσει σχεδιασμού θα πρέπει να «ανοίξει» εν μέρει ο προσωπικός λογαριασμός ασφαλισμένου ώστε ο καθένας να παρακολουθεί το χρόνο ασφάλισής του, τις οικονομικές του εκκρεμότητες και κυρίως τις ασφαλιστικές του εισφορές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στόχος του υπουργείου Εργασίας μέσω της συγχώνευσης αναμένεται να υπάρξει και μείωση του λειτουργικού κόστους, εξοικονομώντας χρήματα από ενοίκια, λογαριασμούς υπηρεσιών και σύντμηση του χρόνου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Η πλήρης λειτουργία του νέου συστήματος πρόκειται να ολοκληρωθεί σταδιακά. Προς το παρόν οι πρώτες αλλαγές που γίνονται άμεσα ορατές αφορούν την ενημέρωση των ασφαλισμένων. Η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, όπου είναι διαθέσιμες για τους πολίτες πληροφορίες σχετικά με το νέο σύστημα και όλα τα έντυπα (αιτήσεις και δικαιολογητικά) για τις συντάξεις. Από χθες, άνοιξε και η διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης, με στόχο να έχει πρόσβαση σε αυτό άμεσα κάθε ασφαλισμένος και να μην χρειάζεται να μεταβεί σε κάποιο κεντρικό ή περιφερειακό κατάστημα.

Επόμενος στόχος είναι η πλήρης δυνατότητα για ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες για τους ασφαλισμένους (μητρώο, ένσημα κ.τλ.), όπως και στον online ατομικό λογαριασμό ασφαλισμένου, με όλα τα προσωπικά του στοιχεία. Στο μέλλον, αντίστοιχη εξυπηρέτηση θα παρέχεται και μέσω της νέας τηλεφωνικής γραμμής 1555 και μέσω οποιουδήποτε ΚΕΠ. Μέχρι τότε, θα διατηρηθούν βέβαια όλες οι υπάρχουσες περιφερειακές υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα και μέχρι το τέλος του 2017, βάσει και της υπό έκδοση υπουργικής απόφασης θα έχουν καταβληθεί και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις που περιμένουν οι δικαιούχοι χρόνια τώρα. Στόχος είναι να πληρώνονται τουλάχιστον 9.000 καινούργιες συντάξεις κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την πληρωμή των συντάξεων Μαρτίου, στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι πληρωμές θα γίνουν από τον ΕΦΚΑ με τη σειρά προτεραιότητας που έχουν ήδη οι φάκελοι σε εκκρεμότητα.

Το πρόγραμμα έχει ημερομηνία οριστικής λήξης την 31η Οκτωβρίου 2017 κι έως τότε θα πρέπει να έχουν πληρωθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Διαφορετικά, όπως ορίζει και η σχετική διάταξη νόμου, τα κονδύλια θα πρέπει να επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό. Γι’ αυτό και τα τμήματα απονομής συντάξεων, βάσει του σχεδιασμού, ενισχύονται με το προσωπικό που πλεονάζει σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. μονάδες διοικητικού ή οικονομικού), μετά και την ενοποίηση όλων των Ταμείων. Τελικός στόχος είναι από το τέλος του 2017 η απονομή της σύνταξης να γίνεται εντός τριμήνου από την υποβολή της αίτησης.
Euro2Day

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ