ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

N. ΠΑΠΠΑΣ: Η Ν.Δ. ΟΦΕΙΛΕΙ Ν' ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ


«Η Ν.Δ. οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κάνοντας λόγο για προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Κατά τον κ. Παππά«Η ταύτιση της Ν.Δ. με ορισμένα πάρα πολύ συγκεκριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση δεν περίμενε την τελική απόφαση του ΣτΕ, πριν προχωρήσει στον διαγωνισμό, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Εμείς σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και κατ' εφαρμογή του Συντάγματος κάνουμε τον διαγωνισμό. Το ΣτΕ από το 2010 έχει υπογραμμίσει ότι το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια, αντιβαίνει το Σύνταγμα. Και πραγματικά αν δει κανείς το άρθρο 15, παράγραφος 2, του Συντάγματος θα διαπιστώσει ότι είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει άδεια για να λειτουργεί και να εκπέμπει ένας τηλεοπτικός σταθμός. Στην παρούσα φάση εξάντλησαν κάθε νομική δυνατότητα οι λειτουργούντες τηλεοπτικοί σταθμοί και τώρα συμμετέχοντες στο διαγωνισμό».


Γ. Κουμουτσάκος: Η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών πάσχει συνταγματικά και δημοκρατικά

Η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών πάσχει συνταγματικά και δημοκρατικά, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ«Η όλη διαδικασία - παρωδία πατάει σε σαθρό έδαφος. Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου και την παραγκώνιση του ΕΣΡ», προσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν ένα σκοπό, τη χειραγώγηση της ενημέρωσης. Σημείωσε τέλος ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανοίξει την τηλεοπτική αγορά με διασφάλιση της διαφάνειας στην προέλευση χρημάτων, ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα.

Όλγα Γεροβασίλη: Διαβλητή η θέση της Ν.Δ. για το μέλλον των τηλεοπτικών αδειών

Για αποκατάσταση της νομιμότητα με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας ότι υπάρχει πολιτικό ζήτημα με τη στάση που τηρεί. «Αν η Ν.Δ. ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω; Να το πει στον ελληνικό λαό», σημείωσε.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Βήμα FM'', η κ. Γεροβασίλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Καλώ τη Ν.Δ. να αλλάξει τη στάση της».


Σημείωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υπέπεσε σε αντιφάσεις με όσα δήλωσε. «Είναι διαβλητή η θέση της Ν.Δ. για το μέλλον των αδειών», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αν η Ν.Δ. ακυρώσει το διαγωνισμό σε αυτούς που έχουν πληρώσει για άδειες, θα δώσει λεφτά πίσω; Να το πει στον ελληνικό λαό».
Ερωτηθείσα για το μέλλον των ήδη λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα αναδειχθούν από τη διαγωνιστική διαδικασία, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε, ότι σε 90 ημέρες μετά το διαγωνισμό η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένωνΗ κ. Γεροβασίλη είπε ακόμη, ότι δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες. «Αν προσθέταμε άδειες μετά το διαγωνισμό θα ήταν άδικο για όσους πλειοδότησαν σε αυτόν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΚΚΕ: Με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα μπει τέλος στη διαπλοκή

Με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρόκειται να μπει τέλος στη διαπλοκή, τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη σημερινή δημοπρασία. Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα: «Από τη στιγμή που τα κανάλια και οι συχνότητες θα συνεχίσουν να ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες, θα ζουν και θα βασιλεύουν η διαπλοκή, τα πολιτικά παιχνίδια και πάνω απ’ όλα η ''ενημέρωση'' θα είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων».
«Όπως δεν αντιμετωπίστηκε η διαπλοκή σε άλλους τομείς, π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, προμήθειες του δημοσίου, δημόσια έργα, που γίνονται παρόμοιοι διαγωνισμοί, έτσι δεν πρόκειται να μπει τέλος στη διαπλοκή και με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.


Γ. Μαντζουράνης: Δεν είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη

«Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του κ. Μαρινάκη» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι είναι συνήγορος του κ. Μαρινάκη και ταυτόχρονα εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
«Είμαι δικηγόρος του δικηγόρου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του, ο σταθμός του οποίου διέπραξε αυτή την αθλιότητα εις βάρος μου», ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης.

Προανήγγειλε ακόμη ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη σε βάρος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και ΣΚΑΪ διότι, όπως είπε, ανέφεραν ψευδείς ειδήσεις, που θίγουν την υπόληψή του. «Θα τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες, θα κάνω αγωγή σε βάρος και των δυο, είναι ψευδείς οι αναφορές τους και αυτό προσβάλλει την επαγγελματική μου υπόληψη» κατέληξε.


Στ. Παναγούλης: Σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης προς τον Χρ. Καλογρίτσα

Για «σκανδαλώδη εύνοια» της κυβέρνησης προς τον Χρ. Καλογρίτσα κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Όπως επισημαίνει ο κ. Παναγούλης, επικαλούμενος δημοσιεύματα, «Κατά τη χθεσινή διαδικασία κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών για τη συμμετοχή των υποψηφίων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβαν χώρα παρατυπίες και απροκάλυπτη στήριξη των κυβερνώντων σε συγκεκριμένο υποψήφιο».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει ο κ. Παναγούλης, «Ενώ η ανακοίνωση της Επιτροπής του διαγωνισμού όριζε ρητά ότι η υποβολή των εγγυητικών επιστολών των υποψηφίων έληγε, όπως είθισται, στις 15:00,  ο υποψήφιος με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και γνωστός πλέον στο πανελλήνιο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε, με την εύνοια των κυβερνώντων, την εγγυητική του επιστολή κατά παράβαση της παραπάνω ανακοίνωσης και των όρων του διαγωνισμού».

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, «Ο Χρήστος Καλογρίτσας προσήλθε στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στις 15:40, σαράντα ολόκληρα λεπτά μετά τη λήξη της άνω προθεσμίας  και, μετά από άνωθεν εντολή, που δόθηκε στην αρμόδια υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κρατήθηκε το πρωτόκολλο ανοιχτό, παρά τη λήξη του χρόνου, και τελικώς κατατέθηκε η εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή του Χρήστου Καλογρίτσα».

Ο κ. Παναγούλης ερωτά τον υπουργό Επικρατείας: «Ποιος κυβερνητικός παράγοντας παρενέβη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπάλληλο της ΓΓΕΕ που παραλαμβάνει τις εγγυητικές επιστολές για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών να κρατήσει το πρωτόκολλο ανοικτό, πέραν της καθορισμένης προθεσμίας», καθώς και αν θα γίνει τελικά δεκτή η υποψηφιότητα του στο διαγωνισμό.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ