ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος οι πολλές, σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές. ***** Διασύνδεση ταμειακών-POS: Από «κόσκινο» όσοι δεν συμμορφωθούν - Μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν περιθώριο διασύνδεσης οι Επιχειρήσεις. ***** Εξηγήσεις για τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. ***** Ανδρουλάκης: Εθνική αναγκαιότητα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. ***** Δημοσκόπηση GPO: Στο 33,6% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου έναντι 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, η Ελληνική Λύση με 9,1%, στο 8,8% το ΚΚΕ.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ VD

Αρνητικός σε ενδεχόμενη αλλαγή εκλογικού νόμου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ν.Δ. δεν μπαίνει σε τέτοια συζήτηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «οι κανόνες του
παιχνιδιού δεν μπορούν να αλλάζουν» και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις, κάτι που όπως είπε, υπηρετεί ο υφιστάμενος εκλογικός νόμος.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ωστόσο ότι η Ν.Δ. συζητά μόνο για:
  • Το ζήτημα της ψήφου των ομογενών
  • Την κατάτμηση μεγάλων εκλογικών περιφερειών
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι δεν άκουσε κάποια συγκεκριμένη πρόταση για τον εκλογικό νόμο από τον Πρωθυπουργό. Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε ότι η Ν.Δ. επιμένει στην πρότασή της για ευρεία συνταγματική αναθεώρηση.
Όπως είπε, οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν για ποια συνταγματική πρόταση στις επόμενες εκλογές.





Μαξίμου: Διαφωνίες αλλά και συγκλίσεις για τον εκλογικό νόμο

Στην εκτίμηση πως διαμορφώνεται ένα έδαφος για ευρεία πλειοψηφία σε ό,τι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο προέβησαν κυβερνητικές πηγές, μετά τις πρώτες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ειδικότερα, όπως σημείωναν μετά τις επαφές με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, οι συνομιλίες που γίνονται μεταξύ του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών είναι ειλικρινείς και παρά τις διαφωνίες που έχουν εκφραστεί από τις συναντήσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ως προς παραμέτρους της απλής αναλογικής, παρατηρούνται και συγκλίσεις.

Πάνω σε αυτή τη βάση και από τη στιγμή που θα αποκρυσταλλωθεί και θα παρουσιαστεί η πρόταση της κυβέρνησης, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, διαμορφώνεται ένα έδαφος ώστε να υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτούνται ώστε το νέο εκλογικό σύστημα να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Ειδικότερα επισημαίνουν ότι οι συγκλίσεις που έχουν παρατηρηθεί ήδη αφορούν ιδιαίτερα το θέμα της κατάργησης ή μιας σημαντικής μείωσης του μπόνους εδρών και τη θεσμοθέτηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

Σημειώνεται ότι με τη συνάντηση του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώνονται οι σημερινές επαφές του Πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν ως αντικείμενο, εκτός από τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ αύριο Παρασκευή συναντά τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι με την ολοκλήρωση, αύριο, αυτού του κύκλου διερευνητικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, η κυβέρνηση θα κάνει συνολική εκτίμηση ως προς τη δυναμική της πρότασης για απλή αναλογική και εν συνεχεία η Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, θα εισηγηθεί την πρόταση του κόμματος προς τα υπόλοιπα κόμματα.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ