ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ VD

«Η επίθεση στον βασικό μισθό και στα εργασιακά κεκτημένα είναι ο ολισθηρός δρόμος που οδηγεί σ’ έναν ανταγωνισμό προς τα κάτω, με παραγωγική υποβάθμιση», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο συνέδριο του Economist, ενώ τόνισε ότι «δεν μπορεί η ανάπτυξη να στηριχθεί στη συντριβή της εργασίας». Όπως είπε: «Ενδεικτικά για την περίπτωση μας, από το 2009 οι αμοιβές στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 25 δισ. ευρώ και η συνολική ζήτηση κατά 53 δισ. ευρώ». «Έχουμε μια συμφωνία που μπορεί επιτέλους να δώσει προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον ελληνικό λαό», ανέφερε επιπλέον ο κ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμέρισε δίκαια τα βάρη της δημοσιονομικής προσαρμογής και τώρα βάζει τα θεμέλια για μια «βιώσιμη δίκαιη ανάπτυξη». Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν θα παρεμποδίζεται από την εξυπηρέτηση του χρέους. «Κι αυτή είναι η πιο στέρεα έννοια βιωσιμότητας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οικονομίας και απαντά στις επείγουσες ανάγκες της χώρας. «Χτυπάμε την άνιση και εκλεκτική φορολογική μεταχείριση που κάποιοι απολάμβαναν μέχρι σήμερα με την ανοχή του κράτους» συνέχισε ο Πρωθυπουργός και στάθηκε στην προώθηση ενός «νέου παραγωγικού μοντέλου», που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.


«Η χώρα βγαίνει από την εκκρεμότητα και προχωρά δυναμικά στην ανάκτηση του χαμένου χρόνου και στη διόρθωση των απωλειών που άφησε η βαθιά ύφεση των προηγούμενων έξι ετών», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. «Εστιάζουμε στους οκτώ άξονες όπου η χώρα έχει πλεονέκτημα».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στους άξονες, στους οποίους η χώρα διαθέτει πλεονέκτημα:
  • Αγροτοδιατροφή
  • Υγεία - φάρμακα
  • Τεχνολογίες πληροφορικής - επικοινωνιών
  • Ενέργεια
  • Περιβάλλον
  • Μεταφορές - Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Υλικά και κατασκευές
  • Πολιτισμός - Τουρισμός
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνοδεύεται από την εκταμίευση 3,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Δήλωσε εξάλλου ότι οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα «δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 1,5 με 2%» μετά το 2018, κάτι που χαρακτήρισε «κοινό μυστικό». Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Πρώτα πρέπει να μπουν οι ρεαλιστικοί στόχοι και στη συνέχεια να μιλήσουμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, διότι μέχρι σήμερα γινόταν το αντίθετο».

«Ο νέος εθνικός στόχος, είναι η Ελλάδα του 2021, όταν θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, να είναι μια χώρα που θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, αυτοδύναμη, με χαμηλή ανεργία και δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist.

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ