ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Νέο ραντεβού Μητσοτάκη με Ιερώνυμο την Πέμπτη - «Χέρι - χέρι» με τα ράσα. ***** Επιστολική ψήφος: Πάνω από 200.000 εγγραφές. ***** Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: 62χρονος καρφώθηκε σε κολώνα. ***** Μπάιντεν σε Αίγυπτο και Κατάρ: «Πιέστε τη Χαμάς να δεχτεί την πρόταση εκεχειρίας». ***** Εποχές Βιετνάμ στα αμερικανικά Πανεπιστήμια: Πάνω από 900 συλλήψεις ***** ΗΠΑ: Τρεις Αστυνομικοί νεκροί και άλλοι 5 τραυματίες σε ανταλλαγή πυρών στη Β. Καρολίνα.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ν' ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΞΙ «ΠΑΛΙΟΙ» ΤΗΣ Ε.Ε. VD

Κοινή γραμμή γύρω από την επιτακτικότητα της ανάγκης να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση Ε.Ε. και Βρετανίας για τους όρους του Brexit κρατούν τα έξι ιδρυτικά μέλη της Ένωσης στην πρώτη συνάντησή τους στο Βερολίνο, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι». Όσον αφορά την κρίση που ανοίγει στην ίδια την Ε.Ε., κάλεσαν σε επιστροφή στο πνεύμα των πατέρων της ενοποίησης, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις θα είναι «εντατικές». Αξιωματούχοι από την Ευρώπη επαναλάμβαναν ήδη από την Παρασκευή την ανάγκη «γρήγορου και καθαρού» διαζυγίου με στόχο να αποφευχθεί παράταση της αβεβαιότητας.

Η έναρξη των διαπραγματεύσεων, εκ των πραγμάτων διπλών, που θα ξεκαθαρίζει τι θα μείνει από τα όσα ίσχυαν μέχρι τώρα και ποιο θα είναι το καθεστώς της Βρετανίας από εδώ και πέρα, περνάει αναγκαστικά και από το ζήτημα της Ντάουνινγκ Στριτ. Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε δώσει ορίζοντα τον Οκτώβριο για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Λονδίνο. 

Το Λονδίνο από την πλευρά του δεν έχει δείξει να βιάζεται: Ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως το έργο του διαζυγίου θα είναι καθήκον του διαδόχου του, ο οποίος αναμένεται να έχει αναδειχθεί μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ ούτε ο Μπόρις Τζόνσον, «στρατηγός» του Brexit στο Λονδίνο και ένας από τους θεωρούμενους πιθανότερους διεκδικητές της θέσης του Κάμερον, διαπιστώνει «λόγο για βιασύνη».

Μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο το πρωί του Σαββάτου, οι ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου υπογράμμισαν πως η Ε.Ε. επιδιώξει άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Ε.Ε. για έναρξη του διαζυγίου με το Λονδίνο.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Μαρκ Ερό τόνισε: «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για άμεση έναρξη ώστε να μην έχουμε περίοδο αβεβαιότητας με οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις».  Κάλεσε σε άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 50 ώστε οι 27, πλέον, χώρες της Ε.Ε. «να επιστρέψουν στο πνεύμα των πατέρων της ευρωπαϊκής ενοποίησης». «Εναπόκειται σε εμάς να αναζωογονήσουμε αυτό το πνεύμα» υπογράμμισε. 



Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν «το συντομότερο δυνατό», ενώ υπογράμμισε πως η Ε.Ε. έχει μπροστά της «εντατικές συνομιλίες». «Πρέπει να υπάρξει διαύγεια, ο βρετανικός λαός μίλησε και πρέπει να εφαρμοστεί η απόφασή του» είπε ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ