ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. ***** Άγιο Φως: Φτάνει το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία. ***** Ισραήλ: Προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας. ***** Γάζα: Ξανά στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Μια εβδομάδα προθεσμία έχει δώσει το Ισραήλ. ***** Οι Χούθι απειλούν τώρα, πλοία στη Μεσόγειο. ***** «Εξέγερση» στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μετά τους φοιτητές, επαναστατούν και οι αγανακτισμένοι γονείς που πληρώνουν - Οι γονείς πληρώνουν έως και 90.000 δολάρια ετησίως, και είναι έξαλλοι με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ VD

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σήμερα με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στρέφεται το ενδιαφέρον μετά την ολοκλήρωση των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία. Τα θέματα του θα απασχολήσουν την Κ.Ε. είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις της Κ.Ε. για τον προσυνεδριακό διάλογο, το σχέδιο καταστατικού και ο κανονισμός προσυνεδριακών διαδικασιών.

Μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη προχωρήσει στην «χαρτογράφηση» των θέσεων των κομμάτων για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση. Το κυβερνητικό στρατόπεδο διατυπώνει την εκτίμηση ότι υπάρχουν κεφάλαια του εκλογικού νόμου που μπορεί να εξασφαλίσουν συγκλίσεις όπως το δικαίωμα ψήφου στα 17, η πλήρης κατάργηση του μπόνους των εδρών και με «κάποιο τρόπο» και η διατήρηση ενός ορίου για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Αντίθετα, αντικρουόμενες θέσεις διατυπώνονται στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών και στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, θέμα για το οποίο υπάρχουν «τεχνικές δυσκολίες».



Το επόμενο βήμα που ακολουθεί είναι αυτό της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα και αύριο, για την οποία η προσδοκία είναι το βράδυ της Κυριακής να υπάρξουν αποφάσεις για τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και για το πώς θα πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλαδή ποιες συμμαχίες θα πρέπει να επιδιώξει, καθώς, μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία, οι εξελίξεις πρέπει να επιταχυνθούν και η Ελλάδα να συμβάλει πρωταγωνιστικά στη συγκρότηση ενός πόλου που θα θέσει την κοινωνική ατζέντα απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ