ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

SPIEGEL: ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΔΝΤ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Κέρι: Η Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις
Για έλλειψη προόδου στις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα φέρεται να κάνει λόγο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel». Το ΔΝΤ εμφανίζεται δυσαρεστημένο από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεν από τα μέσα Ιουλίου ψηφίσει μια σειρά από νόμους ώστε να εκταμιευθεί η οικονομική βοήθεια, ωστόσο έχει εφαρμόσει μόνο ένα μέρος τους.

Το Spiegel επικαλείται εσωτερική ανάλυσή του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων δεν έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. «Υπάρχει σημαντική ανάγκη αναπλήρωσης ελλείψεων. Η αιτία για την καθυστέρηση ήταν οι νέες εκλογές. Οι παραλείψεις των Ελλήνων κάνουν άνω - κάτω το συνολικό χρονοδιάγραμμα του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας μπορεί τώρα να ολοκληρωθεί μόλις τον Δεκέμβριο», επισημαίνει το Spiegel, προσθέτει όμως ότι ως τότε θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να βρεθεί ενώπιον νέας χρηματοδοτικής ανάγκης, αν της τελειώσουν τα χρήματα.

«Επιπλέον τρία δισεκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας των 26 δισεκατομμυρίων κανονικά δεν θα έπρεπε να εκταμιευθούν, λόγω έλλειψης προόδου στις μεταρρυθμίσεις, λέγεται στο ΔΝΤ. Οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα αναβάλλονται, λόγω της μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης, προς το τέλος του χρόνου», καταλήγει το δημοσίευμα.


Κέρι: Η Ελλάδα να εφαρμόσει γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις
Εν τω μεταξύ, στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, σημειώνοντας ότι: «Ο Αμερικανός υπουργός επαναβεβαίωσε τη στενή διμερή σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ και εταίρου της Ε.Ε.».

Ο Τζον Κέρι «ενθάρρυνε την Ελλάδα να εφαρμόσει ταχέως τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την επιστροφή της στην ευημερία και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τέλος, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν, επίσης, της προσφυγική κρίση, την ενεργειακή ασφάλεια, το κυπριακό και κοινές περιφερειακές ανησυχίες.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ