ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος οι πολλές, σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές. ***** Διασύνδεση ταμειακών-POS: Από «κόσκινο» όσοι δεν συμμορφωθούν - Μέχρι τις 30 Απριλίου έχουν περιθώριο διασύνδεσης οι Επιχειρήσεις. ***** Εξηγήσεις για τη διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. ***** Ανδρουλάκης: Εθνική αναγκαιότητα ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές. ***** Δημοσκόπηση GPO: Στο 33,6% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου έναντι 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, η Ελληνική Λύση με 9,1%, στο 8,8% το ΚΚΕ.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ «ΚΑΡΦΙΑ» Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αιχμές κατά όσων κατακρίνουν έντονα τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του εξάμηνου έργου της στην προεδρία της Βουλής. Όπως είπε, το πόρισμα της Επιτροπής θεμελιώνει ότι: «Το συμπέρασμα ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, άρα δεν μπορεί να πληρωθεί. Αυτά τα συμπεράσματα θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο ουσιαστικής συζήτησης και όχι ευτελιστικών υπονοούμενων στα οποία έχουν καταφύγει κυρίως οι εκπρόσωποι της διαπλοκής γιατί αντιλαμβάνονται ότι το πόρισμα αποκαλύπτει και τη δική τους συνευθύνη».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της απόφασής της να συστήσει την Επιτροπή λέγοντας πως τη χαιρέτισαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ υπενθύμισε ότι στις εργασίες της συμμετείχαν και πολιτειακοί παράγοντες όπως ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Επίθεση σε Γ. Στουρνάρα
Η πρόεδρος της Βουλής έστρεψε τα πυρά της στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα καταλογίζοντάς του έλλειψη συνεργασίας τόσο με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και με την Επιροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών για την υπόθεση Siemens, όπου κλήθηκε επειδή ως υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τον συμβιβασμό με την εταιρεία. Επίσης αρνήθηκε να χορηγήσει στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους τα στοιχεία κίνησης των δανειακών συμβάσεων της χώρας, επικαλούμενος το τραπεζικό απόρρητο. «Δεν νοείται να πραγματοποιεί η Βουλή λογιστικό έλεγχο του χρέους και η ΤτΕ να αρνείται να χορηγήσει τις κινήσεις των τραπεζικών συμβάσεων. Είναι πρωτοφανές να γίνεται επίκληση τραπεζικού απορρήτου έναντι της Βουλής για συμβάσεις που αφορούν το κράτος», είπε χαρακτηριστικά.



Κατά την κ. Κωνταντοπούλου, η έλλειψη συνεργασίας θεσμικού παράγοντα με κοινοβουλευτική επιτροπή δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά, για αυτό και το επόμενο διάστημα, μετά τη διακοπή εργασιών της Βουλής, «θα υπάρξουν και οι δέουσες διαδικασίες προκειμένου ο διοικητης της ΤτΕ να προσέλθει στις αρμόδιες επιτροπές και να χορηγήσει τα στοιχεία που οφείλει».

«Ναρκοθετημένη προσπάθεια για διαφάνεια»
Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο ότι δεν ανήκει «ναρκοθετημένη προσπάθεια γιατί δεν συμμερίζονται όλοι η Βουλή να λειτουργεί για τον πολίτη και για διαφάνεια. Ιδίως στη διαχείριση των οικονομικών». Χαρακτήρισε ως μία από τις αλγεινότερες στιγμές τον τρόπο «που προωθούνταν αποφάσεις στο όνομά μου για τεράστια ποσά χωρίς να γνωρίζω. Φυτεύτηκε απόφαση παραγγελίας αγοράς συσκευών Siemens. Ακυρώθηκε η παραγγελία αλλά αποδεικνύει πως δρουν κυκλώματα» ανέφερε ως παράδειγμα. Έκανε λόγο για επικράτηση πρακτικών που δεν συνάδουν με χρηστή διοίκηση. «Χαριστικές διευθετήσεις για πρόσωπα φαντάσματα, καθεστώς ανασφάλειας για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, εκμετάλλευση εργαζομένων» ανέφερε, ενώ κατήγγειλε λειτουργία «βαρωνιών» για συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Η πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους εργαζόμενους λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του Ταμείου και ότι γνωρίζει πως δεν απόλαυσαν της ίδιας μεταχείρισης οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου. «Τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση χωρίς καμία συνεννόηση προέβησαν σε εμπορικές πράξεις και ειδικότερα μισθωτήριο του κυλικείου της Βουλής» ανέφερε. «Αρκετά έχει κρατήσει η υπονόμευση μίας προσπάθειας αποκατάστασης» τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν τοποθέτησε νέα πρόσωπα μόνο τον γ.γ. και τον φρούραρχο, δεν προέβην σε καρατομήσεις. «Δεν θέλησα να δημιουργήσω κομματική βουλή, ούτε κάστες ανθρώπων» είπε.
«Για το κανάλι της Βουλής που γίνονται αναφορές ότι το εκμεταλλεύομαι, δεν έκανα καμία τοποθέτηση δεν έδωσα καμία οδηγία παρά μόνο να μεταδίδονται ζωντανά οι επιτροπές της Βουλής καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής» σχολίασε.

Ανακοίνωσε δε ότι: «Επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι, αποφάσισα για τη θέση του συντονιστή του καναλιού να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί στο κανάλι την Κατερίνα Κατωτάκη», τονίζοντας πως «Δεν εκτίμησα ποτέ τους κόλακες πολύ λιγότερο τους κόλακες όταν ματαιώνονται οι προσδοκίες τους».

Από το στόχαστρο της κ. Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε και το Γραφείο Προϋπολογισμού και τόνισε ότι: «Αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της Βουλής έκανε παρεμβάσεις εξόχως πολιτικές, συνοψίστηκαν σε ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομικών με στοιχεία που δεν διακρίνονται από την επιστημονικότητα που αρμόζει».
Χαρακτήρισε δε δυσάρεστο, «Να ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ για την ύπαρξη της έκθεση» και διεμήνυσε ότι «κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν ρόλους που δεν τους έχουν ανατεθεί».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ