ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για Τέμπη: Να μας πουν την αλήθεια για το παράνομο ξυλόλιο πριν από τις εκλογές. ***** Μητσοτάκης: Η αποχή στις ευρωεκλογές δεν είναι απάντηση. ***** Υπόθεση Καλλιάνου: «Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων» των πανεπιστημιακών γιατρών καταγγέλλει ο Σύλλογος ΔΕΠ της Ιατρικής ΕΚΠΑ. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε και ο «κοντός». ***** Εννέα συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε Ψυχικό, Παπάγου και Χαλάνδρι - Έξι ανήλικοι ανάμεσά τους. ***** Π. Τσακλόγλου: Εντός διμήνου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τις συντάξεις με οφειλές. ***** Χανιά: Το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Eisenhower» έφτασε στη Σούδα. ***** Τζόρτζια Μελόνι: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές. ***** Οπισθοχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο. ***** Ρωσία: Ετοιμάζει «σκληρή» απάντηση αν κατασχεθούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ-ΚΕΡΙ VD

Ν. Κοτζιάς: Οι ανησυχίες των ΗΠΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά, στην Ουάσινγκτον. Σε ανακοίνωσή της η Χαρ.Τρικούπη μιλά για «θλιβερή εικόνα»,
σημειώνοντας πως η χώρα «παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο ούτε για την οικονομική ούτε για την εξωτερική πολιτική».

«Βλέποντας τις δηλώσεις Κέρι και τις δηλώσεις Κοτζιά χθες στην Ουάσιγκτον μένει ο κάθε Έλληνας με μια πικρή γεύση. Η χώρας μας ψελλίζει, απολογείται και αποδυναμώνεται. Παραπαίει χωρίς στρατηγικό πλαίσιο ούτε για την οικονομική ούτε για την εξωτερική πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία σημειώνεται:
«Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με τη διάψευση αφελών προσδοκιών από το ταξίδι στη Μόσχα η εικόνα γίνεται τελείως θλιβερή. Όλα θυσιάζονται σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι πελατειακών ή ιδεοληπτικών εξαρτήσεων που πλήττει το εθνικό συμφέρον».





ανησυχίες των ΗΠΑ για το θέμα του Σάββα Ξηρού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην ουσία του επίμαχου νόμου δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε Έλληνες ανταποκριτές μετά τη συνάντηση που είχε στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.  Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι κανείς από τους καταδικασθέντες που εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος, αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος, υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή στο σπίτι του, υπό τις συνθήκες που προβλέπει ο νόμος. 

Όπως είπε, εξήγησε στον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι ο νόμος ήταν απαραίτητος, δεδομένου ότι υπάρχουν 11 καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές. Υπογράμμισε ακόμη ότι «υπάρχουν πάντα τα ανθρώπινα ζητήματα», στα οποία η χώρα θα πρέπει να ανταποκριθεί με ανθρωπιστική ευαισθησία. «Πρόκειται για έναν νόμο που προβλέπει διαδικασίες, ιατρικό επιτελείο που θα διερευνήσει την κατάσταση των φυλακισμένων, υπάρχει μια δικαστική επιτροπή, η οποία θα εγκρίνει αν μπορεί αυτό να γίνει ή όχι, υπάρχει ένα βραχιόλι το οποίο έχει μια συγκεκριμένη τεχνική, και μάλιστα του είπα ότι αν έχουν καλύτερη τεχνική εκείνοι θα μπορούσαμε να τη δούμε», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα ότι η τυχόν απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού θα αποτελούσε μια εχθρική ενέργεια, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε πως «Η μελέτη του νόμου θα έδινε μια διαφορετική απάντηση». Νωρίτερα, ο κ. Κέρι είχε εκφράσει τον προβληματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης για την επίμαχη διάταξη, η οποία προβλέπει την μετατροπή του εγκλεισμού σε κατ’ οίκον περιορισμό για κρατουμένους που έχουν πολύ σοβαρές ασθένειες, επισημαίνοντας ότι αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στην φυλακή.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ