LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Ο ΜΙΛΕΡ

Τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν τη χρονική σύμπτωση της συνάντησης του Α. Τσίπρα με το «αφεντικό» της Gazprom A. Μίλερ σήμερα, με τις κατηγορίες που απευθύνει αύριο επίσημα η Κομισιόν στην Gazprom, για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρίας στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης και παραβίαση των κανόνων περί ανταγωνισμού. Η σύνδεση δεν περιορίζεται βέβαια εκεί. «Κυκλώνεται» κι από την τελευταία συνάντηση Πούτιν - Τσίπρα  για το σχέδιο του αγωγού Turkish Stream, με την παράλληλη κορύφωσης της διαπραγμάτευσης για τη χρηματοδότηση της Αθήνας ενόψει του Eurogroup στις 24 Απριλίου, μετά και την κυριακάτικη διάψευση του Κρεμλίνου περί άμεσης προκαταβολής 5 δισ. ευρώ από τη Μόσχα στην Αθήνα για το νέο αγωγό.

Ο νέος αγωγός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου Turkish Stream που ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποσκοπεί στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με παράκαμψη της Ουκρανίας.

Υπό αυτό το σύνθετο πρίσμα γίνονται σήμερα στις 4 το απόγευμα οι συζητήσεις Τσίπρα - Μίλερ, (ενώ στις 2 μ.μ., υπάρχει συνάντηση με τον Π. Λαφαζάνη), γύρω από τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας, με επίκεντρο τον αγωγό φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, μετά το θάνατο του South Stream. Σε μια συνάντηση που πραγματοποιείται μια μόλις ημέρα πριν κάτσει ο Α. Μίλερ στο «σκαμνί» της Κομισιόν.

Όπως αποκάλυψαν ταυτόχρονα χθες το βράδυ Financial Times, Wall Street Journal και Reuters, αύριο ξεκινά η έναρξη της επίσημης έρευνας από την Κομισιόν η οποία έχει αποφασίσει να διαχειριστεί την Gazprom όπως και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, παρά τις γεωπολιτικές προεκτάσεις του ζητήματος. Είναι σίγουρο πάντως, πως η Ρωσία θα αποτιμήσει ως εχθρική πράξη την έρευνα εναντίον της Gazprom, λένε οι Financial Times. H Wall Street Journal, σημειώνει πως η κίνηση της Κομισιόν αναμένεται να κλιμακώσει την κόντρα Ευρώπης - Ρωσίας στη σκιά της ουκρανικής κρίσης, των κυρώσεων και του εμπάργκο.

Το φλερτ Αθήνας - Μόσχας έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, παρακολουθώντας την Gazprom να ανοίγει οικονομικούς και διπλωματικούς δίαυλους μέσω της διανομής φυσικού αερίου στη νότια και κεντρική Ευρώπη. Κι όπως αναφέρουν αναλυτές ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί κομβικός και αμφιλεγόμενος«Κατά ειρωνικό τρόπο», αναφέρουν αναλυτές, «δεν ήταν άλλος παρά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς τρέχουν να αποφύγουν μια πιθανή πτώχευση. Κι όταν οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν ακριβώς ό,τι πρότεινε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ με ένα αποτέλεσμα το οποίο σίγουρα δεν θα είναι στις προτιμήσεις Γερμανίας... και τώρα η Ε.Ε. εκδικείται».
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ