ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Στον προαύλιο χώρο της Βουλής εισήλθαν αιφνιδίως περίπου 20 αντιεξουσιαστές που κρατούσαν πανό. Οι νεαροί πέρασαν από την είσοδο της Βασ. Σοφίας, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτήριο. Έμειναν έξω από την πόρτα που κοιτά προς τον Εθνικό Κήπο, την οποία πρόλαβαν και έκλεισαν οι αστυνομικοί. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα για τους «αγωνιστές που είναι φυλακισμένοι» και αποχώρησαν μετά από πέντε λεπτά. Ωστόσο, τελικά όλοι τους προσήχθησαν στη ΓΑΔΑΜεταξύ άλλων, ζητούσαν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ.



Ν.Δ.: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;
Με αφορμή το περιστατικό η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά του εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος σημείωσε ότι «Η ανασφάλεια τείνει να γίνει γενικευμένη». Όπως κατήγγειλε, «Η κυβέρνηση που επαγγέλθηκε διάλογο με τους κουκουλοφόρους, τώρα δεν μπορεί να περιφρουρήσει ούτε την ίδια τη Βουλή». «Τους ρωτάμε ευθέως: Υπάρχει κράτος ή καταργήθηκε και αυτό;», κατέληξε. 

Ν. Δένδιας: Επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας

Να προασπίσει την έννομη τάξη κάλεσε την κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας«Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας κατήγγειλε την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής. «Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.



Σακελλαρίδης: Προκλητική και ακατανόητη η εισβολή στη Βουλή

Προκλητική και ακατανόητη χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την ενέργεια των αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στο προαύλιο της Βουλής, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα «ποιους ευνοεί αυτή η ενέργεια;» την ώρα που η κυβέρνηση έχει ξηλώσει τα κάγκελα γύρω από τη Βουλή και προωθεί το νόμο για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Η δήλωση Σακελλαρίδη έχει ως εξής:

«Είναι προκλητική και ακατανόητη η σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε.

» Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;


» Αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και ψύχραιμοι καθώς υπάρχει μια απεργία πείνας σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση λειτουργεί σταθερά με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και διασφάλισης της έννομης τάξης».

ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει κυβέρνηση;

Εντονότατες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατύπωσε πάντως η αρμόδια τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά«Το κρίσιμο ερώτημα μετά το μπαράζ καταλήψεων Πανεπιστημίων, Δημαρχείων, πολιτικών γραφείων αλλά και την επίθεση στη Βουλή από τους γνωστούς "αντιεξουσιαστές", είναι: Υπάρχει Κυβέρνηση και ειδικότερα υπάρχει ή έχει καταργηθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;» διερωτήθηκε. 

«Γιατί δεν μπορεί να καταστρέφεται η Δημόσια περιουσία, να γίνονται βανδαλισμοί, να παρεμποδίζεται η λειτουργία των ΑΕΙ και της Αυτοδιοίκησης, να απειλούνται πολίτες και ο Υπουργός και η Αστυνομία να μην παρεμβαίνουν. Και μάλιστα όταν και οι Πρυτανικές αρχές και ο Εισαγγελέας το ζητούν» πρόσθεσε, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΕΚΠΑ.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να παραιτηθεί «αν δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα».

ΚΚΕ: Καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία του λαϊκού κινήματος

Για «πολύ επικίνδυνα παιχνίδια» που παίζουν όσοι «αναγορεύουν» τις ενέργειες όπως τα γεγονότα στη Βουλή αλλά και την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ και αλλού σε «διαμαρτυρία» κάνει λόγο το ΚΚΕ«Δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ποτάμι: Ο Πρωθυπουργός να σταματήσει να είναι θεατής

Aπό την πλευρά του ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης ερωτηθείς για την εισβολή σημείωσε ότι: «Ακόμα και τα προφανή, η τήρηση της νομιμότητας και η περιφρούρηση των δημοσίων κτιρίων μετατρέπονται σε μείζονα κυβερνητικά ζητήματα λόγω των διαφωνιών των υπουργών». Όπως είπε, παρακολουθούμε τον κ. Πανούση να περιμένει την πρωθυπουργική εντολή για να συλλάβει τους καταληψίες ενώ ο κ. Βούτσης διαφωνεί. «Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησής του προκειμένου να μη συνεχίσει η κατάλυση της νομιμότητας και οι καταλήψεις στα δημόσια κτήρια» πρόσθεσε.

Μάλιστα, κύκλοι του κόμματος προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για κραυγαλέα άστοχες επιλογές προσώπων. «Μια πρόχειρη λύση, που θα προτείναμε στον κύριο Τσίπρα θα ήταν μια αμοιβαία κι επωφελής για όλους μετακίνηση: η κυρία Κωσταντοπούλου να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κύριος Πανούσης να αναλάβει τη θέση της στην Προεδρεία της Βουλής» ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Είναι βέβαιο ότι με αυτή τη λύση οι μεν αντιεξουσιαστές θα μείνουν από μόνοι τους στο εξής εκτός Βουλής, το δε Κοινοβούλιο θα ανακτήσει την ομαλή λειτουργία του υπό την προεδρεία ενός έμπειρου πανεπιστημιακού, όπως ο κ. Πανούσης, που είναι προφανές ότι κάποιοι τον εμποδίζουν να ασκήσει τα καθήκοντά του». 

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Αντιδημοκρατικές και καταδικαστέες ενέργειες

«Είναι απόλυτα αντιδημοκρατικές και ως εκ τούτου καταδικαστέες, ενέργειες σαν κι αυτή των αντιεξουσιαστών που εισέβαλαν σήμερα στη Βουλή εν ονόματι της "προβολής" των όποιων αιτημάτων τους» σχολίασε από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων η εκπρόσωπός τους Μαρίνα Χρυσοβελώνη«Οφείλουν να γνωρίζουν όλοι και οι αντιεξουσιαστές, ότι η κυβέρνηση δια των αρμοδίων υπουργών της έχει την ευθύνη για τη διασφάλιση της έννομης τάξης και την εύρυθμη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος» πρόσθεσε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ