ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ. ***** Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε Δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων. ***** ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου». ***** Χρ. Καλλιάνος: Λάβρος κατά του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα». ***** Διαδηλώσεις υπέρ του Σάντσεθ στη Μαδρίτη - Ζητούν να μην παραιτηθεί. ***** Ουκρανία: Η Ρωσία βομβαρδίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο για να «παραλύσει» τις μεταφορές στρατιωτικού υλικού.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 3 ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΟ «Barbaros»

Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ εισήλθε το μεσημέρι τo τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», όπως έκανε γνωστό ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Το πλοίο συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάταΟ Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις. Στη συνεδρίαση, έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και αύριο Τρίτη, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Σημείωσε επίσης ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.



Η ενέργεια αυτή της Τουρκίας προκάλεσε και την αντίδραση της Αθήνας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα για την ευρωπαϊκή της προοπτική και να την καλεί να ανακρούσει πρύμναν στην εξωτερική της πολιτική.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κλιμάκωση των προκλήσεων της τουρκικής κυβέρνησης και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις σε κινηματικό και κοινοβουλευτικό πεδίο, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ώστε να τερματιστεί η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και να ευοδωθεί ένας πραγματικός και ουσιαστικός διάλογος για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, προκειμένου  οι δυο κοινότητες να συμβιώσουν ειρηνικά και αρμονικά σε μια δικοινοτική διζωνική Κύπρο με μία κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατούς κατοχής, χωρίς νατοϊκή κηδεμονία»

Και το ΚΚΕ σχολιάζει πως η κίνηση αυτή αποτελεί υλοποίηση των τουρκικών απειλών για την έναρξη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη, που συνδέεται με την όξυνση του ανταγωνισμού στην περιοχή για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου. Το κόμμα «καταδικάζει την προκλητικότητα της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και διαιωνίζει με όλα τα μέσα το καθεστώς κατοχής μεγάλου τμήματος του νησιού».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ