Προεδρικη εκλογη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προεδρικη εκλογη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής έως τις 19:00 θα προσέρχονται οι εκλογείς στις κάλπες για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Υποψήφιοι, με αλφαβητική σειρά, είναι οι Απόστολος Γκλέτσος, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης. Εφόσον χρειαστεί θα υπάρξει επαναληπτικός γύρος την επόμενη Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της διαδικασίας εκλογής Προέδρου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρει, πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με τις Εφορευτικές Επιτροπές από ολόκληρη τη χώρα σχετικά με τη διαδικασία εκλογής. Συγκεκριμένα, η ψηφοφορία στα 465 εκλογικά τμήματα θα ξεκινήσει στις 08:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ουκρανία: Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο, σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το Reuters. ***** Ρωσία: Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 34 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας. ***** Ρωσία: Δύο πύραυλοι και 27 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στο Κουρσκ, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Σμιρνόφ.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Ανατρεπτική μεγάλη μελέτη αποκαλύπτει σημαντικά οφέλη στην ευημερία των μεσηλίκων χρηστών του Internet

Μ
πορεί να οδηγήσουν τα παιδιά τους σε απόγνωση λόγω της έλλειψης ψηφιακής τεχνογνωσίας τους. Όμως, ενώ πολλοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Διαδικτύου στους νεότερους, οι ηλικιωμένοι που σερφάρουν στο Internet θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να ενισχύσουν την ικανοποίηση από τη ζωή τους και να προφυλαχθούν από την κατάθλιψη.

Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης δείχνουν ότι οι χρήστες του Internet άνω των 50 ετών έχουν καλύτερη σωματική υγεία, κατά μέσο όρο, από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο. Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν σχεδόν 90.000 ενήλικες σε 23 χώρες δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η χρήση του Διαδικτύου έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και υγιείς. Ωστόσο, οι επιστήμονες πίσω από τη μελέτη υποψιάζονται ότι η περιήγηση στο Διαδίκτυο και η αποστολή e-mail μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη κοινωνική ζωή και να αποκρούσει τη μοναξιά, κάτι που προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει με παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature Human Behaviour» οι ερευνητές αναφέρουν ότι η απόκτηση «ψηφιακών ικανοτήτων και γνώσεων» ήταν όλο και πιο σημαντικός για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και άλλη υποστήριξη.

Τα αποτελέσματα

Οι επιστήμονες μόλις αρχίζουν να αποκαλύπτουν τους δεσμούς μεταξύ της ευημερίας και του διαδικτυακού κόσμου. Μεγάλο μέρος της εστίασης έχει δοθεί στους νεότερους, εν μέσω φόβων ότι τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν την ψυχική υγεία των εφήβων, ιδιαίτερα των κοριτσιών με πλήθος μελετών να υποδεικνύουν τέτοιου είδους αρνητικές επιπτώσεις. «Τα αποτελέσματα εξέπληξαν την ομάδα του, αλλά είχαν διαισθητική αίσθηση. Για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι σανίδα σωτηρίας για κοινωνικές συνδέσεις, υπηρεσίες και πληροφορίες που μπορεί να είναι πιο δύσκολο να έχουν πρόσβαση διαφορετικά», είπε ο Κινπενγκ Ζανγκ Καθηγητής του City University του Χονγκ Κονγκ, επικεφαλής της μελέτης. «Οι νεότεροι άνθρωποι, που χρησιμοποιούν συχνά το Διαδίκτυο για διαφορετικούς σκοπούς, ενδέχεται να μην έχουν τα ίδια οφέλη για την ψυχική υγεία». 

Η καθημερινή χρήση του Διαδικτύου φαίνεται να συμβάλλει στη βελτίωση της ευημερίας. Για τους άνω των 50 ετών, η τακτική χρήση του Διαδικτύου συσχετίστηκε με 9% μείωση στις βαθμολογίες των συμπτωμάτων κατάθλιψης, 7% αύξηση στις βαθμολογίες ικανοποίησης από τη ζωή και 15% αύξηση στις βαθμολογίες υγείας που αναφέρθηκαν μόνοι τους, σε σύγκριση με αυτούς που συνδέονται στο Διαδίκτυο σπάνια ή δεν συνδέονται ποτέ. «Και τα δύο μονοπάτια, τα πιο υγιή άτομα είναι πιο πιθανό να συνδεθούν στο διαδίκτυο και η χρήση του Διαδικτύου που επηρεάζει θετικά την ψυχική υγεία, πιθανότατα παίζουν κάποιο ρόλο, αλλά τα δεδομένα μας υποδηλώνουν έντονα ότι το τελευταίο είναι σημαντικό» λέει ο Ζάνγκ.

Η Δρ. Ολίβια Ρέμες, ερευνήτρια ψυχικής υγείας από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ που δεν συμμετείχε στη μελέτη κάνει λόγο για εύλογα συμπεράσματα της μελέτης και εξηγεί τους πιθανούς κινδύνους και για τους μεσήλικες χρήστες. «Βλέπουμε μια επιδημία μοναξιάς, ένα ζήτημα που είναι ιδιαίτερα έντονο στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η χρήση του Διαδικτύου για να παραμείνετε συνδεδεμένοι κοινωνικά μπορεί να δώσει ώθηση στην ευημερία σας. Οι συνέπειες για την ψυχική υγεία θα εξαρτηθούν από τον τρόπο χρήσης του Διαδικτύου. Το να ξοδεύετε πολύ χρόνο στο Διαδίκτυο ή να εμπλακείτε, ας πούμε, σε ροές κοινωνικών Μέσων που απεικονίζουν εξωπραγματικά τέλειες ζωές θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους και στρες».

Η χρήση του Διαδικτύου αξιολογήθηκε ρωτώντας πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν τον Ιστό «για την αποστολή και λήψη e-mail ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, όπως αγορές, αναζήτηση πληροφοριών ή κρατήσεις ταξιδιών». Όσοι ήταν πιο υγιείς στην πρώτη θέση είχαν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο, αλλά οι αλλαγές με την πάροδο του χρόνου υποδηλώνουν επίσης ότι το να είσαι καθημερινός χρήστης του Διαδικτύου συνέβαλε στη βελτίωση της ευημερίας.
Naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ