ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερος στο «φίνις» ο Δούκας
Ο Ν. Ανδρουλάκης με 29,64% και ο Χ. Δούκας με 21,41% είναι οι μονομάχοι στον δεύτερο γύρο.

Άννα Διαμαντοπούλου: Ενωμένοι, την επόμενη μέρα θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το ΠΑΣΟΚ. ***** Ν. Ανδρουλάκης: Την επόμενη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμη πιο ισχυρό. ***** Νάντια Γιαννακοπούλου: Θα δώσουμε τον αγώνα για την ανανέωση και ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. ***** Μιχάλης Κατρίνης: Το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα. ***** Παύλος Γερουλάνος: Όποιος πιστεύει στη Δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. ***** Χάρης Δούκας: Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό - Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. ***** Ουκρανία: Πλήγμα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, φόβοι για ρωσική επίθεση στο Κίεβο. ***** Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Φορολογικό νομοσχέδιο: Όλα τα μέτρα στήριξης και οι φοροελαφρύνσεις

Μ
ετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2025 σήμερα στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου με το σύνολο των παρεμβάσεων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. 
Το πακέτο των μέτρων αφορά σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων, κυρίως για επιχειρήσεις & ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων κι άλλα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων και της εργασίας, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την 1η  Ιανουαρίου.

Στο νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθούν, μεταξύ άλλων, η τριετής απαλλαγή από το φόρο για τα κενά ακίνητα που θα διατεθούν για μακροχρόνια μίσθωση, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχουν ασφαλιστεί έναντι φυσικών καταστροφών.

Ειδικότερα, θα προβλέπονται:

Ακίνητα  
  • Τριετής απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για όσους ιδιοκτήτες ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα που διαθέτουν για μακροχρόνια μίσθωση ή ακίνητα που διαθέτουν για βραχυχρόνια μίσθωση και τα μετατρέψουν σε μακροχρόνια.
  • Παράταση της αναστολής ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως το τέλος του επόμενου έτους.
  • Αυξάνεται στο 20% (από 10%) η έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ιδιοκτήτες ασφαλίσουν το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών (σεισμό, πυρκαγιά, πλημμύρα). Μάλιστα από τον Ιούνιο του 2025 καθίσταται υποχρεωτική η ασφάλιση από φυσικές καταστροφές για όσους ιδιοκτήτες η αξία του ακινήτου ξεπερνά τις 500.000 ευρώ με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ να παραμένει στο 10%.
  • Παράταση της αναστολής ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων έως τα τέλη του 2025. Το μέτρο θα ισχύσει για όλα τα αδιάθετα ακίνητα του κατασκευαστή, από όλες τις άδειες οικοδομής που έχουν εκδοθεί και αφορούν είτε ιδιόκτητα ακίνητά του είτε ακίνητα τα οποία ανεγείρει ο ίδιος με το σύστημα της αντιπαροχής, μέχρι την αίτηση αναστολής.
Οικογένειες με παιδιά
  • Οι Επιχειρήσεις που παρέχουν χρηματική στήριξη στους νέους γονείς – εργαζόμενους τους για διάστημα έως 12 μήνες από την απόκτηση του παιδιού και για ποσό έως 5.000 ευρώ, θα απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος.
  • Απαλλαγή από φόρο ασφαλίστρου 15% συμβολαίων υγείας για παιδιά. Σε περίπτωση οικογενειακού ή ομαδικού συμβολαίου, ο φόρος μειώνεται αναλογικά με τον αριθμό των ανήλικων μελών που καλύπτει.
Επιχειρήσεις - Ελεύθεροι Επαγγελματίες
  •  Παροχή κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και αύξηση έκπτωσης από  τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων για δαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας, από 200% σήμερα σε: 250%για έργα συνεργασίας με startups & ή ερευνητικά κέντρα,  300% για μικρομεσαίες εντάσεως γνώσης, 315% για μικρομεσαίες έντασης γνώσης εάν υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων δαπανών των 2 προηγούμενων ετών.
  • Διεύρυνση των φορολογικών κινήτρων στους επενδυτικούς «αγγέλους» με έκπτωση 50% από το φορολογητέο εισόδημα φορολογούμενου - πενδυτή, επί του κεφαλαίου που εισφέρει σε startups εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και έως 900.000 ευρώ.
  • Μείωση στο ελάχιστο όριο εταιρικού κεφαλαίου της νέας εταιρείας που προκύπτει από συνεργασία / μετασχηματισμό σε 100.000€ για την εξασφάλιση φοροαπαλλαγής 30% επί των κερδών.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους ο φόρος υπολογίζεται με τεκμαρτό τρόπο. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που κατέβαλαν 325 ευρώ πέρυσι γιατί είχε μειωθεί κατά 50%, από το 2026 δεν θα πληρώσουν ούτε αυτό το ποσό.
Αλλαγές και διορθώσεις στο καθεστώς τεκμαρτής φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών με:
  1. Μείωση κατά 50% στο ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα για επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με έως 1.500 κατοίκους.
  2. Μεταφορά  στο τέλος μετά την προσμέτρηση των λοιπών κριτηρίων του  κριτηρίου για το μέγιστο μισθό εργαζομένου που προσαυξάνει την ελάχιστη αμοιβή.
  3. Αύξηση του μέσου τζίρου του ΚΑΔ με αποτέλεσμα να περιορίζεται η προσαύξηση του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για τους επαγγελματίες που ο τζίρος τους ξεπερνά το μέσο όρο του αντίστοιχου ΚΑΔ.
Για τους εργαζόμενους γιατρούς του ΕΣΥ θα προβλέπεται η αυτοτελής φορολόγηση με συντελεστή 22% των εφημεριών του ΕΣΥ. Απόφαση με βάση την οποία εκτιμάται ότι το μέσο μηναίο καθαρό όφελος για τους γιατρούς θα φτάνει στα 150 ευρώ και σε αρκετές περιπτώσεις θα ξεπερνά τα 200 ευρώΣτο νομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθεί και η απόφαση για νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από 1/1/2025, με 0,5% όφελος για τον εργοδότη και 0,5% για τον εργαζόμενο.


naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ