Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση στη Κεντρική Επιτροπή μετά την πρόταση για αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου

Σε συνθήκες έντασης συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να προτείνει μετακίνηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου και ακολούθως της εκλογής των Συνέδρων. Η νέα πρόταση προβλέπει: «Να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής Προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου στις 8-10/11. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή Συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11». Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ημερομηνία εκλογής Συνέδρων ήταν 19-20 Οκτωβρίου.


Με αυτό τον τρόπο πρώτα θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και μετά θα διεξαχθεί η εκλογή για τους Συνέδρους. Η πρόταση θίγει τους υπολογισμούς του Στέφανου Κασσελάκη που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία ή εάν θα διεκδικήσει ακύρωση της απόφασης καθαίρεσής του από την Κεντρική Επιτροπή. Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταθέσει υποψηφιότητα μέχρι τις 24/10 τότε εάν δεν ελέγξει το Συνέδριο θα μείνει και εκτός της κούρσας διαδοχής. Οι προηγούμενες ημερομηνίες του άφηναν περιθώριο να εκτιμήσει εάν θα είχε την πλειοψηφία στο Συνέδριο προκειμένου να αποφασίσει και για το εάν θα έβαζε υποψηφιότητα. Πάντως δίνεται περισσότερος χρόνος και για την εκλογή των συνέδρων κάτι που είναι αμφίβολο ποιος ευνοείται.

Η πρόταση που εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής και των ''87''. Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρεί να αλλάξει τους αποφασισμένους κανόνες. Κάνουν ότι θέλουν γιατί έχουν την πλειοψηφία». Με την πρόταση πάντως συμφωνεί και ο Παύλος Πολάκης εφόσον, όπως έλεγε, δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία και για την εκλογή Αρχηγού.

Ένα ακόμη σημείο τριβής είναι η πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη να αποσυνδεθεί η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής από την εκλογή Αρχηγού. Προτείνει η νέα Κεντρική Επιτροπή να εκλεγεί στις 19 Ιανουαρίου 2025Η πρόταση είχε κατατεθεί και στη προηγούμενη Συνεδρίαση και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.
naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ