Η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΠΥ: Ανοίγει η έρευνα για υπερσυνταγογράφηση από γιατρούς και φαρμακοποιούς. ***** Γεροβασίλη: «Ο Κασσελάκης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία στη χώρα» - Π. Παππάς: «Δηλαδή θα του αφαιρεθεί η ιθαγένεια;» - Νέος γύρος του εσωκομματικού πολέμου που έχει ξεσπάσει στην ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλο φαβορί από τους «87» ο Φάμελλος για τη διεκδίκηση της προεδρίας. ***** Θανατηφόρο τροχαίο στον Κηφισό τα ξημερώματα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου. ***** Η Μέση Ανατολή «φλέγεται»: Το χτύπημα του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ και «τα σχέδια για μία νέα 7η Οκτωβρίου» - Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Έρευνα για τις εκρήξεις στις συσκευές επικοινωνίας, ζήτησε ο Ύπατος Αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα οι τελικές αποφάσεις για τα «φίλτρα» στους υποψήφιους

Άλλη μία μάχη θα δώσει σήμερα η νέα πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής με τον Στέφανο Κασσελάκη, ίσως καθοριστική για τις εξελίξεις, καθώς θα τεθούν προς ψήφιση οι προϋποθέσεις για προεδρική υποψηφιότητα. Το γεγονός ότι η Πολιτική Γραμματεία δεν άλλαξε σημαντικά κριτήρια που υπάρχουν ήδη, δεν σημαίνει τίποτα, καθώς οποιοδήποτε μέλος της Κ.Ε μπορεί να θέσει σήμερα σε ψηφοφορία μία πρόταση και αυτή να ψηφιστεί.

Για κάποια στελέχη της νέας πλειοψηφίας αρκεί η δέσμευση των υποψηφίων πως «σέβονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών Οργάνων». Διότι, όπως λένε, εάν ο κ. Κασσελάκης αποδεχτεί αυτή τη δέσμευση, τότε αυτομάτως κάνει σαφές ότι αποδέχεται και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να τον «καθαιρέσει» από το αξίωμα του Προέδρου. Άλλα στελέχη πάντως επιμένουν ότι πρέπει να τεθούν κι άλλα κριτήρια που αφορούν την διαφάνεια στα περιουσιακά του υποψηφίου, δηλαδή να καταθέσει το πόθεν έσχες στα αρμόδια Όργανα, να μην έχει οφειλές στο Δημόσιο κ.λπ.

Η φράση της Όλγας Γεροβασίλη πως «δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για τον κ. Κασσσελάκη στη χώρα και θα δώσουμε μάχη υπέρ βωμών και εστιών για επιστροφή του κόμματος στην πολιτική ορθότητα», δείχνει ότι η αναμέτρηση των δύο πλευρών αναμένεται ακόμα πιο σκληρή το επόμενο διάστημα. Διότι εάν ο κ. Κασσελάκης πάρει ''κατ΄αρχάς'' το πράσινο φως για να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα περάσει από τις συμπληγάδες του έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα επικυρώσει τις υποψηφιότητες, και θα τεθεί στην τελική κρίση της κάλπης. Ο ίδιος τρενάρει την ανακοίνωση των αποφάσεων του, περιμένοντας προφανώς τις σημερινές αποφάσεις της Κ.Ε. σχετικά με τα περίφημα κριτήρια ή ''φίλτρα'' που θα τεθούν για τους υποψηφίους. Η αντίστροφη μέτρηση πάντως έχει αρχίσει και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ή εάν θα επιλέξει αυτόνομη πορεία.

Από την άλλη πλευρά, το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου ακούγεται ως το πιο πιθανό για την διεκδίκηση της προεδρίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλοι υποψήφιοι από το ''αντι-κασσελακικό'' στρατόπεδο ώστε να δημιουργηθούν, μετά, και οι γνωστές συμμαχίες εν όψει του δεύτερου γύρου.

Στη σημερινή Συνεδρίαση της Κ.Ε. θα οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα: Η πλειοψηφία εμμένει στην αρχική απόφαση για έκτακτο Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και για προεδρικές εκλογές στις 24 του μήνα με τον δεύτερο γύρο, αν χρειαστεί, στην 1η ΔεκεμβρίουΟ Παύλος Πολάκης και στελέχη της πλευράς Κασσελάκη θα επιμείνουν στην επίσπευση των διαδικασιών κατά ένα μήνα, οπότε όλα θα κριθούν στη νέα ψηφοφορία.
euro2day.gr

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ