ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΜΠΕ

Την ανιούσα παίρνει ξανά ο πληθωρισμός στην Ελλάδα - Πέφτει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. ***** Άδ. Γεωργιάδης για την υπόθεση υπερσυνταγογραφήσεων στον ΕΟΠΥΥ: Αναδρομικά θα ελεγχθούν οι γιατροί με περίεργη συνταγογραφική συμπεριφορά. ***** Κ. Μητσοτάκης: Lockers πιλοτικά σε σχολεία για τα κινητά των μαθητών. ***** Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: 140 άτομα ελέγχονται για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 11 εκατ. ευρώ. ***** Συμφώνησαν για το debate στο ΠΑΣΟΚ. ***** Δημοσκόπηση: Πρώτη η ακροδεξιά στο Βραδεμβούργο ενόψει εκλογών - Καμπανάκι για τους Σοσιαλδημοκράτες. ***** Κακοκαιρία Boris: Κατευθύνεται προς Ιταλία - 21 νεκροί και βιβλικές καταστροφές στην Κεντρική Ευρώπη. ***** Ισραηλινά ΜΜΕ: Νέες εκρήξεις βομβητών στον νότιο Λίβανο - Χτύπησαν και ασυρμάτους της Χεζμπολάχ. ***** Ρωσία: Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις με εκρήξεις βομβητών - Έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Πρωταθλήτρια στη διαφθορά βγάζουν οι πολίτες την Ελλάδα

Π
άνω από τα δύο τρίτα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι το 68% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι η διαφθορά είναι διαδεδομένη, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στους κατοίκους της Ελλάδας (98%), της Πορτογαλίας (96%), της Μάλτας (95%) και της Σλοβενίας (95%).
Όπως μεταδίδει το Politico, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (18%), στη Δανία (26%) και στο Λουξεμβούργο (43%).
Περίπου το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων (27%) δήλωσαν ότι έχουν βιώσει προσωπικά περιστατικά διαφθοράς στην καθημερινή τους ζωή. Το 75% είπε ότι υπάρχει στενή σύνδεση του επιχειρηματικού τομέα με την πολιτική, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την άνθηση της διαφθοράς.
Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε παράλληλα με την ετήσια Έκθεση για το Κράτος Δικαίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία καταγράφει τα μέτρα κατά της διαφθοράς στις χώρες μέλη της Ε.Ε. Η έκθεση του 2024 σήμανε συναγερμό για «ορισμένες μεταρρυθμίσεις του ποινικού δικαίου» στο μπλοκ που «κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την καταπολέμηση της διαφθοράς».
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ