Θριαμβος για τον Κιρ Σταρμερ και τους Εργατικους - Ξανα στην εξουσια μετα από 14 χρονια

Θριαμβος για τον Κιρ Σταρμερ και τους Εργατικους - Ξανα στην εξουσια μετα από 14 χρονια
Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι η χώρα ψήφισε για αλλαγή και ότι είναι η ώρα για το κόμμα του ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες, μιλώντας μετά τη σαρωτική νίκη στις βρετανικές εκλογές, συγκεντρώνοντας 410 έδρες, από τις συνολικά 650 του Κοινοβουλίου. «Απόψε οι άνθρωποι εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα μίλησαν και είναι έτοιμοι για την αλλαγή», δήλωσε ο Στάρμερ. «Η αλλαγή αρχίζει ακριβώς εδώ», τόνισε. Οι δημοσκοπήσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, έδειχναν ότι το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές με καθαρή πλειοψηφία, τοποθετώντας τον Στάρμερ σε τροχιά ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Ρίσι Σούνακ, θέτοντας τέρμα σε μία περίοδο 14 ετών συντηρητικών Κυβερνήσεων στη Βρετανία

ΗΠΑ: Μεγάλοι χορηγοί εγκαταλείπουν τον Μπάιντεν - «Ήρθε η ώρα να φύγει» - Ο Τζο Μπάιντεν επιμένει πως θα παραμείνει μέχρι τέλους. ***** ΣΥΡΙΖΑ: 4 εκατ. η κρατική χρηματοδότηση - 3,5 εκατ. πηγαίνουν σε «Αυγή» και «Κόκκινο». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι να βρει άκρη η Ε.Ε. με τα «θα» της, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει τα αναγκαία μέτρα. ***** Κασσελάκης: Συγχαρητήρια στους Εργατικούς για τη νίκη τους στις βρετανικές εκλογές. ***** Αλ. Τσίπρας: Η Αριστερά πρέπει να είναι έτοιμη για συγκρούσεις με τα μεγάλα συμφέροντα. ***** ΥΠΕΞ: Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για την καθαίρεση Μπελέρη - Φρ. Μπελέρης: Το παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα ολοκληρώθηκε σήμερα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Διεγράφη από τη Ν.Δ. με απόφαση Μητσοτάκη ο Λευτέρης Αυγενάκης

Μ
ε απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και το κόμμα, στον απόηχο του σοβαρού επεισοδίου σε βάρος υπαλλήλου Αεροδρομίου. 
Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.


Όπως έγινε γνωστό στον κ. Αυγενάκη θα επιβληθεί ποινή και από τη Βουλή για ανάρμοστη συμπεριφορά. «Είμαι υποχρεωμένος να επιβάλω ποινή μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από Συνεδριάσεις κοινοβουλίου για 15 ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Το επεισόδιο προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις και σφοδρές αντιδράσεις, τις οποίες η δημόσια συγγνώμη του πρώην Υπουργού μάλλον φούντωσε παρά έκαμψε. Και τούτο γιατί συνοδεύτηκε από «επίθεση» προς τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε για υπερβολές και ανακρίβειεςΝα σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας νωρίτερα το περιστατικό είχε επισημάνει: «Λογικές ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'', δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Εξηγήσεις ζήτησε από τον πρώην Υπουργό και ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι. Η συνάντηση ήταν σύντομη και ο κ. Αυγενάκης αποχώρησε κατά πληροφορίες εκνευρισμένος και χωρίς να κάνει την όποια δήλωση.

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη κάλεσε τον Πρωθυπουργό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά

Η συγγνώμη του δεν πείθει, τόνισε από την πλευρά του και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του Αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την ''πύλη εξόδου'' της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία», σχολίασε δηκτικά και το ΚΚΕ.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ