ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Ραϊσί - Μεταβατικός Πρόεδρος ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ - Συλλυπητήρια Γ. Γεραπετρίτη. ***** Σι Τζινπίνγκ για Ραϊσί: Μεγάλη απώλεια για το Ιράν - Η Κίνα έχασε έναν καλό φίλο. ***** Πούτιν: Αξιόλογος ηγέτης ο Ραΐσι, πραγματικός φίλος της Ρωσίας. ***** Λαβρόφ: Αληθινοί πατριώτες Ραΐσι και Αμπντολαχιάν. ***** Ερντογάν: «Είμαστε στο πλευρό του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού». ***** Κ. Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό.

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας η δήλωση του κ. Κασελάκη για τους ''Υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά’''», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Κατ’ αρχάς γιατί αφορά τον εν ενεργεία Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η εκ των υστέρων προσπάθεια αλλοίωσης αυτής της δήλωσης κάνει χειρότερο όλο το θέμα. Είναι αδιανόητο αυτό που λέχθηκε. Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα, αλλά κυρίαρχη γραμμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πορευτούμε σε αυτό το κλίμα τοξικότητας και διχασμού».

Για την έλευση Ράμα στην Αθήνα, όπως είπε, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, στις 7 Μαΐου, όχι για τον τόπο της εκδήλωσης, ενώ για το θέμα Μπελέρη είπε ότι «δεν είναι ένα διμερές ζήτημα. Η υποψηφιότητά του συμβολίζει την προάσπιση των δίκαιων. Η Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο, αλλά και η Ν.Δ. το έχουν θέσει στις Βρυξέλλες, έχουν περάσει ομόφωνα ψηφίσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις εκλογές στην Βόρεια Μακεδονία, χαρακτήρισε «αυτονόητο και προφανές ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά ενός άλλου Κράτους, περιμένουμε να δούμε τις διακηρύξεις της νέας Κυβέρνησης και από εκεί και πέρα θα σχολιάσουμε». Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι: «Η Ν.Δ. τότε, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε την πιο συνεπή και απολύτως ορθά διατυπωμένη στάση. Είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας κάνοντας χρήση των κοινοβουλευτικών εργαλείων που είχαμε στην διάθεσή μας. Όμως, όπως είχε πει ο σημερινός Πρωθυπουργός, από τη στιγμή που αυτό θα ψηφιζόταν, θα αποτελούσε μια δέσμευση του Κράτους που θα ακολουθεί τις επόμενες Κυβερνήσεις. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη για την απόσυρση του εμβολίου AstraZeneca, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι λυπηρό ότι βλέπουμε την ρητορική αυτή των θεωριών συνωμοσίας κατά της Δημόσιας Υγείας να επανέρχεται, θεωρώ μειοψηφικά, αλλά από έναν εν ενεργεία Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Από τη στιγμή που δεν αδειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις αστήρικτες θεωρίες, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Το συγκεκριμένο εμβόλιο αποσύρθηκε γιατί δεν είναι επικαιροποιημένο και υπάρχουν άλλα που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Πρόκειται για παραποίηση της πραγματικότητας. Έχουμε καθήκον να απομονώσουμε τέτοιες πρακτικές που παραπλανούν την κοινή γνώμη».

Για την υπόθεση Ασημακοπούλου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η εκτίμηση είναι ότι επιβεβαιώνεται η θέση μας, η Ν.Δ. ελέγχθηκε πλήρως, έδωσε απαντήσεις, περιμένουμε τα πορίσματα, η Ν.Δ. δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κυρία Κεραμέως. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Της επιτέθηκαν γιατί είπε το αυτονόητο, μίλησε για ''φερόμενη διάρρηξη''. Το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει σε έναν επικίνδυνο δρόμο, αυτοαναιρείται, στηρίζεται σε αναληθή δημοσιεύματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το είχαμε συνηθίσει, από το ΠΑΣΟΚ περιμέναμε μια υπεύθυνη Αντιπολίτευση. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ