ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Είναι νεκρός ο Πρόεδρος του Ιράν, σύμφωνα με ιρανικά μέσα. ***** Ρώσοι αναλυτές: Εκφράζουν φόβους για εμφύλιο στο Ιράν. ***** Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη. ***** «Κοροϊδία» και «παρωδία» η επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια, καταγγέλλει η Αντιπολίτευση. ***** Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, άλλοι στη λίστα εκλεκτών - «Για τον πρωθυπουργό είστε πλέμπα». ***** Γεραπετρίτης: Θα βαδίσουμε βήμα βήμα στον ελληνοτουρκικό διάλογο - Καταγράφουμε τις διαφωνίες μας. ***** Κασσελάκης: Προϋπόθεση ελληνοτουρκικής φιλίας η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. ***** Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών συνεχίζεται. ***** Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς. ***** Προκλητικός Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: «Σαν σήμερα ανάψαμε τον πυρσό της ανεξαρτησίας».

Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Κυβέρνηση: Η στρατηγική για τις 30 προεκλογικές ημέρες

Αντιπολίτευση: Μπαράζ περιοδειών ανά την επικράτεια με το βλέμμα στις κάλπες
Στο φουλ ανεβαίνουν ξανά από σήμερα οι κομματικές μηχανές στη Ν.Δ., μετά το ολιγοήμερο… ρελαντί λόγω των ημερών του Πάσχα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Τήνο, καθώς και οι Υπουργοί και γαλάζιοι Βουλευτές από τις εκλογικές τους περιφέρειες, ξεκινώντας το σπριντ των τελευταίων 30 ημερών με φόντο τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης θα κορυφώσουν ενώπιον των πολιτών τα διλήμματα της κάλπης, με βασικό τους αντίπαλο την χαλαρή ψήφο και την αποχή και με αιχμή του δόρατος τις περιοδείες σε όλη τη χώρα, μέχρι και την ύστατη ώρα.

Ο νέος κύκλος επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη θα αρχίσει την Παρασκευή από τη Χίο. Κεντρικό σύνθημά του «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και στόχος, η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, με επαναπροσέγγιση όλων όσοι εμπιστεύτηκαν τη Ν.Δ. στις περσινές εθνικές εκλογές, αλλά τώρα δείχνουν επιφυλακτικοί για την ψήφο τους. Πέραν της σημαντικής επίσκεψής που θα πραγματοποιήσει στην Τουρκία την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει μεγάλο βάρος στην επαφή του με τους πολίτες εντός των συνόρων, συνεχίζοντας να επενδύει στο προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο.

Ψηλά στην ατζέντα, το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς, όπως αναγνωρίζουν, αλλά και αποτυπώνεται στις εξελισσόμενες μετρήσεις, εκεί θα κριθεί τελικά η μάχη της κάλπης. Ακρίβεια, Οικονομία, Υγεία και Ασφάλεια είναι κάποια από τα θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία, η οποία περιμένει να δει συγκεκριμένα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, βαρύνουσα σημασία αποδίδει ο Πρωθυπουργός και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή τις επόμενες μέρες σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών για την ακρίβεια, σύμφωνα με την σχετική πρόταση που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑΕπί της ουσίας θα είναι ένα άτυπο debate μεταξύ των πολιτικών Αρχηγών, με τον Πρωθυπουργό να έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα πρόκειται για έναν προεκλογικό διάλογο ενόψει των ευρωεκλογών με ευρεία θεματολογία.

Την ίδια ώρα, αγώνας δρόμου θα δοθεί και για την ψήφιση στη Βουλή συγκεκριμένων νομοσχεδίων που, όπως θεωρούν στην Κυβέρνηση, άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των πολιτών και της συνέχισης της μεταρρυθμιστικής πολιτικής με την οποία εξελέγη η Ν.Δ. Έτσι, σχεδόν έτοιμα προς κατάθεση είναι μια σειρά νομοσχεδίων που αφορούν, για παράδειγμα, τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, τη στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία, την επικαιροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τα μπόνους στους δημοσίους υπαλλήλους και την επιπλέον ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με φόντο τις διεργασίες για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. 

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί το Εθνικό Σχέδιο για το δημογραφικό, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη έμφαση. «Οι πολίτες αυτό το οποίο περιμένουν από εμάς είναι προτάσεις για το αύριο της Ελλάδας, της Ευρώπης και όχι μια επανάληψη αυτού του τεχνητού διχασμού που τόσο ακριβά πληρώσαμε στο χθες. Θέλουν αλήθεια, ρεαλισμό, προοπτική, όχι φήμες, σενάρια και διαβολές από το παρελθόν», τόνισε από το βήμα της Βουλής την Μεγάλη Τρίτη ο Πρωθυπουργός, επικεντρώνοντας την τακτική του στον θετικό λόγο και το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησής του.

Σχετικά με τα διακυβεύματα των ευρωεκλογών, στην Κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως ζητούμενο είναι «η σταθερότητα και η συνέχεια μιας πορείας ανάπτυξης», θέτοντας  προς τους πολίτες τα διλήμματα με βάση τα οποία θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες: «Θέλουμε να εξακολουθήσει μία πολιτική εθνικής σιγουριάς και οικονομικής ανακούφισης; Ή να ρισκάρουμε ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με αψήφιστες αποφάσεις και πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις μέσα στην Ευρωβουλή; Ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που θα κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο; θα επιλέξουμε να επιστρέψουμε στην καθήλωση; Ή θα διατηρηθούμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων όπως αυτή που θα εγκρίνουμε σε λίγο;».

Αντιπολίτευση: Μπαράζ περιοδειών ανά την επικράτεια με το βλέμμα στις κάλπες

Με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα Αρχηγοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές μπαίνουν στην τελική ευθεία προς την ευρω-μάχη της 9ης Ιουνίου αφήνοντας πίσω τους τη σύντομη, έτσι κι αλλιώς, πασχαλινή ραστώνη. Μετά την προπασχαλινή δεκαήμερη νησιωτική περιοδεία στο Αιγαίο, την Κέρκυρα, όπου έκανε Πάσχα και τους Παξούς, ο Στέφανος Κασσελάκης ''πέρασε'' στην Ηγουμενίτσα, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο, ενώ θα ακολουθήσουν Πρέβεζα και Άρτα.

Αμέσως μετά, Παρασκευή και Σάββατο, σχεδιάζεται εξόρμηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφίων ευρωβουλευτών σε γειτονιές της Αθήνας, όπου θα μιλήσουν με πολίτες και θα μοιράσουν υλικό του κόμματος, κυρίως για την ακρίβεια. Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη που είχε την Δευτέρα ο κ. Κασσελάκης με τους ευρω-υποψηφίους και συνεργάτες του, όπου ''έπεσαν'' προτάσεις για πτυχές της καμπάνιας.

Την αφορμή για νέα επίθεση στην Κυβέρνηση την έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός, ο οποίος χαρακτήρισε «χυδαιότητα, αθλιότητα και κατηφόρα” τη συνομιλία του κ. Κασσελάκη με πολίτη για την τραγωδία των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψης. «Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών», απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον Πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους Βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο Υπουργός των Τεμπών στη Δικαιοσύνη. Δε θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Όμως όσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους - και θα μείνει για πάντα στα χέρια τους».

Από την Ηγουμενίτσα, συνομιλώντας με πολίτες, τόνισε: «Το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ' όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει»Με αφορμή δε, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού από την Κυβέρνηση, τόνισε ότι: «Τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας. Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση». Και, άρα, δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».




Παρέμβαση Τσίπρα από το Βερολίνο

Μία σημαντική ευρω-παρέμβαση θα κάνει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα μιλήσει στο Βερολίνο, στο EuroJam 2024. Πρόκειται για ένα event που διοργανώνει κάθε χρόνο, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η Οργάνωση «Tu was für Europa» (Κάνε κάτι για την Ευρώπη). Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στο EuroJam συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες που εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας. «Χωρίς συγκεκριμένους όρους και οδηγίες, χωρίς κεντρικό σύνθημα ή θέμα το μοναδικό αίτημα είναι: Νέες σκέψεις για την Ευρώπη», σημειώνουν. Αντικειμενικά, η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την καμπάνια για τις ευρωεκλογές.

Ν. Ανδρουλακης: Στη μάχη της Κρήτης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού πέρασε το Πάσχα στην Αθήνα, αναχώρησε προχθές για τη Σέριφο, ενώ από σήμερα θα βρίσκεται στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τα Χανιά, δεδομένης της τεράστιας σημασίας που δίνει στη διατήρηση των καλών δυνάμεων που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νησί.

Στη Σέριφο μίλησε για την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα του «στην ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας», προτείνοντας ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα. Επίσης, ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό Κράτος με έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία. Επιμένοντας, σταθερά, στην golden visa, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ''αδιανόητη'' την επιλογή της Κυβέρνησης να διατηρήσει το όριο στα 400.000 ευρώ«με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες», ενώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά το ανέβασε στα 800.000 ευρώ.

«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από το euro2day.gr



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ