ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Μητσοτάκης: «Βήμα-βήμα οι υποδομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας βελτιώνονται». ***** ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα αισιοδοξίας από δημοσκοπήσεις και περιοδείες. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Επέλεξε να στοχοποιήσει με ψέματα για μια ακόμη φορά τον Κασσελάκη. ***** Ο Κασσελάκης μπήκε στα γραφεία της Ν.Δ. στο Κιλκίς. ***** Στ. Κασσελάκης: « Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015». ***** Νίκος Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι όμηροι και ευάλωτοι στην κλιματική αλλαγή».

Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ισραήλ: Άρχισε η απομάκρυνση 100.000 Παλαιστινίων από τη Ράφα - «Περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση»

Μία περιορισμένης κλίμακας επιχείρηση για την απομάκρυνση των ανθρώπων, που διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ράφα άρχισε ο ισραηλινός Στρατός, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του. Όπως εξήγησε ο ισραηλινός Στρατός, η απομάκρυνση από το ανατολικό τμήμα της Ράφα αφορά προς το παρόν «περίπου 100.000 ανθρώπους» και θα είναι «προσωρινή», ενώ τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι μετακινούνται σε ανθρωπιστικές περιοχές που είναι «πιο ασφαλείς», αν και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι η Χαμάς εκτοξεύει πυρά από εκεί. Οι 100.000, που θα απομακρυνθούν από την περιοχή, θα κατευθυνθούν σε πόλεις σκηνών στην κοντινή συνοικία Χαν Γιουνίς και στο Αλ Μαουάσι, όπου θα υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια.

Χθες το βράδυ σε ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράφα σκοτώθηκαν 16 άτομα, ενώ νωρίτερα τρεις Ισραηλινοί έπεσα νεκροί σε επίθεση με ρουκέτα της Χαμάς κοντά στο πέρασμα Κερέμ ΣαλόμΗ επιχείρηση αυτή του ισραηλινού Στρατού έρχεται την ώρα που η Κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει πως επίκειται πλήρους κλίμακας χερσαία επέμβαση στην πόλη, όπου περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφύγει.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί πως μία μεγάλη χερσαία εισβολή θα ισοδυναμεί με σφαγή. Κατά της χερσαίας επέμβασης έχουν ταχθεί ανοιχτά και οι ΗΠΑ. Σήμερα, μήνυμα στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν ότι η ισραηλινή επέμβαση του Στρατού στη Ράφα είναι αναπόφευκτη μετέφερε ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιοάβ ΓκαλάντΣύμφωνα με τον Γκαλάντ, η  επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού στη Ράφα είναι αναγκαία λόγω της απόρριψης από τη Χαμάς των προτάσεων για κήρυξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες προέβλεπαν την απελευθέρωση κάποιων από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή Οργάνωση.

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες

Εν τω μεταξύ, οι συνομιλίες με στόχο την εξασφάλιση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση ομήρων έχουν σταματήσει, με το Ισραήλ και τη Χαμάς να λένε ότι δεν θα υποχωρήσουν σε βασικά αιτήματα. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η «παράδοση» στις απαιτήσεις της Χαμάς θα ισοδυναμούσε με ήττα. Ο Αρχηγός της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε κατηγόρησε τον Νετανιάχου ότι σαμποτάρει τις συνομιλίες.

Ισραηλινός Υπ. Άμυνας: Αναπόφευκτη η επέμβαση του Στρατού στη Ράφα

Μήνυμα στον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν ότι η ισραηλινή επέμβαση του Στρατού στη Ράφα είναι αναπόφευκτη μετέφερε σήμερα ο Ισραηλινός ομόλογός του  Γιοάβ Γκαλάντ.
Στην ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι μετέφερε το μήνυμα αυτό στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Ανείπωτος θρήνος στη Ράφα μετά τη νέα επίθεση με θύματα παιδιά

Δεν έχει τέλος η ανθρώπινη τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας. Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε νέα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Ράφα, την πόλη, στην οποία έχουν καταφύγει 1,4 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, αλλά ετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβαση του ισραηλινού Στρατού, έπεσαν νεκροί 16 άνθρωποιΣύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ήταν μέλη δύο οικογενειών, αφού οι στόχοι των βομβαρδισμών ήταν δύο παιδιά. Μεταξύ των νεκρών ήταν και παιδιά. Το Reuters μεταδίδει σπαρακτικές εικόνες από γονείς, που θρηνούν κρατώντας στην αγκαλιά τους τα νεκρά παιδιά τους, τα οποία είναι καλυμμένα με λευκά σεντόνια.
ΑΜΠΕ/Reuters/AP


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ