ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συνταξιούχοι: Κεφαλικός φόρος και στην Υγεία - Επιβάρυνση 1 έως 3 ευρώ ανά εξέταση. ***** Politico: Τουρκία και Ελλάδα κομβικές για την πώληση του ρωσικού πετρελαίου. ***** Ο Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά από πολύωρο χειρουργείο - «Διαφωνούσα με τις πολιτικές της Κυβέρνησης Φίτσο» ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την απόσυρση της τροπολογίας που ανοίγει την «πόρτα» του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς

Τ
ην απόσυρση της τροπολογίας για τη συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ ζητά, με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών, την ώρα που «έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας, η Κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη των Νοσοκομείων επιλέγει να ιδιωτικοποιήσει ακόμα περισσότερο το ΕΣΥ
».

«Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ κάνοντας λόγο για την «απόλυτη ιδιωτικοποίηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Έχουμε βαθιά ιδιωτικοποιημένο σύστημα με το 40% ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αντί λοιπόν να λαμβάνονται μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας με περισσότερη στελέχωση και καλύτερη χρηματοδότη, κάθε ημέρα λαμβάνονται μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση, της ιδιωτικοποίησης.

»Με άρθρο σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων, συμμετέχοντας στην λειτουργία εξωτερικών Ιατρείων, στη διενέργεια διαγνωστικών θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέρα του τακτικού ωραρίου καθώς επίσης χειρουργικές επεμβάσεις ή άλλες επεμβατικές πράξεις που απαιτούν παραμονή στο Νοσοκομείο πέραν της ημερήσιας νοσηλείας.

»Μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με προσωπικό των Νοσοκομείων, μετά την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών δίνεται τώρα η δυνατότητα σε Ιδιώτες γιατρούς να μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία, να εκτελούν κάθε είδους ιατρική πράξη με μεταφερόμενους ασθενείς από τα ιατρεία τους. Η απόλυτη ιδιωτικοποίηση.

»Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να αποσύρει τη διάταξη16 Μάϊου έχουμε μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση με Πανελλαδική Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης 08:30 και πορεία Μέγαρο Μαξίμου - Βουλή - Υπουργείο Υγείας. Στην Αττική Στάση Εργασίας 08:00 - 15:00. Στην Περιφέρεια 24ωρη απεργία».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ