ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Ραϊσί - Μεταβατικός Πρόεδρος ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ - Συλλυπητήρια Γ. Γεραπετρίτη. ***** Σι Τζινπίνγκ για Ραϊσί: Μεγάλη απώλεια για το Ιράν - Η Κίνα έχασε έναν καλό φίλο. ***** Πούτιν: Αξιόλογος ηγέτης ο Ραΐσι, πραγματικός φίλος της Ρωσίας. ***** Λαβρόφ: Αληθινοί πατριώτες Ραΐσι και Αμπντολαχιάν. ***** Ερντογάν: «Είμαστε στο πλευρό του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού». ***** Κ. Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό.

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Α
πό σήμερα, 1η Ιουνίου αλλάζουν οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, καταργήθηκε η προϋπόθεση να μην υπάρχουν αρρύθμιστες οφειλές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να λαμβάνει ασφαλιστική ικανότητα ο ασφαλισμένος. Πλέον, θα πρέπει οι μη μισθωτοί να καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στις ετήσιες εισφορές για το 2022 του κλάδου υγείας της ασφαλιστικής κλάσης που έχουν επιλέξει, προκειμένου να ανανεωθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024.
Έτσι, μέχρι τις 31 Μαΐου οι μη μισθωτοί, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούσαν να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2023Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, οι ασφαλισμένοι θα έπρεπε να πληρώσουν μόνο τις εισφορές για τον κλάδο υγείας του περσινού έτους ή να ενταχθεί στη ρύθμιση των 24 δόσεων για το σύνολο των οφειλών τους προς το ΤαμείοΝα σημειωθεί ότι τυχόν πληρωμές του 2022, θα αφαιρεθούν από το σύνολο των χρημάτων για τον κλάδο υγείας που θα πρέπει να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι για να έχουν πάλι ασφαλιστική ικανότητα.
Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα, λόγω χρεών, θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε συνταγογράφηση & πλήρη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ, όμως δεν θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές που συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ.
Τέλος, για τους μακροχρόνια ανέργους ή τους εργαζομένους ειδικών κατηγοριών έχει δοθεί παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας έως 29/2/2024.


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ