ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κλειστοί δρόμοι σήμερα 26/4 στο κέντρο της Αθήνας, για την διεξαγωγή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας σε περιοχές των Δήμων Μεγαρέων, Μαραθώνος, Λαυρεωτικής, Παλαιού Φαλήρου, Καλλιθέας και Αθηναίων. ***** «Χέρι - χέρι» με τον Ιερώνυμο για τις ψήφους της Δεξιάς του Κυρίου. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Μητσοτάκης χαμήλωσε τον πήχη για τις ευρωεκλογές -Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης στην τραγωδία των Τεμπών είναι η επικοινωνιακή διαχείριση. ***** Απόπειρα αναβίωσης του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου βλέπει η Κουμουνδούρου με «καλπάζουσα απήχηση Κασσελάκη». ***** Κασσελάκης: «Δεν θα σοκαριστείτε με το πόθεν έσχες μου - Πριν τις Ευρωεκλογές τα περιουσιακά μου στοιχεία». ***** Τραγωδία στην Ελευσίνα: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 31χρονος - Τραυματίας ένας 25χρονος. ***** Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν αγορά όπλων 6 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Υποκλοπές: ΕΔΕ από τις 16 Νοεμβρίου στο ΥΠΕΞ για τις άδειες εξαγωγής στην Intellexa

Α
ίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times για την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, στο οποίο αποκαλύπτεται ότι το ΥΠΕΞ, μέσω της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Διπλωματίας, έδωσε στην Intellexa δύο άδειες εξαγωγής του Predator στη Μαδαγασκάρη.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤnews o αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΥΠΕΞ δίνει εκατοντάδες άδειες» καθώς και ότι «υπάρχουν διαδικασίες ελέγχου που θεσπίζονται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς κανονισμούς». Όπως είπε, οι άδειες δίνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες και δεν έχουν τη δική του υπογραφή ή την υπογραφή άλλου στελέχους της κυβέρνησης. Από τις 16 Νοεμβρίου, κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων στον Τύπο, ο κ. Φραγκογιάννης ζήτησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανόνες στην περίπτωση των αδειών στην Intellexa. Η έρευνα είναι απόρρητη και διεξάγεται εσωτερικά στο ΥΠΕΞ.

«Εγώ έμαθα πριν από δυόμιση- τρεις μήνες από δημοσιεύματα στον Τύπο ότι η Εταιρία Intellexa είχε ζητήσει και είχε πάρει δύο άδειες εξαγωγής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία άδεια λογισμικού προϊόντος που να φέρει τη δική μου υπογραφή ή την υπογραφή οποιουδήποτε υπουργού της Κυβέρνησης». Οι άδειες εξαγωγής, συνέχισε, «είναι μία υπηρεσιακή υπόθεση και δίνονται από υπηρεσιακούς παράγοντες. Γίνεται μία αίτηση, γίνεται ένας έλεγχος με βάση τον ευρωπαϊκό και τον εθνικό κανονισμό και υπογράφεται η άδεια της εξαγωγής».

Επισήμανε ότι ο ίδιος λαμβάνει γνώση μόνο για τις αιτήσεις οι οποίες απορρίπτονται«Ζήτησα να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και όταν η έρευνα αυτή ολοκληρωθεί, ελπίζω σύντομα, με το πόρισμα το οποίο θα προκύψει, περιμένω να δω κατά πόσο ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, στα «κάγκελα» βρίσκεται το Μαξίμου με το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο εκπρόσωπος Τύπου της Βασιλίσσης Σοφίας επιβεβαίωσε με δήλωσή του στους New York Times ότι η ελληνική Κυβέρνηση έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες! Σύμφωνα με το δημοσίευμα των New York Times, η Αθήνα παραδέχθηκε ότι αδειοδότησε την Intellexa να πουλήσει το Predator σε τουλάχιστον μία χώρα με ιστορικό καταπίεσης των πολιτών της, την Μαδαγασκάρη, Η Εταιρεία, μάλιστα, επιχείρησε να γίνει το ίδιο και με την Ουκρανία, όπως φέρεται να ζητούσε η Ουάσιγκτον από την ελληνική Κυβέρνηση!

Στο Μαξίμου εκτιμούν πως την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η απάντηση ήταν η μέρα που γινόταν η συζήτηση στη Βουλή και δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να εκθέσει τον Πρωθυπουργό! Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου και τα εξής, που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή: «Μισό λεπτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε ισχυρίστηκα και, η Κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε, ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο Πρωθυπουργός ότι έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικών στη χώρα και καλούμαστε αυτό το κουβάρι…»!

Στο Μαξίμου, επίσης, υποψιάζονται ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε τη δήλωση μέσω του εκπροσώπου, με στόχο να πληγεί ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σμυρλής, που είναι αρμόδιος για το θέμα και που θεωρείται και άνθρωπος «της οικογένειας» στο Υπουργείο Εξωτερικών! Το Μαξίμου βέβαια δεν λέει γιατί θα έπρεπε να υποκρύψει το γεγονός ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος, άλλωστε, είναι και ένας από εκείνους που παρακολουθούνταν! Για αυτό και ο Ν. Δένδιας απαντά: «Το δώσαμε και το ξέρατε»!

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ