ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν σταθερά τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, αφήνοντας αρκετά πίσω του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - «Αγωστος Χ» η αποχή. ***** Έξι σεισμοί στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής τα ξημερώματα, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 2,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. ***** Απεργία ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 14/5 - Τρίωρες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ στις 22 Μαΐου. ***** Ταύρος: Άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από φωτιά σε διαμέρισμα. ***** Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ενθαρρύνουμε την επίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. ***** ΟΗΕ: Η ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο. ***** ΗΠΑ: Δεν «βλέπουν» γενοκτονία στη Γάζα - Ζητά από το Ισραήλ περισσότερες πράξεις για την προστασία των αμάχων. ***** Ρωσία: Εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία - «Σαμποτάζ» βλέπουν τα ΜΜΕ.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

«Όπλο» για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπέρβαση ενός δισ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του 7μήνου

«Όπλο» για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους, που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το πρώτο επτάμηνο του έτους, επτάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται υπέρβαση κατά 376 εκατ. ευρώ στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, εξέλιξη που όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ''πιστώνεται'' στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί απάντηση σε όσους προεκλογικά καταστροφολογούσαν, μεταξύ αυτών και «''ανεξάρτητοι'' ανώτατοι παράγοντες, που μετά την αλλαγή κυβέρνησης τα βλέπουν όλα διαφορετικά και ...ρόδινα»!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο πρώτος ''θερμός μήνας'' για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς, μετά την παραίτηση από τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να εξηγήσει από πού θα βρει τα χρήματα. Πολύ περισσότερο καθώς στις 23 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην ελληνική πρωτεύουσα οι επικεφαλής των θεσμών, που μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και το ενδεχόμενο ύπαρξης δημοσιονομικού κενού το 2020.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το κενό θα ανέρχεται στα 2,5 δισ., ίσως και 3 δισ. και ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα και σε τι συμβιβασμούς θα καταλήξει με τους θεσμούς. 

Για τη μείωση του αφορολόγητου, πχ, για το οποίο είναι κοινό μυστικό ότι επιμένουν οι δανειστές, στελέχη του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων η μείωσή του θα συνδυαστεί με ένα αρκετά πιο μεγάλο ποσοστό αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές, γεγονός που για ένα μεγάλο ποσοστό θα καταστεί ''δώρον άδωρον''. Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι από την κυβέρνηση θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν και τα ANFA’ S και τα SMP’S, τα κέρδη δηλαδή ευρωπαϊκών τραπεζών από ομόλογα της χώρας μας, τα οποία επιστρέφουν με δόσεις, με το ετήσιο ύψος τους να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.
«Στον προϋπολογισμό θα φανούν πολλά, θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης» επιμένουν ανώτερες πηγές της Κουμουνδούρου, προϊδεάζοντας για καυτά κοινωνικά μέτωπα από τα μέσα φθινοπώρου και μετά...


Δημήτρης Παπαδημούλης:
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δις ευρώ στο 7μηνο Ιανουάριος-Ιούλιος 2019. Η Κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε μια χώρα με υγιή δημόσια οικονομικά. Κόλαφος για τα προεκλογικά ψέμματα της Ν.Δ. Απολύτως εφικτό το πλεόνασμα 3.5% το 2019. Να δούμε τώρα την Ν.Δ. για το 2020!

Δημήτρης Παπαδημούλης:
Άμεση απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ σε επείγουσα επιστολή μου, επιβεβαιώνει ότι η Κομισιόν εξετάζει τη νομοθετική ρύθμιση της ελληνικής κυβέρνησης για την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΕΑ) και το κατά πόσον αυτή εναρμονίζεται με το κοινοτικό Δίκαιο.

Μ. Βεστάγκερ: «Οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους, για να διακριβώσουν την κατάσταση στην ΕΕΑ»

Η φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση για το ξήλωμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι αντίθετη και στην Κοινοτική Οδηγία 1/2019 και στην σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Αυτό είναι αδύνατον να αγνοηθεί ή να παρακαμφθεί από την Κομισιόν, η οποία και εξετάζει αναλυτικά την όλη υπόθεση. Η νομική και πολιτική μάχη για την ακύρωση της απαράδεκτης κυβερνητικής μεθόδευσης, που θυμίζει Όρμπαν, συνεχίζεται!

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ