ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Σφίγγει το ζωνάρι για την Ελλάδα: Ο «κόφτης» στις δαπάνες και στα πλεονάσματα. ***** Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπει φραγμός στην περιφρόνηση των προβλημάτων των πολιτών - Στόχος της Ν.Δ. είναι η εξουσία για την εξουσία. ***** Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια. ***** Πάνω από 5 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις αντιμετώπισε το ΓΕΕΘΑ σε έναν μήνα. ***** Οικογενειακοί γιατροί: Αυξάνονται οι ασθένειες από έντομα και ρύπανση. ***** Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι - Δεκατρείς τραυματίες - «Ήμασταν τυχεροί δεν είχαμε νεκρούς». ***** Υπό εντεινόμενη πίεση η ελευθερία του Τύπου στην Ιταλία της Μελόνι. ***** Ο Ζελένσκι αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με το ηθικό του ουκρανικού στρατού.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Επίσκεψη στην Ουκρανία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει εντός λίγων ημερών ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος έπειτα από παρότρυνση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. και προεδρεύουσα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο, ως εκπρόσωπο της περιοδικής Προεδρίας, να οργανώσει επίσκεψη, σε λίγες ημέρες, μόλις διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, όχι μόνο για την πολιτική, αλλά και για την χρηματοοικονομική κατάσταση της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο  κ. Βενιζέλος και με την  ιδιότητά του, του Προέδρου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  στη συνομιλία του με την κ. Άστον επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη άμεσης διοργάνωσης μιας διεθνούς συνάντησης για τη χρηματοοικονομική στήριξη της ΟυκρανίαςΩστόσο όπως είπε το πρωτεύον ζήτημα είναι ο σχηματισμός και η λειτουργία μίας συναινετικής κυβέρνησης, ικανής να εκφράσει όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και περιφερειακές δυνάμεις της Ουκρανίας, να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης και την ενότητα της χώρας, μέσα σε ένα δημοκρατικό και δικαιοκρατικό πλαίσιο.

Επίσης τα δύο μέρη συζήτησαν για το πρόγραμμα επισκέψεων εκπροσώπων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, ώστε να διατηρηθεί αδιάπτωτο το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον και όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες, θα μεταβούν στο Κίεβο οι υπουργοί Εξωτερικών όμορων, κατά βάση, προς την Ουκρανία κρατών (Σλοβακία, Ουγγαρία κ.α.).

Τέλος η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την εικόνα που σχημάτισε κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο, αλλά και για για τις προετοιμασίες που κάνει η Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σχήμα άμεσης χρηματοοικονομικής στήριξης της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Αρωγή για εκπόνηση προγράμματος βοήθειας ζήτησε από το ΔΝΤ η Ουκρανία

Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε την Τετάρτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Στέπαν Κούμπιφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, η οποία καταγράφει αυξητικές τάσεις μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Νοέμβριο.

«Υπήρξαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΝΤ, υπήρξε ανταλλαγή πληροφοριών και τους καλέσαμε να έρθουν στην Ουκρανία να εργαστούν για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας», πρόσθεσε ο ΚούμπιφΟ ίδιος σημείωσε ότι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης θα υιοθετηθεί «αύριο ή μεθαύριο» και ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα παρέμβει στην αγορά ξένου συναλλάγματος για να εμποδίσει την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος, γρίβνα, τις επόμενες ήμερες. Το γρίβνα έπεσε νωρίτερα την Τετάρτη στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο.

Ο κ. Κούμπιφ, εξάλλου, σημείωσε ότι τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος της Ουκρανίας έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια από 17,8 δισεκατομμύρια που ήταν την 1η Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Ο ίδιος απέδωσε την πτώση στις προσπάθειες να συγκρατηθεί η πτώση της γρίβνα. «Τελευταία η κεντρική τράπεζα υποστήριζε τη συναλλαγματική αξία (της γρίβνα) αντλώντας από τα αποθεματικά ξένου συναλλάγματος, τα οποία έχουν μειωθεί στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο κ. Κούμπιφ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ