Πληθωρισμός 3% στην Ελλάδα, βύθιση στο 1,8% στην Ευρωζώνη. ***** Άνοδος τιμών σε σιτάρι και ζάχαρη, λόγω της La Nina. ***** Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το 2025 θα διαθέτει κτηματολόγιο - Τοποθέτηση στη Βουλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σοκ με νεκρό 29χρονο στο ΑΤ Ομόνοιας - Σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς. ***** ΠΑΣΟΚ: Μεσοπρόθεσμο χωρίς όραμα, με το βλέμμα στις εκλογές. ***** Ύφεση χωρίς τέλος για τα εργοστάσια της Ευρωζώνης - Σε χειρότερη κατάσταση τον Σεπτέμβριο. ***** Ρούτε: Θα δουλέψω για να κρατήσω σταθερό σαν βράχο το δεσμό του ΝΑΤΟ. ***** Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσική επίθεση σε αγορά της Χερσώνας-Εξελίξεις και στο πολιτικό σκηνικό.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης πάει στα καμένα 10 μέρες μετά - Επαναλαμβάνω να πάμε μαζί

Π. Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο
Την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να μεταβεί στα καμένα, στην Πεντέλη, την ερχόμενη Τρίτη, σχολιάζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος ΚασσελάκηςΌπως τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης: «Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει στα καμένα. Όχι τώρα, την επόμενη Τρίτη. Δέκα μέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Να προλάβει η προπαγάνδα να βρει λίγο πράσινο που απέμεινε για να τον βάλει μπροστά να κάνει δήλωση. Να προλάβει η προπαγάνδα να μαζέψει μερικά μέλη της Ν.Δ. που θα παραστήσουν τους ικανοποιημένους πολίτες. Να μας πει για τους ''λίγους'' πληγέντες ενώ έχει πληγωθεί ολόκληρος ο λαός μας». Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε την πρότασή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάνε μαζί στις πυρόπληκτες περιοχές, όπως είχε αναφέρει και χθες.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να πάει στα καμένα. Όχι τώρα, την επόμενη Τρίτη. Δέκα μέρες μετά την πρωτοφανή καταστροφή. Να προλάβει η προπαγάνδα να βρει λίγο πράσινο που απέμεινε για να τον βάλει μπροστά να κάνει δήλωση. Να προλάβει η προπαγάνδα να μαζέψει μερικά μέλη της Ν.Δ. που θα παραστήσουν τους ικανοποιημένους πολίτες. Να μας πει για τους ''λίγους'' πληγέντες ενώ έχει πληγωθεί ολόκληρος ο λαός μας. Επαναλαμβάνω την επίσημη πρόταση που του έκανα χθες: Πάμε μαζί. Ήμουν επί 4 ημέρες εκεί. Μπορώ να τον ξεναγήσω στα κανονικά καμένα, να συναντήσουμε κανονικούς ανθρώπους, μπας και αποκτήσει κανονική συναίσθηση της ευθύνης μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας».

Εν τω μεταξύ, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών ζητεί από τον Πρωθυπουργό την αποπομπή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. ΚικίλιαΣτην ανακοίνωσή τους, οι πλέον αρμόδιοι άνθρωποι για τις πυρκαγιές περιγράφουν το μέγεθος της ευθύνης του κ. Κικίλια«Όμως πώς ο Νέρωνας 1 να διώξει τον Νέρωνα 2;».

Π. Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο

Απάντηση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη και το κάλεσμα που απηύθυνε στον Πρωθυπουργό για κοινή επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές δίνει ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτηση που πραγματοποίησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υπογράμμισε: «Αναρωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, σε μία από τις δεκάδες ανακοινώσεις/αναρτήσεις που έχει εκδόσει σε λίγα 24ωρα, γιατί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές την προσεχή Τρίτη με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης». «Είναι λογικό να αναρωτιέται κάτι τέτοιο ένας πολιτικός Αρχηγός που αντιλαμβάνεται μια επίσκεψη ως αφορμή για φωτογραφία ή βίντεο και εν γένει τον ρόλο του ως περιφερόμενου influencer».

Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη η ουσία που αφορά τους πολίτες είναι η εξής. «Για να έχει νόημα μια τόσο σημαντική συνάντηση, πρέπει πρώτα να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες καταγραφές ζημιών, άλλωστε από την πρώτη στιγμή που κατέστη εφικτό 20 συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής αποτελούμενα από πάνω από 60 μηχανικούς ξεκίνησαν τις αυτοψίες, οι αναγκαίες συσκέψεις εκτίμησης του κόστους αποκατάστασης και γενικά κάθε προπαρασκευαστική ενέργεια για να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης, τόσο των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στις περιουσίες των πολιτών, πάνω στο οποίο θα γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση, με στόχο την εξεύρεση των καλύτερων λύσεων για τους πολίτες», υποστήριξε.

Καταληκτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι: «Συνεπώς, θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο για τον τόπο και τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να είχαμε μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα κατέθετε συγκεκριμένες και κυρίως κοστολογημένες προτάσεις, αντί να έχει έναν Αρχηγό που κάνει αναρτήσεις όπως αναπνέει. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αν ψάξει κανείς το τελευταίο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, δεν θα βρει ούτε μισή πρόταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ