Χανιά: Εντοπίστηκε νεκρός ο Γερμανός τουρίστας που αγνοούνταν. ***** ΗΠΑ: Τουλάχιστον 50 νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Χέλεν. ***** Ο θάνατος Νασράλα δεν θα είναι μάταιος, λέει ο ηγέτης των Χούθι. ***** Ισραήλ: Νέες επιδρομές κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ πάλι(;): Κασσελάκης κατά Τσίπρα, Πολάκης και... κατά Ζαχαριάδη

Ο Στ. Κασσελάκης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με αναφορές σε άνωθεν σχεδιασμούς για ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς
Ατμόσφαιρα διάσπασης επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μαζί με εκατοντάδες τρολ στον πρώην Βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη με την ένταση να αυξάνεται επικίνδυνα και να προιωνίζεται διαγραφές ή και αποχωρήσεις.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φαίνεται ότι οδηγεί και πάλι σε εσωστρέφεια και αναζήτηση εσωτερικών εχθρών καλλιεργώντας συνθήκες για διαγραφές στελεχών, αποχωρήσεις ή ακόμη και νέα διάσπαση του κόμματος. Χαρακτηριστική της εσωκομματικής «φαγωμάρας» ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Κασσελάκης στον Αλέξη Τσίπρα λίγες μόνο ημέρες μετά τη διεθνή διάσκεψη που διοργάνωσε ο πρώην Πρωθυπουργός στο Ωδείο Αθηνών παρουσία δεκάδων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και του Κόσμου. Χωρίς να τον κατονομάσει ο κ. Κασσελάκης περιέγραψε τον προκάτοχό του ως «δήθεν σωτήρα» και μάλιστα δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να προηγείται του ίδιου στο ερώτημα για το πρόσωπο που μπορεί να ενώσει την κεντροαριστερά.

Την ίδια ώρα ο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, κάλεσε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανήκουν στο στενό πυρήνα της ηγεσίας να αναζητήσουν πολιτική στέγη σε άλλους χώρους. «Πόσο πιο κανονικά θα ήταν όλα αν ο καθένας ήταν στο χώρο που ανήκει: Ο Σπίρτζης, ο Θεοχαρόπουλος και ο Τεμπονέρας στο ΠΑΣΟΚ, ο Ζαχαριάδης και ο Φλαμπουράρης στη Νέα Αριστερά (… ) και ο Γιώργος Τσίπρας σπίτι του» ανέφερε σε ανάρτηση σε ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία επιτέθηκε και σε στελέχη άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ).

Επίθεση Πολάκη και τρολ στον Κώστα Ζαχαριάδη

Στην επικριτική ανάρτηση απάντησε ο Κώστας Ζαχαριάδης καταλογίζοντας στον στιχουργό ότι «δεν τα πάει καλά» με την πολιτική γεωγραφία και ότι «δεν γνωρίζει πρόσωπα πράγματα και ιστορικές διαδρομές». Η απάντηση του κ. Ζαχαριάδη προκάλεσε την οργή δεκάδων ψευδώνυμων υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι οποίοι καταφέρθηκαν με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του και ζήτησαν την αποχώρηση ή τη διαγραφή του. «Σήκω φύγε από τον ΣΥΡΙΖΑ», «πάρε πόδι» σχολίασαν μεταξύ άλλων τα ψευδώνυμα προφίλ δίνοντας μια σαφή γεύση του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον κ. Ζαχαριάδη εξαπέλυσε λίγο αργότερα και ο Παύλος Πολάκης. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον κ. Ζαχαριάδη ως υπεύθυνο της ήττας του σημερινού ευρωβουλευτή Νίκου Παππά στην εσωκομματική ψηφοφορία στην Πολιτική Γραμματία για τους υποψήφιους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτή Πόλη) στον Δήμο Αθηναίων. «Όντας Κώστα η ιστορία έγραψε ότι αν δεν είχες έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το προηγούμενο καλοκαίρι σήμερα θα είχαμε Δήμαρχο τον Νίκο Παππά και όχι ευρωβουλευτή» ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη διεθνή διάσκεψη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο του πρώην Πρωθυπουργού. «Όχι άλλα ινστιτούτα και στρογγυλά τραπέζια προβληματισμού και ''βιώσιμης ανάπτυξης''» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Κασσελάκης άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με αναφορές σε άνωθεν σχεδιασμούς για ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς

Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης ''πήρε τ' όπλο του'' χθες και με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media έβαλε μπουρλότο στο σχέδιο για ''ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς'', με την δική του συναίνεση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για ''συμφέροντα'' που το εκπονούν, αλλά και για ''τοτέμ'' που ετοιμάζονται να ηγηθούν του εγχειρήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η χρονική στιγμή που τον οδήγησε να παρέμβει τόσο επιθετικά και αιφνιδιαστικά, είναι η ταχύτητα με την οποία τρέχουν τα εν λόγω σενάρια, σε συνδυασμό με τις ευθείες και απαξιωτικές αναφορές, από τους υποστηρικτές τους, στην σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εμφανίζουν ως μοναδική λύση τον ενιαίο φορέα ''δια της επιβολής του''. 

Κατά τις ίδιες πηγές, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε συνάντηση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, με την ''ομόλογό'' του στο γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη, Έλενα Αναστασίου… με άγνωστο αντικείμενο: Κατά ορισμένους να δρομολογήσουν τη συνεργασία των κομμάτων τους ως δική τους πρωτοβουλία και, κατά άλλους, να συμφωνήσουν ότι δεν θα επιτρέψουν μία τέτοια εξέλιξη.  Η ''συνάντηση'', βεβαίως, διαψεύσθηκε εντόνως και από τις δύο πλευρές, με στελέχη της Χ. Τρικούπη να αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο κ. Ανδρουλάκης να οργανώνει τέτοιες ''επιχειρήσεις'' τη στιγμή που δεν ξέρει εάν θα είναι Πρόεδρος του κόμματος του το επόμενο διάστημα…

Το γεγονός δε, ότι άρχισαν να δημοσιοποιούνται δημοσκοπήσεις για τα πρόσωπα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να ηγηθούν ενός κεντροαριστερού φορέα, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται, ''έστω και με 19%'', των Κασσελάκη-Ανδρουλάκη, και τον Χάρη Δούκα ''να μπαίνει στο παιχνίδι'', ''αν και με 9,3%'', έκανε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει την… εδώ και τώρα, καυστική, παρέμβασηΑπό τις ίδιες πηγές προκύπτει ως συμπέρασμα ότι με τα ''τοτέμ'' και τους ''σωτήρες'' που επικαλείται ο κ. Κασσελάκης φωτογραφίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι τάσσονται υπέρ ενός τέτοιου φορέα, όπως άφησαν ευθέως να εννοηθεί μιλώντας στην πρόσφατη Διάσκεψη Τσίπρα-Ζάεφ στην Αθήνα. 

«Γιατί λοιπόν αυτή η συζήτηση για ''συγκόλληση'' τώρα; Τώρα που καθαρίζουμε το κόμμα μας από συμφέροντα και μαγαζάκια, τώρα που ραγίσαμε την παντοδυναμία Μητσοτάκη;», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Κασσελάκης μέσω της ανάρτησής του. Για να προσθέσει: «Τώρα λοιπόν, κανάλια, εφημερίδες, δημοσιογράφοι, δημοσκοπήσεις, ολόκληρο το σύστημα θέλει να σας επιβάλλει και το πρόβλημα και τη λύση. Τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν». Ενώ σε άλλο σημείο, αναλύοντας τον ''νέο ΣΥΡΙΖΑ'' που θα προκύψει από το καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου, τονίζει: «Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς»Προκειμένου δε, να μην εμφανιστεί ως ο πολιτικός Αρχηγός που σαμποτάρει την προοπτική προοδευτικής συνεργασίας, ο κ. Κασσελάκης επαναλαμβάνει τη θέση του: «Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω, και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες»Κατά τους συνεργάτες του, ο κ. Κασσελάκης δεν επιχειρεί ''να κάψει'' τη δυνατότητα προοδευτικής συνεργασίας αλλά την επιβολή της ''από κέντρα και συμφέροντα''. 

«Κυκλοφορεί μαύρο χρήμα» 

Παράλληλα, προειδοποιεί με αποκαλύψεις για την οικονομική κατάσταση στην οποία παρέλαβε το κόμμα πέρυσι τον Σεπτέμβριο, καθώς, όπως εξηγεί, ναι μεν δεν χρωστάει στις Τράπεζες αλλά έχει ανοίγματα σε προμηθευτές, με υπονοούμενα για ''μαύρο χρήμα'', φωτογραφίζοντας, ευκρινώς, την προεδρία Τσίπρα«Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε Τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου - Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας. Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας», καταγγέλλει, προειδοποιώντας με αποκαλύψεις και ''με στοιχεία'' το επόμενο διάστημα.

Τα υπονοούμενα άλλωστε περί ''αργομισθιών'' άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους με αφορμή και τη λήξη των έμμισθων συνεργασιών με τους Διονύση Τεμπονέρα, τον Φεβρουάριο και, των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες. Παρότι επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν άλλοι επιστημονικοί συνεργάτες, όπως οι προαναφερθέντες προς ''απόλυση'', γίνεται γίνεται λόγος για ''γενναίο νοικοκύρεμα'' στο μισθολόγιο του κόμματος, σε επίπεδο αριθμού έμμισθων απασχολουμένων, καθώς «δεν υπάρχουν πληρωμές με ''μαύρα''»

«Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ»

Με αφορμή την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί να αγγίξει τα αντανακλαστικά μελών και φίλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται και να τον ''ρίξουν'' ή ότι ο ίδιος δεν θα δεχτεί να παραμείνει ''δέσμιος εξαρτήσεων''. «Λοιπόν. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από Τράπεζα. Τα ''δανεικά και αγύριστα'' ανήκουν σε άλλους χώρους. Αν γίνω δέσμιος εξαρτήσεων, είτε ''άγνωστων χρηματοδοτών'' είτε τραπεζιτών, θα σας έχω ήδη προδώσει. Άρα, πάμε να πολεμήσουμε μόνοι μας», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή, πριν αναφερθεί στην επεξεργασία ''του κυβερνητικού μας προγράμματος'' και στη ''σκιώδη Κυβέρνηση'' που θα παρουσιάσει προσεχώς. 

«Θέλει ηρωική έξοδο δια της διαγραφής» 

Πέραν τούτων, η Κουμουνδούρου έστειλε ''την τελευταία προειδοποίηση'' στον Χρήστο Σπίρτζη είτε να πάψει να πυροβολεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε καθημερινή βάση είτε να αποχωρήσει από το κόμμα. Εν προκειμένω, προκάλεσε οργή η θέση του πρώην Βουλευτή και Υπουργού πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη ούτε το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αποτελούν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, τασσόμενος υπέρ του σχηματισμού νέου φορέα

«Ο κ. Σπίρτζης δεν είναι Βουλευτής ενώ ξέρει ότι πολύ δύσκολα, έως καθόλου, θα εκλεγεί εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο του φθινοπώρου, οπότε μάλλον επιδιώκει ηρωική έξοδο δια της διαγραφής. Είναι δυνατόν στέλεχος ενός κόμματος να λέει δημοσίως ότι το κόμμα του δεν αποτελεί λύση διακυβέρνησης;», επισημαίνουν.  Στην ''επίσημη'' διαρροή χθες, μάλιστα η Κουμουνδούρου καταλήγει στο καυστικό σχόλιο: «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου»


«The New Daily Mail» 
Newsroom με πληροφορίες από naftemporiki.gr/euro2day.gr



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


Σημείωση: Ο Όθων Κουμαρέλλας είναι αδελφός του εκδότη και διαχειριστή της εφημερίδα μας, κ. Ιωάννης Κουμαρέλλας.

Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ