ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ

Τελείωσαν τον Κασσελάκη, «σφραγίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ - «Η φωνή μας είναι το Συνέδριο»: Η αντίδραση Κασσελάκη μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του. ***** Ώρα ΠΑΣΟΚ: Από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής (13/10) ανοίγουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλη τη χώρα, για την αναμέτρηση ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα. ***** Προβάδισμα Τιράνων έναντι Σκοπίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. ***** Πεντάγωνο: Αεροπορικές επιδρομές σε στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. ***** Λίβανος: Πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις σε τρία χωριά κοντά στη Βηρυτό.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Μπάιντεν: Η μάχη ενάντια στους τυράννους συνεχίζεται, απόδειξη η Ουκρανία

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας, στην οποία όπως είπε «εισέβαλε ένας τύραννος». Οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη Νορμανδία της Γαλλίας για την 80η επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων για τη νίκη ενάντια στους Ναζί. «Ο απομονωτισμός δεν ήταν η απάντηση πριν από 80 χρόνια και δεν είναι η απάντηση σήμερα», είπε, τονίζοντας ταυτόχρονα τη χρησιμότητα του ΝΑΤΟ.

«Oι σκοτεινές δυνάμεις δεν σβήνουν ποτέ, και η επιθυμία για κυριαρχία, έλεγχο, αλλαγή συνόρων με τη βία» συνεχίζεται, τόνισε. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τη μάχη ενάντια στους δικτάτορες. Αυτό θα ήταν αδιανόητο», είπε και πρόσθεσε: «Το να αποστρέψουμε το βλέμμα μας από την Ουκρανία θα ήταν σαν να ξεχάσαμε τι συνέβη εδώ στη Νορμανδία». «Η Δημοκρατία δεν είναι ποτέ εγγυημένη και κάθε γενιά θα πρέπει να την προστατεύει και να μάχεται για αυτήν», επισήμανε.

Κατά την ομιλία του είπε πως οι σκοτεινές δυνάμεις τις οποίες πολέμησαν οι Σύμμαχοι πριν από 80 χρόνια δεν έχουν ξεθωριάσει. «Η μάχη μεταξύ δικτατοριών και ελευθερίας είναι χωρίς τέλος», δήλωσε και συνέχισε υποστηρίζοντας πως «η Ουκρανία παραμένει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα» για αυτό. «Ένας τύραννος εισέβαλε στη χώρα τους, αλλά οι Ουκρανοί δεν υποχωρούν. Και εμείς δεν θα τους εγκαταλείψουμε», ανέφερε. Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον κόσμο να συμπορευθεί για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της Δημοκρατίας στη μνήμη όσων θυσίασαν τις ζωές τους στην απόβαση στη Νορμανδία.

«Η ιστορία μας διδάσκει πως η ελευθερία δεν είναι δωρεάν. Όποιος θέλει να μάθει το τίμημα της ελευθερίας μπορεί να κοιτάξει τη Νορμανδία. Μπορεί να επισκεφτεί τα υπόλοιπα νεκροταφεία στην Ευρώπη, όπου αναπαύονται οι πεσόντες ήρωές μας. Το τίμημα της ανεξέλεγκτης τυραννίας είναι το αίμα των νέων και των γενναίων. Στη γενιά τους, στην ώρα της δικής τους μάχης, οι συμμαχικές δυνάμεις έκαναν το καθήκον τους. Τώρα το ερώτημα για εμάς είναι: Στη δική μας δοκιμασία τι θα κάνουμε;». «Πρέπει να αναρωτηθούμε: Θα σταθούμε ενάντια στο κακό, ενάντια στη συντριπτική βαρβαρότητα; Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία, θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία; Θα σταθούμε μαζί; Η απάντησή μου είναι ''Ναι'' και μόνο ''Ναι'' μπορεί να είναι», είπε.

«Η D-Day απέδειξε ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρότερη από οποιονδήποτε στρατό στον κόσμο, αλλά και την άρρηκτη ενότητα των συμμάχων». «Αυτό που έκαναν οι σύμμαχοι πριν από 80 χρόνια, ξεπερνά κατά πολύ οτιδήποτε θα μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας», ανέφερε και αυτό υπενθυμίζει σε όλους την αξία της συνεργασίας.

«Στη μνήμη αυτών που πολέμησαν εδώ, πέθαναν εδώ, στη μνήμη αυτών που έσωσαν κυριολεκτικά τον κόσμο εδώ, ας φανούμε αντάξιοι της θυσίας τους». «Ας είμαστε η γενιά για την οποία γράφει η ιστορία σε 10, 20, 50, 80 χρόνια από τώρα. Ας πει: Όταν ήρθε η στιγμή, γνωρίσαμε τη στιγμή και σταθήκαμε δυνατοί», κατέληξε.
ΑΜΠΕ



«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ