ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μειώνεται ο τζίρος - αυξάνεται ο ΦΠΑ: Mισθωτοί και καταναλωτές πληρώνουν σε μια διετία επιπλέον φόρους 8,8 δισ. ευρώ. ***** Η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη μεγάλου καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχει την Αττική. ***** Ο Σεργκέι Λαβρόφ έθεσε τους όρους της Ρωσίας για ειρήνη με την Ουκρανία - Στις καλένδες η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία. ***** Αίγυπτος και Ιορδανία κατά της «ισραηλινής επιθετικότητας» στον Λίβανο. ***** Σήμερα η τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για το Ιράν.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Β. Κεχαγιά: Απολύτως κοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απολύτως κοστολογημένο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής, σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είπε πως «έχουμε παρουσιάσει το κοστολογημένο πρόγραμμα και σε θεματικές εκδηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης επειδή ακριβώς και ο ίδιος βρίσκει ελκυστικές τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι θα συγκριθούν με το πρόγραμμα που ακολουθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τη φορολογική της πολιτική και με την αδυναμία της να αντιμετωπίσει την ακρίβεια».

Η κ. Κεχαγιά ανέφερε ότι: «Ακούμε τον Υπ. Οικονομικών να λέει ότι δεν θέλουν να μειώσουν τους έμμεσους φόρους. Αυτό είναι μία αντίληψη, είναι μία επιλογή. Ενώ εμείς προτείνουμε τη μείωση των έμμεσων φόρων, προτείνουμε το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά ήδη κατανάλωσης για έξι ή ενδεχομένως και άλλους έξι μήνες, ο κ. Χατζηδάκης λέει ότι ''θα διατηρήσουμε υψηλά τους έμμεσους φόρους'' και θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση. Τι άλλο θα ακούσουμε;». «Οι αιτιάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης είναι πολύ επιφανειακές και το γεγονός πως έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και στελέχη της Ν.Δ. και λένε ότι θα οδηγήσουμε τη χώρα σε χρεοκοπία, είναι απολύτως κινδυνολογική συμπεριφορά. Η παράταξη που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία, ήταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Μητσοτάκη» επεσήμανε.

Ερωτηθείσα για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τον ΦΠΑ, είπε πως «η απάντηση είναι η φορολόγηση των υπερεσόδων από τα Διυλιστήρια, από τα υπερκέρδη των Τραπεζών σε ποσοστό 90% και από τις Εταιρείες ενέργειας. Το όφελος που θα έρθει στα Δημόσια Ταμεία από τη φορολόγηση αυτών των υπερκερδών, είναι περί τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Το δικό μας πρόγραμμα, σύμφωνα και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο διέψευσε την Κυβέρνηση του κ. Πατέλη, λέει ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι 2,7 δισ. ευρώ. Άρα, υπάρχουν και χρήματα τα οποία μπορούν να διατεθούν και για άλλους σκοπούς» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «επίσης, υπάρχουν κάποια μέτρα τα οποία θα ληφθούν προοδευτικά. Για παράδειγμα, αν ξεκινούσε και εφαρμοζόταν η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τώρα, από το 2024, θα είχαμε τον μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, όμως η μείωση του ΦΠΑ, η οποία επηρεάζει όλα τα εισοδήματα οριζόντια, από 24 σε 21%, όπως είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη, θα εφαρμοζόταν ως μέτρο το 2025. Που σημαίνει ότι τότε θα είχε αποσυρθεί και ο μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά είδη ανάγκης, έως ότου ξεπεράσουμε την κρίση με την ακρίβεια».

Σε ό,τι αφορά τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, επεσήμανε «το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», προσθέτοντας ότι η αποτίμηση των αποτελεσμάτων για όλα τα κόμματα θα είναι συνδυαστική, σε συνάρτηση και με τη συνολική πολιτική εικόνα. «Δηλαδή δεν θα δούμε το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα συγκεντρώσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή ανεξάρτητα από το τι ποσοστά θα συγκεντρώσουν τα άλλα κόμματα. Θα δούμε τη συνολική πολιτική εικόνα» πρόσθεσε. «Βεβαίως, το κάθε κόμμα βλέπει και τα του οίκου του. Εμείς έχουμε θέσει ως στόχο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα που, όπως λέει και ο κ. Κασσελάκης, θα είναι να δούμε και το ''2'' μπροστά, πιστεύουμε ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός» σημείωσε και χαρακτήρισε καλό ένα ποσοστό της τάξης του 17-20%, με βάση τις δημοσκοπήσεις και τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα αν ένα ποσοστό κάτω από 17% θα είναι πρόβλημα, απάντησε ότι δεν θα είναι πρόβλημα, αλλά δεν θα δημιουργήσει ενθουσιασμό. «Δεν θα είναι πρόβλημα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν χρόνο πέρασε από 40 κύματα. Είχαμε το διπλό εκλογικό σοκ του 2023, την αποχώρηση από την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, εσωκομματικές εκλογές, δύο διασπάσεις, ένα Συνέδριο και παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστά μεταξύ 15-16%, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις» τόνισε.

Σε ερώτηση αν την επομένη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μπει σε συζήτηση με τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, επεσήμανε ότι η συζήτηση αυτή έχει ξεκινήσει και από πολιτικά κόμματα και από εκπροσώπους του Τύπου. «Σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που μας νοιάζει στην παρούσα φάση, είναι οι 11 ημέρες μέχρι τις ευρωεκλογές. Δεν κοιτάζουμε την επόμενη μέρα, κοιτάζουμε πώς θα αποσπάσουμε το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Με μια Νέα Δημοκρατία αποδυναμωμένη, τα ποσοστά της αυτή την ώρα είναι στο 31%, που σημαίνει 10 μονάδες κάτω σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο, και έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο» συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Το βλέμμα μας είναι στην κάλπη της 9ης Ιουνίου».

Πάντως, όπως τόνισε: «Ήδη ο κ. Κασσελάκης έχει πει ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν, και όχι σε επίπεδο ηγεσιών, να μπορούν να έρθουν και να συμπαραταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ». Κληθείσα να διευκρινίσει τι σημαίνει το «όχι σε επίπεδο ηγεσιών», απάντησε: «Να γίνει συζήτηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ενσωματωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, να μην είναι ένα παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να ισχύουν κομματικές επετηρίδες, να ενταχθούν, αλλά με ισότιμη συμμετοχή, όχι σαν οι ''ξένοι'' που ήρθαν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν μια ισότιμη μεταχείριση». «Εμείς λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι ο πυλώνας, η βάση, για να δημιουργηθεί η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη που θα εκφράζει τον χώρο της Κεντροαριστεράς» συμπλήρωσε.

Ως προς τις αναφορές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η κ. Κεχαγιά επεσήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει ρόλος για τον κ. Τσίπρα» και πρόσθεσε: «Είναι σωστό ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του κόμματος να αναλαμβάνει ρόλο Υπουργού σε μια μελλοντική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Νομίζω ότι κάπως έτσι δόθηκε η απάντηση». «Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα έχει ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι τιμή μας που ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δίνει και τη δική του μάχη στην Ευρώπη για τις αξίες της Αριστεράς και της προόδου».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ