Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας - Σε μία εβδομάδα, ο μεγάλος συνθέτης θα συμπλήρωνε έναν αιώνα ζωής. ***** Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Κοινωνική δυσαρέσκεια, κυβερνητική φθορά, κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.: 22,4%, ΠΑΣΟΚ: 13,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%, ΚΚΕ: 8,1%, ΕΛ.ΛΥΣΗ: 7,6%, ΝΙΚΗ: 2,6%, ΠΛ. ΕΛΕΥΘ: 3,6%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 3,7%, ΜΕΡΑ25: 2%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%. ***** Τρεις δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, ντέρμπι για τρεις η δεύτερη θέση. ***** Αιχμές από Μητσοτάκη για Καραμανλή - Σαμαρά στο πάρτι στη Ρηγίλλης: Στη δική μου θητεία η Ν.Δ. επικράτησε σε όλες τις μάχες. ***** Ο ΟΗΕ καταδικάζει ως «παράνομο» το πλήγμα του Ισραήλ με 18 νεκρούς στην Τουλκάρεμ. ***** «Σοκαριστικό» για τη Γερμανία το μακελειό που προκάλεσε το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη. ***** Μπάιντεν: Στη θέση του Ισραήλ δεν θα σκεφτόμουν χτύπημα στα πετρέλαια του Ιράν. ***** Λίβανος: Στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς νεκρό σε ισραηλινό βομβαρδισμό. ***** Γάζα: «Πλήξαμε το κέντρο Διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς» λένε οι IDF. ***** Τραμπ: Το Ισραήλ πρέπει να πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Τι σηματοδοτεί η απουσία Καραμανλή - Σαμαρά από τη γιορτή της Ν.Δ.

Η
είδηση της απουσίας των δύο πρώην Πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, από την γιορτινή εκδήλωση για τα 50α γενέθλια της Ν.Δ. έξω από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης χάλασε από νωρίς το κλίμα σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, καθώς εκ των πραγμάτων το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης είχε θολώσει. Αυτό ήταν και το θέμα που συζητούσαν περισσότερο από καθετί άλλο όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και βρέθηκαν στο street party του κυβερνητικού Κόμματος.

Ήταν η επιβεβαίωση του αγεφύρωτου χάσματος που χωρίζει πια τον κ. Μητσοτάκη από τους δύο προκατόχους του, οι οποίοι συντονισμένα, έχουν πια ευθυγραμμίσει τη στάση τους κόντρα στον σημερινό Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Και αυτό, παρόλο που στο παρελθόν ο καθένας τους είχε χωριστή πορεία και διαφορετικές αναφορές στο εσωκομματικό πεδίο. «Τους ενώνει ο κοινός εχθρός», λένε οι κακές γλώσσες εντός της παράταξης και μένει να φανεί πόσο πολύ αυτό το ρήγμα θα κοστίσει στο Κόμμα το επόμενο διάστημα.

Μετά το απρόσμενα χαμηλό ποσοστό των ευρωεκλογών, οι κ.κ. Σαμαράς, με πιο έντονο ύφος, και Καραμανλής διατύπωσαν τις ενστάσεις τους για την εφαρμοζόμενη πολιτική, κυρίως όσον αφορά την ταυτότητα του Κόμματος, αλλά και τα εθνικά θέματα. Αμφότεροι, εξάλλου, απείχαν από την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ συχνές είναι πλέον οι κοινές τους εμφανίσεις, με τελευταία αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, στην παρουσίαση του βιβλίου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Κατά τα φαινόμενα, δεν υπάρχει άλλος κοινός τόπος συνεννόησής τους με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος πάντως, κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Ρηγίλλης, εμφανίστηκε ενωτικός και κάλεσε σε συστράτευση το σύνολο των νεοδημοκρατών. «Τα 50 χρόνια του μεγαλύτερου φορέα στην Ελλάδα, μας καλούν σε μια νέα συστράτευση ελπίδας και σε ένα ακόμα πιο δυναμικό άνοιγμα στην κοινωνία», σημείωσε και μίλησε για τις «διαχρονικές αξίες» της παράταξης.

Αναφέρθηκε ονομαστικά σε όλους τους πρώην Προέδρους του Κόμματος, φυσικά και στους κ. Καραμανλή και Σαμαρά, αλλά πέταξε και το «καρφί» του: «Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς, παρόντες και απόντες». Χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «ευρύχωρη παράταξη», στην οποία, όπως είπε, «κάποιες στιγμές, δεν θα συμφωνούν, προφανώς, όλοι σε όλα, όμως, θα συμφωνούν οι πολλοί σε πολλά, ειδικά στα θέματα που είναι κρίσιμα για την πατρίδα».

«Θα βγουν χαμένοι»

Συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήριζαν λάθος την απόφαση των δύο πρώην Πρωθυπουργών να απέχουν από την χθεσινή εκδήλωση και εκτιμούσαν πως αυτοί «θα βγουν χαμένοι» από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Αντίθετα, υπάρχουν και άλλοι που υπενθυμίζουν πως για τα 50 χρόνια της Ν.Δ. πραγματοποιήθηκε Συνέδριο πριν από τις ευρωκάλπες, στο οποίο είχαν παρευρεθεί οι κ. Καραμανλής και ΣαμαράςΟ ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι έκανε αυτό που είχε χρέος, προκαλώντας τους δύο στην γιορτή: «Έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά», είπε στη συνέντευξή του στο Mega, διευκρινίζοντας, και αφήνοντας αιχμές για την επιλογή τους, ότι «η σημερινή (χθεσινή) μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς, όχι στους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, αλλά στον απλό νεοδημοκράτη».

Όσο για τη στάση του από εδώ και πέρα απέναντι στους Κ. Καραμανλή και Αν. Σαμαρά, δεν προτίθεται να διαφοροποιηθεί. Θα συνεχίσει, με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον, να κινείται απόλυτα θεσμικά απέναντί τους, με χαμηλούς τόνους, στοχεύοντας να μην ρίξει νερό στον μύλο των αντιπάλων του και ξορκίζοντας την εσωστρέφεια στο Κόμμα του. Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι υπεραμύνθηκε για μία ακόμη φορά της πολιτικής διεύρυνσης της Ν.Δ. που εφαρμόζει από το 2016, όταν και εξελέγη Πρόεδρος, μέχρι και σήμερα, επισήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας μία 3ετία καθαρού πολιτικού χρόνου να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας», ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην βούλησή του για «τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες» του Κόμματός του.
euro2day.gr

 
 Σ.Σ.
Δεν ήταν μόνο οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, που απουσίαζαν από την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στη Ρηγίλλης, για τα 50ά γενέθλια του Κόμματος. Φαίνεται ότι έλειπαν πολλοί από τους φίλους της Ν.Δ., καθώς η συμμετοχή στο περίφημο street party για τα «γαλάζια» γενέθλια ήταν μικρότερη του αναμενομένου. 
Οι διοργανωτές προσέβλεπαν σε συμμετοχή 3.000 φίλων του Κόμματος, αλλά τελικά η προσέλευση ήταν μικρότερη από αυτήν που ανέμεναν. Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη, Κυρίες και Κύριοι, με την Κυβέρνηση, σε ποσοστό 67%, με μόνο 26% θετικές γνώμες, δηλαδή και πάλι αρκετά κάτω από τα εκλογικά αποτελέσματα της Ν.Δ., τα street party τώρα θα κοιτάξει, μάλλον την τσέπη του, που του φωνάζει ότι είναι άδεια!

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ