Διάσκεψη για την ειρήνη: Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης - Μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία - Τετ α τετ με την Μέτσολα - Διάσκεψη ΗΠΑ, Ε.Ε. και 100 ηγετών χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Κίνας. ***** Μελόνι: Η Ε.Ε. δεν πρέπει να έχει άμεση εμπλοκή στο δάνειο της Ουκρανίας από τη G7. ***** Σαουδική Αραβία «Απαιτείται δύσκολος συμβιβασμός, για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία». ***** Ο Χάρης Δούκας ζητά προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ και δηλώνει «παρών». ***** Δικηγόροι: «Δεν θα αποδεχθούμε νομοθετικές πρωτοβουλίες σε ζητήματα που μας αφορούν, χωρίς τη συμμετοχή μας». ***** Πλειστηριασμοί: Κατάσχεται ακόμη και η ασφαλιστική αποζημίωση. ***** Αδιανόητες τιμές για τις ξαπλώστρες στις παραλίες της Αττικής το 2024. ***** Τελ Αβίβ: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους για την απελευθέρωση των ομήρων - Η μεγαλύτερη κινητοποίηση από την έναρξη του πολέμου. ***** ΗΠΑ: Πυρά σε υδάτινο πάρκο ψυχαγωγίας – Περίπου 10 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ σε Κεραμέως: Ποιος διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;

Ν
α απαντήσει η Υπουργός Εσωτερικών αν και πότε παρέλαβε το ΥΠΕΣ τις ψηφιακές εφαρμογές του συστήματος επιστολικής ψήφου και να προσκομίσει τα σχετικά πρωτόκολλα παράδοσης - παραλαβής, ζητάνε με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με πρωτοβουλία της τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Βοιωτίας Γιώτας Πούλου.

Όπως επισημαίνουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουμε ευρωεκλογές και τα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκλογέων από το κόμμα της Ν.Δ. παραμένουν αναπάντητα. Τα ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους πολίτες για την ευκολία της πρόσβασης σε αυτά και την ανεξέλεγκτη χρήση τους, όπως αποδείχθηκε με τη διαρροή στον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος». 

Και υπογραμμίζουν ότι: «Η δυσπιστία των πολιτών για την αξιοπιστία του συστήματος της επιστολικής ψήφου αλλά και κατ΄ επέκταση της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών, είναι εύλογη και δικαιολογημένη. Η κυρία Κεραμέως που δεν αναλαμβάνει την πολιτική της ευθύνη, καλείται να ανταποκριθεί τουλάχιστον στις υποχρεώσεις της κατά τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο». 

Στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι Βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η «σύμβαση 2/2024 μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και της SingularLogic, ως ανάδοχου, για την επιστολική ψήφο και την υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας, έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη εφαρμογών και λογισμικού για την υποστήριξη διαδικασιών που αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών και συνεπώς  ενεργούνται από αυτό. Κατά συνέπεια, οι ως άνω εφαρμογές συνιστούν παραδοτέα έργου που παραλαμβάνονται από το υπουργείο Εσωτερικών, αποτελούν ιδιοκτησία του και λειτουργούν υπό τον έλεγχό του». 

Παράλληλα συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα, το Υποσύστημα Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου όφειλε να είχε παραληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 09/02/2024 και το Σύστημα Εποπτείας και Διαχείρισης Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου (Backoffice ΥΠΕΣ) ως τις 16/02/2024». 

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει: 
  • Έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, σε εκτέλεση του άρθρου 3 της Σύμβασης 2/2024, τα κάτωθι παραδοτέα ως την 09/02/2024 στοιχεία του Υποσυστήματος Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου, ήτοι: α) 1.1. Υποβολή Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου από Εκλογείς, β) 1.2. Υποβολή Αιτήσεων Εκλογέων μέσω των Διπλωματικών Αρχών και γ) 1.3. Υποβολή Αιτήσεων Εκλογέων μέσω ΚΕΠ; 
  • Έχει παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, σε εκτέλεση του άρθρου 3 της Σύμβασης 2/2024, το παραδοτέο ως την 16/02/2024 του Υποσυστήματος Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου 1.4. Σύστημα Εποπτείας και Διαχείρισης Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου (BackOffice ΥΠΕΣ);
  • Με ποιον τρόπο τηρεί τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με την ΚΥΑ Καθορισμός διαδικασίας εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου υπ’ αριθμ. 12284, Β΄1037  (αρ. 8) και την ΚΥΑ Καθορισμός διαδικασίας υποβολής αίτησης στα προξενεία υπ’ αριθμ. 12279, B΄1040 (αρ. 5), ως υπεύθυνος επεξεργασίας, κατά την έννοια της περ. 7 του άρθρου 4 του Κανονισμού GDPR της ΕΕ, για τους σκοπούς της λειτουργίας της ειδικής εφαρμογής εκλογέων που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο;
Επιπλέον, αιτούνται την κατάθεση των σχετικών εγγράφων:
  • Το πρωτόκολλο παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του έργου που έχει συσταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών δυνάμει της αριθμ. ΑΠ 9501/31-01-2024 Απόφασης, των παραδοτέων ως την 09/02/2024 στοιχείων του Υποσυστήματος Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου, ήτοι: α) 1.1. Υποβολή Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου από Εκλογείς, β) 1.2. Υποβολή Αιτήσεων Εκλογέων μέσω των Διπλωματικών Αρχών και γ) 1.3. Υποβολή Αιτήσεων Εκλογέων μέσω ΚΕΠ.
  • Το πρωτόκολλο παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του έργου που έχει συσταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών δυνάμει της αριθμ. ΑΠ 9501/31-01-2024 Απόφασης του παραδοτέου ως την 16/02/2024 του Υποσυστήματος Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου 1.4. Σύστημα Εποπτείας και Διαχείρισης Αιτήσεων Επιστολικής Ψήφου (BackOffice ΥΠΕΣ).
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ