ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης για bonus στο Δημόσιο: Γνωστές παλαιοκομματικές τακτικές. ***** Ανδρουλάκης: Στόχος μας το ΠΑΣΟΚ να ανταγωνιστεί τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές. ***** ΣΥΡΙΖΑ κατά Ανδρουλάκη: Η σοβαρότητα δεν κατακτιέται με την επίκλησή της. ***** Δεν παραιτείται ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ - «Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη ένταση». ***** Γερμανία: Αρχίζει η δίκη των «Πολιτών του Ράιχ» - Σχεδίαζαν κατάλυση του πολιτεύματος.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα καταδικάζει τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα

Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση». Είπε επίσης ότι κατά τη Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, χθες Κυριακή, έγινε ανασκόπηση της κατάστασης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνδρομής της Ελλάδας σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, μέσω της παροχής βάσεων ή του εναέριου χώρου, είπε ότι «η ελληνική θέση  περιγράφηκε αναλυτικά μετά τη Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Είναι αυτή ακριβώς, όπως αποτυπώθηκε. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Εμείς είμαστε όπως πρέπει, σε απόλυτη επιφυλακή και με άρτια ενημέρωση. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα περισσότερα, για να μην υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία προς τους πολίτες. Η Ελλάδα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη» επεσήμανε. Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «απευθύναμε κι εμείς έκκληση για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης». 

Ερωτηθείς αν υπάρχουν φόβοι, για παράδειγμα, για αυξημένες μεταναστευτικές ροές, είπε ότι υπάρχουν μηχανισμοί για έκτακτη διαχείριση καταστάσεων, ωστόσο πρόσθεσε ότι «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι πως δεν θα βρεθούμε σε αυτό το σημείο».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις για την παρουσία της φρεγάτας «Ύδρα» στη Μέση Ανατολή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα. Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά και την επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Άμυνας, δεν είναι σωστό να μπούμε σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα αναλαμβάνει κάποιον διπλωματικό ρόλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν έχω κάτι περισσότερο να πω, μένουμε στη χθεσινή ανακοίνωση».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο οικονομικών επιπτώσεων, π.χ. αύξησης της τιμής της βενζίνης, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι δεν θα έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση. Από εκεί και πέρα, στο πεδίο της οικονομίας και των έκτακτων περιστάσεων, η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν αφήνει ποτέ τους πολίτες απροστάτευτους, πάντα με τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λόγος να μεταφέρουμε κάποια ανησυχία στους πολίτες. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και περιμένουμε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης».

Σε ερώτηση για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο και για τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχει κάποια σχέση αυτό που με ρωτάτε με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες. Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού ανακοινώνεται. Στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Στον λαϊκισμό της Αντιπολίτευσης που αναφέρεται κυρίως στο προσωπικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, η απάντηση είναι η Ελλάδα που τώρα πρωταγωνιστεί».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ