ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Καιρός: Με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα. ***** Eurojam 2024: Ομιλία Τσίπρα στο Βερολίνο με «νέες σκέψεις για την Ευρώπη». ***** Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στο ύψος του κόμβου Κηφισίας έως και την Κυριακή. ***** Διπλές κάλπες σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία - Φαβορί το εθνικιστικό VMRO-DPMNE. ***** Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. ***** Ράφα: Αμερικανική Εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση της συνοριακής διάβασης. ***** Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την αποστολή 1.800 βομβών στο Ισραήλ εν μέσω ανησυχιών για τη Ράφα. ***** Νέα ρωσική επίθεση με στόχο ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Καυτοί διάλογοι στο τρίγωνο Greek Mafia-ΕΥΠ-ΕΛ.ΑΣ. και κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Ν
έα κόντρα ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσιεύματα από το ''Documento'' και το ''Βήμα της Κυριακής'' στα οποία αποκαλύπτονται επικοινωνίες μαφιόζων με στελέχη της Αστυνομίας με στόχο να κανονιστούν μεταθέσεις αξιωματικών αλλά και να ειδοποιηθούν οι κακοποιοί για ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. 
Η εφημερίδα Documento γράφει για συνομιλίες του Γιώργου Μήτσου, επιχειρηματία στον τομέα καυσίμων που εκτελέστηκε τον περασμένο Ιούνιο στα Γλυκά Νερά, με Ανώτατα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στο υπουργικό γραφείο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως υπάλληλος της ΕΥΠ έδινε πληροφορίες σχετικά με το ποια μέλη της Greekmafia ήταν υπό παρακολούθηση σε δημοσιογράφο (Νίκος Τσιλιπουνιδάκης), ο οποίος με τη σειρά του τις διοχέτευε στο κύκλωμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μαφιόζοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση

Οι σημερινές συνταρακτικές αποκαλύψεις των εφημερίδων "Documento" και "Το Βήμα" αναδεικνύουν την έκταση της διάβρωσης της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ από τα κυκλώματα της εγχώριας μαφίας, τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑΌπως αναφέρει: «Αποκαλύπτεται ότι οι μαφιόζοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση για έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, καθοδηγούσαν ακόμη και έρευνες ανάλογα με το συμφέρον τους και "διόριζαν" δικούς τους ανθρώπους σε καίριες θέσεις». 

«Το χειρότερο όλων είναι, όπως αποκαλύπτει συγκεκριμένα το "Documento", ότι το κύκλωμα έφτανε μέχρι την κορυφή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κανονίζοντας τα "ρουσφέτια" με άνθρωπο του περιβάλλοντος του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στις συνομιλίες εμφανίζεται και ο επικεφαλής της συνοδείας του Υπουργού να ικανοποιεί αιτήματα της μαφίας. Ταυτόχρονα, η μαφία φαίνεται να είχε πληροφόρηση για έρευνες της ΕΥΠ» υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Το ερωτήματα είναι αμείλικτα κύριε Θεοδωρικάκο: 
  • Ισχύει ότι άνθρωπός σας στο Υπουργείο αναλαμβάνει χαριστικές μεταθέσεις για λογαριασμό της μαφίας; Αν ναι, παραμένει ακόμη στη θέση του;
  • Ισχύει ότι άνθρωπος της συνοδείας σας είναι συνομιλητής της μαφίας με στόχο την ικανοποίηση αιτημάτων της; Αν ναι, παραμένει ακόμη στη θέση του;
  • Εντέλει, έχετε την παραμικρή ευθιξία μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις να παραιτηθείτε;
Και ένα ερώτημα προς τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, κ. Μητσοτάκη: Ποιος ηγείται τελικά της ΕΥΠ; Εσείς, η Greek Mafia ή και οι δύο μαζί; Κάθε φθηνή δικαιολογία απλά επιβεβαιώνει τη φράση του Αλ. Τσίπρα: "Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ κυνηγούσε την Greek Mafia, επί Ν.Δ. η ΕΥΠ διοικείται από την Greek Mafia"».

Οι σκευωρίας κατέρρευσαν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το δημοσίευμα του "Documento", επαναλαμβάνει ότι ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και μια εβδομάδα έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάνει λόγο για σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατέρρευσαν και τονίζει: «Προς όλους και, προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων, ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η ακόλουθη:

«Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία απέδειξαν στην πράξη την βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς.

»Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύει μεθοδεύσεις και σκευωρίες που καταρρέουν με κρότο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η αναπαραγωγή από το Documento δημοσιευμάτων που υπηρετούν μόνο εντυπωσιασμούς και όχι την αλήθεια. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήδη, πριν μια εβδομάδα, ζήτησε από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου και τον νέο της Διοικητή την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και, ασφαλώς, την διαβίβασή της στην Εισαγγελία, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να διεξάγει πλήρη και εμπεριστατωμένη έρευνα. Γιατί, σε ένα κράτος δικαίου, όποιος θέλει να υπηρετήσει την αλήθεια και τη δικαιοσύνη οφείλει να προσφεύγει στην εισαγγελική αρχή. Επομένως, ''άνθρακες ο θησαυρός'' των αποκαλύψεων!

»Επαναλαμβάνουμε προς όλους και, προς τους υποκινητές αυτών των επιθέσεων, ότι η διαφάνεια και η κάθαρση στην Ελληνική Αστυνομία και στις υπηρεσίες που απαιτείται, θα συνεχιστεί. Μέχρι τέλους. Γιατί η στρατηγική που υπηρετούμε με συνέπεια είναι μία: Ασφάλεια παντού. Ασφάλεια για όλους».

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Οι εκκαθαρίσεις της Greek mafia και το παρα-αστυνομικό κύκλωμα

Η… 2η γενιά της GREEK MAFIA μετά τις δολοφονικές εκκαθαρίσεις των "παλιών" επεδίωκε την δημιουργία του δικού της ένστολου "κατεστημένου", μιας "διεφθαρμένης παρα-Aστυνομίας" που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της, στο προσοδοφόρο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ένας κύριος εκφραστής της νέας γενιάς της ελληνικής μαφίας, όπως υποστηρίζουν Aνώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο 38χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων, Γιώργος Μήτσου, που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2022. Το θύμα ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου, συνομιλούσε, τουλάχιστον, με έναν Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας της Αττικής, φερόμενο "υπεύθυνο ασφαλείας" του, και έναν πρώην Αστυνομικό που και αυτός προστάτευε τον "Θείο Τζο", Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος είχε δολοφονηθεί σχεδόν έναν μήνα πριν τον Γιώργο Μήτσου. Στις συνομιλίες τους, φαίνεται να επιχειρούν την τοποθέτηση "δικών" τους Αξιωματικών σε υπηρεσίες κλειδιά, που χειρίζονται υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας Μήτσου, δεν αποκλείουν, η δολοφονία του να ήταν αντίποινα αυτής του "Θείου Τζο", καθώς φαίνεται να βρίσκονταν σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Έκαναν "τοποθετήσεις";

Σε διαλόγους του Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας με τον 38χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίων υγρών καυσίμων, φαίνεται πως είχαν "πετύχει" τις τοποθετήσεις "δικών" τους Αστυνομικών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, και επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο και σε άλλες όπως στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και στην ΕΥΠ!

Το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Μήτσου, ανέδειξε αυτές τις πτυχές της ένστολης διαφθοράς, ενώ αναμένεται να αποτελέσει και κομβικό στοιχείο στην συνέχιση της έρευνας από τον νέο Διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Παναγιώτη Πούπουζα, υπό τις οδηγίες των Εισαγγελέων που ανέλαβαν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Το συγκεκριμένο υλικό, με τις σαφείς ενδείξεις συναλλαγών Αστυνομικών με κακοποιούς, είχε φθάσει στον προηγούμενο Διοικητή των "αδιάφθορων", περίπου 10 μέρες πριν την αποστρατεία του. Δεν είχε ενημερώσει σχετικά τον πολιτικό του προϊστάμενο, και μάλιστα το συγκεκριμένο υλικό δεν είχε καν… πρωτοκολληθεί!

Αναφορικά με τις "τοποθετήσεις" αρεστών Αστυνομικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες, διαπιστώνεται ότι ο "συγκάτοικος" του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας που συνομιλούσε με τον Γιώργο Μήτσου, πήρε πρόσφατα μετάθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων! Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις η μετάθεση κόπηκε…

"Καμένη γη" οι αδιάφθοροι;

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις εξελίξεις που δεν τιμούν το Σώμα, απόρροια των κρίσεων αξιωματικών, ήταν το γεγονός ότι προηγούμενος Διοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων δεν παρέδωσε τίποτα στον νέο Διοικητή Παναγιώτη Πούπουζα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχουν βρεθεί φάκελοι υποθέσεων, που ήταν υπό διερεύνηση, και αυτό γιατί η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν φαίνεται να ερευνούσε κάτι…

Διαπιστώθηκε ότι ο προηγούμενος Διοικητής χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του πέντε υπηρεσιακά οχήματα και πέντε οδηγούς! Επίσης ο Υποδιοικητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος είχε τοποθετηθεί σε ένα γραφείο του… υπογείου, ενώ το ακόμη πιο λυπηρό, είναι πως δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον επί χρόνια Διοικητή…

Τις τελευταίες ημέρες πριν από τις τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων φαίνεται πως είχε μετατραπεί σε ένα "μαγειρείο" λάσπης. Από τις 23 Ιανουαρίου 2023, έφθαναν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανώνυμες επιστολές αξιωματικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στις οποίες επισημαίνονταν οι "παράξενες" ενέργειες και φράσεις του Διοικητή, που στη συνέχεια αποστρατεύτηκε.

«Σε περίπτωση που δεν γίνω Επιτελάρχης θα τινάξω τον Υπουργό στον αέρα. Τον έχω στο χέρι και αυτόν και την οικογένειά του. Όχι Βουλευτής δεν θα βγει στις εκλογές αλλά δεν θα συμμετάσχει ούτε στο ψηφοδέλτιο. Τζάμπα οι συγκεντρώσεις που κάνει στα πιο ακριβά μαγαζιά», φέρεται να λέει ο πρώην Διοικητής, όπως αναφέρεται σε επιστολή, που έφθασε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ελέγχεται για την αξιοπιστία και προέλευσή της. Στην ίδια επιστολή, φέρεται ο πρώην Διοικητής των "αδιάφθορων" να κάνει συναντήσεις με τον Διοικητή άλλη υπηρεσίας, ο οποίος αποστρατεύτηκε, αλλά την ημέρα των κρίσεων προέβη σε καταγγελίες υπουργικών παρεμβάσεων, σχετικές με υπόθεση προσαγωγής του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο "βενζινάς" του "Σαμπρέλα"

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του 38χρονου Γιώργου Μήτσου, η οποία εξελίσσεται σε κομβικής σημασίας για τα ποινικά και αστυνομικά δρώμενα, ερευνούν το παρελθόν του επιχειρώντας να εντοπίσουν λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τις έρευνες. Ο 38χρονος το 2014 είχε κατηγορηθεί ως μέλος της ομάδας εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού με τα προσωνύμια "Σαμπρέλας", "Καράφλας" ή "Νταίζη", που δολοφονήθηκε, επίσης με παρόμοιο τρόπο, το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Πριν από δύο χρόνια σε έλεγχο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε πρατήριο ιδιοκτησίας του είχαν διαπιστωθεί οικονομικές απάτες που σχετίζονταν με την χρήση τηλεκοντρόλ σε αντλίες και επιλογή κρυφών δεξαμενών νοθευμένων καυσίμων. Ο δολοφονηθέντας Γιώργος Μήτσου, τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2022, έως και λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του συνομιλεί με τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας προβαίνοντας σε συνεννοήσεις για ελέγχους που θα γίνονταν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του, για μεταθέσεις αξιωματικών σε κρίσιμες αστυνομικές υπηρεσίες στους οποίους θα είχαν πρόσβαση.

Αντίπαλοι "Θείος Τζο" και "Σαμπρέλας"

Το 2019, "ανταγωνιστής" του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη, είχε δώσει πληροφορίες για κύκλωμα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων. Σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο "ανταγωνιστής", έστω και σε πληροφοριακό επίπεδο, ήταν ο Γιώργος ΜήτσουΗ υπόθεση του 2019, ξεκίνησε μετά από πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της ΑΑΔΕ έπειτα από κατασχέσεις βυτιοφόρων στα ελληνο-βουλγαρικά, και παράλληλες αναφορές ανταγωνιστή, φερόμενου διακινητή νοθευμένων καυσίμων σε βενζινάδικα ιδιοκτησίας του.

Τον Απρίλιο του 2019, πρατήριο ιδιοκτησίας του "ανταγωνιστή" στα βόρεια προάστια, είχε γίνει στόχος ένοπλης επίθεσης με πολεμικό καλάσνικοφ. Αξίζει να σημειωθεί ότι δέκα ημέρες πριν την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν έφοδο σε πρατήριο υγρών καυσίμων του "ανταγωνιστή", όπου εντοπίστηκαν δύο κρυφές δεξαμενές, περίπου 15.000 λίτρα νοθευμένο καύσιμο και ηλεκτρονικό σύστημα με τηλεχειριστήριο, το οποίο έκανε την εναλλαγή μεταξύ των νόμιμων και παράνομων δεξαμενών που τροφοδοτούσαν τις αντλίες του πρατηρίου.

Ο Κύπριος "συνδετικός κρίκος"

Η διασύνδεση λαθρεμπόρων καυσίμων και ελληνικής μαφίας αναδείχθηκε σε υπόθεση που χειρίστηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας το 2019. Ένας 53χρονος Κύπριος "μπράβος", ο οποίος απασχολούσε τις κυπριακές Αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονιών, βομβιστικές επιθέσεις, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά., ήταν ο "κυρίαρχος" δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων με τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα, τις οποίες διαχειρίζονταν ηγετικά μέλη της GREEK MAFIAΟ Κύπριος διατηρούσε δύο μεταφορικές Εταιρείες με έδρα την πόλη Πάζαρτζικ, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Σε αυτή την υπόθεση κατηγορήθηκαν 70 άτομα, μέλη των τεσσάρων ομάδων, που δραστηριοποιούνταν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Κορωπί, ενώ 25 ήταν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, που φαίνεται να ανήκαν ή να ελέγχονταν από τα μέλη της Ελληνικής Μαφίας.

Ο "τομέας" του Ασπροπύργου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν υπό τον έλεγχο του "Θείου ΤΖΟ", Γιάννη Σκαφτούρου. Βυτιοφόρα καταχωρισμένα σε Εταιρεία στενού συγγενικού προσώπου του "θείου Τζο", βρέθηκαν να φορτώνουν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπροπύργου προκειμένου να τους μεταφέρουν σε πρατήρια ιδιοκτησίας τους. Ο "τομέας" του Μενιδίου, φαίνεται να ήταν υπό τον έλεγχο του επίσης δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου, που φαίνεται πως πέρα από την τροφοδοσία "μιλημένων" βενζινάδικων, είχε επεκταθεί στην απευθείας μεταφορά χημικών διαλυτών, με βυτιοφόρα ιδιοκτησίας του.

Όλοι αθώοι για την Greek Mafia

Την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερα στοιχεία και αποκαλύψεις, εκδικάστηκε και η υπόθεση που είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ τη διετία 2015 έως 2017Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και απόστρατοι Αξιωματικοί, δικάστηκαν για πλημμελήματα που αφορούσαν σε διαφθορά στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα. Ωστόσο, το Δικαστήριο κήρυξε αθώους και τους 17 κατηγορούμενους κάνοντας δεκτή την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος στην εισήγησή του χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το αποδεικτικό υλικό και ευχήθηκε η άλλη δικογραφία που αφορά σε κακουργήματα της ίδιας υπόθεσης να έχει καλύτερη τύχη.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ