ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Ραϊσί - Μεταβατικός Πρόεδρος ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ - Συλλυπητήρια Γ. Γεραπετρίτη. ***** Σι Τζινπίνγκ για Ραϊσί: Μεγάλη απώλεια για το Ιράν - Η Κίνα έχασε έναν καλό φίλο. ***** Πούτιν: Αξιόλογος ηγέτης ο Ραΐσι, πραγματικός φίλος της Ρωσίας. ***** Λαβρόφ: Αληθινοί πατριώτες Ραΐσι και Αμπντολαχιάν. ***** Ερντογάν: «Είμαστε στο πλευρό του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού». ***** Κ. Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες παραδίδουμε στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ταραντίλης: Ικανοποιητικός ο ρυθμός εμβολιασμού, θα πάμε καλύτερα

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι βελτιωμένη, αλλά η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Όπως εξήγησε κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η επιτροπή για να καθορίσει τα επόμενα βήματα και οι αποφάσεις θα ανακοινώνονται το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.
Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς δήλωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού. Η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα με τις ηλικίες άνω των 85 ετών. Χαρακτήρισε «ικανοποιητικό» το ρυθμό εμβολιασμού υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα κινείται πάνω από τον μέσο παγκόσμιο όρο. Για τον Ιανουάριο η Ελλάδα θα πάρει 424.000 δόσεις εμβολίου. Συνολικά η χώρα θα λάβει 15 εκατομμύρια δόσεις.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ότι άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν κινηθεί πολύ γρηγορότερα, υποστήριξε ότι είμαστε στον μέσο όρο της Ευρώπης και καλύτερα σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος είναι μέσα στο καλοκαίρι να πετύχουμε το 70% και την συλλογική ανοσία.
Σε ότι αφορά το γεγονός ότι Γερμανία και Κύπρος εξασφαλίζουν περισσότερες δόσεις παρέπεμψε στο ότι η Κομισιόν έχει δηλώσει ότι υπάρχει νομικά δεσμευτικό πλαίσιο για τη διανομή του εμβολίου. Συμμετέχοντας σε αυτό έχουμε εξασφαλίσει 24 εκατομμύρια δόσεις, επαρκείς για τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού.
Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο που παραμένει κλειστό ενώ ξεκινούν οι εκπτώσεις δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει τον βέλτιστο τρόπο στήριξης των εταιρειών. Θα δούμε τα δεδομένα και θα πράξουμε.
Σε ερωτήματα για το άνοιγμα και το κλείσιμο δραστηριοτήτων, όπως το άνοιγμα της Γ΄Λυκείου που αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης ή το εκ νέου κλείσιμο των σχολείων εφόσον αποδειχτεί ότι επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.  Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στην Κυβέρνηση η οποία με την σειρά της θα αναλύει τα δεδομένα και θα λαμβάνει τις αποφάσεις της. Επομένως, όπως επανέλαβε αρκετές φορές, τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο.
Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζεται ο περιορισμός των sms με τα οποία μετακινούνται οι πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ξεκάθαρος. «Όχι, δεν εξετάζεται».
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ