ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Πήρε μέρος στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκία: NAVTEX με αίτημα για αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου

Τ
ην ώρα που υποτίθεται ότι η Άγκυρα προχωρά σε αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να δοθεί χώρος στο διάλογο, σημειώνονται νέες προκλήσεις από την πλευρά της. 
Την Τρίτη προχώρησε σε έκδοση νέας NAVTEX μέσω της οποίας ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.
«Το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, έχει παραβιαστεί», σημειώνεται στην τουρκική Navtex.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στη σειρά προκλητικών κινήσεων και δηλώσεων της Τουρκίας στο πλαίσιο της αμφισβήτησης των ελληνικών θέσεων εν όψει της έναρξης διαλόγου με την Ελλάδα. Η Τουρκία θέτει συνεχώς το τελευταίο διάστημα το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα τουρκική NAVTEX έρχεται λίγο μετά την τριμερή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν με την Άγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

Εν τω μεταξύ, έντονη κινητικότητα του Oruc Reis παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με το τουρκικό πλοίο να μπαινοβγαίνει στο λιμάνι της ΑττάλειαςΣύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό πλοίο έχει μετακινηθεί από το λιμάνι της Αττάλειας, όπου και βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες για συντήρηση, μετά την απόσυρσή του από την Ανατολική Μεσόγειο. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως εξήλθε από το λιμάνι και άρχισε να κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα, προτού τελικά επιστρέψει και σταματήσει ανοιχτά του λιμανιού.

Σύμφωνα, δε, με την τουρκική Yeni Safak, το Oruc Reis έπλευσε, χωρίς όμως να αναφέρει προς τα που. Σημειώνεται ακόμα πως τα πολεμικά πλοία Ataman και Cengiz Han, που συνόδευαν Oruc Reis, βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι της Αττάλειας. Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται πως δεν έχει γίνει γνωστό το κατά πόσο η μετακίνηση του πλοίου εντάσσεται στις διαδικασίες της συντήρησής του. Πάντως, στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το Marine Traffic, το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας, έχοντας ακολουθήσει μια περίεργη πορεία. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την πορεία του πλοίου.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ