ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

COVID-19 Άλλοι 8 νεκροί, 346 νέα κρούσματα

Ν. Χαρδαλιάς: Πολύ κρίσιμη η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
Οκτώ επιπλέον είναι τα θύματα του νέου κοροναϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ και τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 346. Τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.928Συνολικά 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Οι νεκροί είναι πλέον 352 συνολικά στη χώρα.

Για πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας στην Ελλάδα, ειδικά στην Αττική και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο, κατά την τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας πως το Λεκανοπέδιο είναι στο «πορτοκαλί».
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι όπου εφαρμόστηκαν τοπικά μέτρα, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και υπενθύμισε τη σειρά πρόσθετων μέτρων που ισχύουν από χθες, Δευτέρα, έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική για την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και των χώρων εργασίας. Ο Υφυπουργός ανακοίνωσε περιοριστικά μέτρα για πολιτιστικές εκδηλώσεις, με αφετηρία από την Πέμπτη και ισχύ σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην ειδική πλατφόρμα covid19.gov.gr θα υπάρχει χάρτης ανά Δήμο και περιφερειακή ενότητα με χρωματισμένο (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκινο) τον βαθμό επικινδυνότητας από κρούσματα κοροναϊού. Στην ίδια πλατφόρμα, με χρήση του Ταχυδρομικού Κώδικα του τόπου κατοικίας τους, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους, ανά τομέα δραστηριότητας.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε πως σήμερα ενεργά είναι 4.363 κρούσματα, 1.738 ασθενείς πήραν εξιτήριο από Νοσοκομείο, ενώ 8.703 ανάρρωσαν κατ' οίκον.

Για τα σχολεία είπε πως σε σύνολο 14.060 πανελλαδικά, μόνο επτά (δύο Νηπιαγωγεία, 2 Δημοτικά, δύο Γυμνάσια, ένα Λύκειο) έχουν αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα έκλεισαν σε 51 σχολικές μονάδες (3 νηπιαγωγεία, 18 Δημοτικά, 17 Γυμνάσια, 13 Λύκεια).

Αναφερόμενος στα σενάρια για νέο lockdown και τις συζητήσεις για την επόμενη μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως σκοπός είναι να μην πάμε σε νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόσουμε όσα ήδη έχουν ανακοινωθεί. Ζήτησε δε να μην αναλωνόμαστε σε σενάρια, αλλά να τηρούμε τους κανόνες, για κοινωνική απόσταση, χρήση μάσκας κι εφαρμογή των κανόνων υγιεινής. 
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ