ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συμμορίες ανηλίκων διακινούν ναρκωτικά στην Ελλάδα - Μπογκοτά η Αθήνα! ***** Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι. ***** Στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο: Προεκλογικό μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους - Θα είναι συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. ***** Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει τον φόρο στους ελευθέρους επαγγελματίες. ***** Εφορία: Στήνεται ομάδα διασταυρώσεων, στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ. ***** Επιστολική ψήφος στο gov.gr: Τελευταία ημέρα εγγραφής, σήμερα 29/4. ***** Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου - Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Τρίτος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες. ***** Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές ΗΠΑ - Τουλάχιστον 5 νεκροί.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Τσίπρας: Απόλυτα κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες τη χώρα απ’ ότι η σημερινή Κυβέρνηση, χωρίς μαξιλάρι και χωρίς πρόσβαση στις αγορές. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πιάσαμε τους στόχους και αποκαταστήσαμε την εικόνα της χώρας, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου στη ΘεσσαλονίκηΌπως είπε αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια η πολιτική άλλαξε με μια σειρά μέτρων στήριξης, την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Θύμισε ότι δόθηκαν αναδρομικά και ακυρώθηκε προγραμματισμένη μείωση των συντάξεων.

Σήμερα η Κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί δημοσιονομικούς κανόνες γιατί ισχύει η «ρήτρα διαφυγής». Ακόμα και οι Ευρωπαϊοι λένε ξοδέψτε όσα χρειάζεται, θύμισε. Η Κυβέρνηση έχει 37 δισ. ευρώ διαθέσιμα και δεν δικαιολογείται να μην στηρίζει τις θέσεις εργασίας. «Τα μέτρα που προτείνουμε είναι κοστολογημένα: 3 δισ. ευρώ είναι για τα μόνιμα μέτρα ενώ τα μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν κόστος 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους».

Η πανδημία και το 2ο lockdown

Θα στηρίξουμε ότι προτείνει η επιστημονική κοινότητα, όπως κάναμε και στο πρώτο lockdown. Δεν επιδιώξαμε να κουνάμε το δάχτυλο παρά τα λάθη της Κυβέρνησης. Οι δικοί μας πρώην Υπουργοί έσπευσαν να βοηθήσουν να βρεθούν κρεβάτια στα Νοσοκομεία.
Το κρίσιμο, όμως είναι τι έκανε ή δεν έκανε η Κυβέρνηση για να βρεθούμε σε δεύτερο lockdown. Θα είναι δείγμα της απόλυτης αποτυχίας της Κυβέρνησης. Πώς γίνεται στην προηγούμενη φάση η Κυβέρνηση «να ευλογεί τα γένια της» για την επιτυχία και τώρα η ευθύνη να μην χρεώνεται στην ίδια αλλά τους πολίτες.

Υπήρξε σχεδιασμός χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ο τουρισμός άνοιξε χωρίς ενιαία πρωτόκολλα καθ’ υπόδειξη μεγάλων συμφερόντων, χωρίς υποχρεωτικά τεστ. Αν είχαν επιβληθεί από την αρχή ο τουρισμός θα πήγαινε καλύτερα και δεν θα είχαμε ραγδαία αναζωπύρωση της πανδημίας. Παράλληλα η Κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Φτάσαμε να ανακοινώνουν ότι έχουμε μόλις 22 κρεβάτια ΜΕΘ στην Αττική. Είναι εγκληματική αμέλεια που οφείλεται στο ότι έχουν άλλη κοσμοθεωρία. Έδωσαν 20 εκατ. στα μέσα ενημέρωσης, όχι για να φτιάξουν κρεβάτια ΜΕΘ και να κάνουν προσλήψεις στην υγεία.

Η Κυβέρνηση-απάτη και το σενάριο εκλογών

Συγκάλεσα τρεις φορές το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών όταν υπήρχαν κρίσιμα θέματα παρότι με έλεγαν «ψεύτη». Την ακραία φρασεολογία δεν την λογάριασα. Ο χαρακτηρισμός «πολιτική απάτη» στοιχειοθετείται. Δεν είναι μόνο το Μακεδονικό που ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε διαφωνία, επέλεξε να διαφωνήσει για ψήφους. Τώρα δίνει «μάχες» για τη Βόρεια Μακεδονία. Έταξε δουλειές αλλά είχαμε ύφεση και πριν την πανδημία. Λέει ότι έχει δώσει 24 δισ. ευρώ αλλά έχει δώσει μόλις 4,6 δισ. ευρώ έως σήμερα σύμφωνα με το ΓΛΚ.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε ότι υπάρχουν κάποιες που παραγγέλνονται για να διαμορφώσουν τάση στην κοινωνία. Κάποιες δείχνουν πλέον ότι η Κυβέρνηση δεν απολαμβάνει πλέον εμπιστοσύνης σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην Πρωθυπουργός δήλωσε ότι στις εκλογές είχε 32%. Στόχος είναι το 32% να γίνει 42% για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Περάσαμε μια περίοδο αναστοχασμού και αποτίμησης για να προχωρήσουμε μπροστά. Οι εξελίξεις που προέκυψαν ήταν πιο μεγάλες και μας αναγκάζουν να είμαστε έτοιμοι. Δεν θα είναι αιφνιδιασμός πρόωρες εκλογές, αν τις επιλέξει ο κος Μητσοτάκης, γιατί θα προκύψουν από τον δικό του αιφνιδιασμό από τη δυσκολία αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Τα ελληνοτουρκικά

Στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε δύσκολες στιγμές με την Τουρκία. Τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών, την άφιξη των οκτώ Τούρκων, εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά πάντα είχαμε κανάλια επικοινωνίας. Καλέσαμε τον Ερντογάν πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια, παρότι ξέραμε τις διαφορές. Το χειρότερο είναι να μην υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας. Η στρατηγική της Τουρκίας δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζει. Δεν είναι απρόβλεπτος, ούτε απομονωμένος. Θέλει να δημιουργεί τετελεσμένα και να βάζει θέματα στο τραπέζι. Με την Τουρκία έχουμε διαφορά στην υφαλοκρηπίδα και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να λυθεί με διάλογο. Γι’ αυτό αρχίσαμε τις διερευνητικές επαφές το 2016.

Απειλώντας την Ελλάδα η Τουρκία απειλεί την Ευρώπη. Ο κος Μητσοτάκης φοβάμαι ότι κινείται χωρίς πυξίδα. Αν κινείται στην εθνική γραμμή γιατί από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου που υπεγράφη το τουρκολιβικό σύμφωνο δεν πίεσε την Τουρκία για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και δεν μιλούσε για επίλυση της διαφοράς μας με διάλογο;
Γιατί όταν έγινε το τουρκολιβικό σύμφωνο δεν απαίτησε κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Εμείς κερδίσαμε κυρώσεις για την Κύπρο. Η σημερινή Κυβέρνηση έλεγε ότι δεν είναι στρατηγική μας θέση οι κυρώσεις, θύμισε.

Σε ότι αφορά τη στάση της Ε.Ε. ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κρίσιμο είναι να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία δεν διεκδικεί μόνο από την Ελλάδα. Έχει να κάνει και με τις εμπορικές διεκδικήσεις έναντι της Ευρώπης. Χρειάζεται πολιτική «καρότο και μαστίγιο»: Απειλή ισχυρών κυρώσεων και δέλεαρ μια καλύτερης τελωνειακής ένωσης. Αν αυτά δεν υπάρξουν δεν θα υπάρξει πλαίσιο λογικής από τον κ. Ερντογάν.

Ακούω ότι επίκειται επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, συνέχισε. Αυτό αν ισχύει είναι θετικό. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν και αν δεν υπάρξει συμφωνία να πάμε στη Χάγη. Η Κυβέρνηση, όμως οφείλει να ενημερώσει. Ένα μήνα το Oruc Reis έκανε έρευνες. Ξαφνικά αποσύρθηκε και αρχίζουν διερευνητικές. Υπήρξαν ανταλλάγματα, κάποια συμφωνία ή ήταν απόφαση του Τούρκου Προέδρου. Υπήρξε συμφωνία στο Βερολίνο και τι έλεγε; Τι ήταν αυτό;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η ατζέντα είναι ίδια με αυτή που αφήσαμε το 2016. Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει λύση μέσω των διαπραγματεύσεων. Η λύση θα δοθεί στη Χάγη. Το κρίσιμο ερώτημα είναι που θα συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε με την Τουρκία. Με τι υποσχετικό θα πάμε στη Χάγη. Η χώρα δεν μπορεί να απομειώνει τα επιχειρήματά της πριν πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Δεν μπορεί να πάει σε διαπραγμάτευση έχοντας υπονομεύσει τις θέσεις της. Ο Αλέξης Τσίπρας θύμισε ότι όταν επί ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε η Τουρκία να παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα ο ίδιος έστειλε μια Φρεγάτα και σταμάτησε τις έρευνες. Τώρα έχουμε φθηνές δικαιολογίες, ότι δεν γίνονται έρευνες γιατί κάνουν τα γύρω πλοία «φασαρία». Αυτά είναι αστεία πράγματα.

Οι Τράπεζες και το Δημόσιο

Δεν βάζω θέμα εθνικοποίησης, βάζω θέμα να ασκήσει το Δημόσιο τα δικαιώματά του βάση των μετοχών που κατέχει. Δεν μιλάμε για εθνικοποίηση, αλλά όχι και να έχουμε «ανάποδο καπιταλισμό» να πληρώνει το Κράτος και να Διοικούν ιδιώτες. Ο λόγος που δεν το κάναμε εμείς είναι γιατί κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο με την τρόικα να θέλει να σώσει τις τράπεζες και όχι την κοινωνία. Στόχος μας είναι αυτά να τα αλλάξουμε. Είναι αναγκαίο γιατί το πρόβλημα είναι ότι οι τράπεζες δεν παίζουν το ρόλο τους στην ελληνική οικονομία. Σήμερα για να δανειστεί κάποιος πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει ανάγκη δάνειο. Υπάρχει χρηματοοικονομικό κενό 15 δισ. ευρώ στην οικονομία. Η Κυβέρνηση λέει ότι εγγυάται το 80% των δανείων στο σχετικό ταμείο αλλά στην ουσία εγγυάται μόλις το 32%. Έτσι, οι τράπεζες αναγκαστικά προσαρμόζονται και δεν παίρνουν ρίσκα.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ