ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία Πρωτομαγιάς: Αλαλούμ με το Μετρό

Ν έες αλλαγές προκύπτουν από τις αποφάσεις των εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην απεργία της Πρωτομαγιά...

Τέμπη: Μήνυση ονομαστικά κατά Μητσοτάκη και πολιτικών καταθέτουν συγγενείς των θυμάτων. ***** Eurostat: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3,2% - Σταθερός στο 2,4% στην Ευρωζώνη. ***** Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων για Μάτι: Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη. ***** Δικαστική απόφαση για το Μάτι: Άμεσα η καθαρογραφή της. ***** Στ. Κασσελάκης: Κοινωνική ανάγκη η ανατροπή στις ευρωεκλογές - Ο κόσμος κουράστηκε με την αλαζονεία του 41%. ***** Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα μπει στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία για ομήρους και εκεχειρία.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Υπ. Υγείας: Τέσσερα μέτρα-«αντίδοτο» για τις ελλείψεις φαρμάκων από τα ράφια

Σειρά μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά αποφασίστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο Υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά και εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Δημήτρη Φίλιππου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν:
  • Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί.
  • Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο που έχει ανάγκη.
  • Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη. 
«Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και θετικά την πρόκληση των ελλείψεων. Η ταλαιπωρία των ασθενών πρέπει να λάβει τέλος. Η πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακό του και η διασφάλιση της Δημόσιας υγείας είναι καθήκον μας» δηλώνει, μετά τη συνάντηση και τα μέτρα που ελήφθησαν με βάση και τις προτάσεις του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ