ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ράφα: Το Ισραήλ βομβάρδισε δύο συνοικίες. ***** Παλαιστινιακή Αρχή: Καλεί τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα- Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου. ***** Γαλλία: «Όχι» σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα. ***** Μ. Κεφαλογιάννης: Σαθρή και έωλη η κατηγορία των Αλβανών για Μπελέρη. ***** Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Προσύμνη Αργολίδας. ***** Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων. ***** Υπό ρωσική κατάληψη ακόμη δύο χωριά σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ - Τα «απελευθερώσαμε» λένε οι Ρώσοι.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το ραντεβού Μητσοτάκη-Ερντογάν και οι ελπίδες για συναντηση με Τράμπ

Η κυβέρνηση επένδυε πολλά στη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ και η ακύρωσή της την τελευταία στιγμή, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων με αφορμή την έρευνα για πιθανή «προδοσία» του Αμερικανού Προέδρου, προφανώς και δεν άρεσε στο πρωθυπουργικό επιτελείο.
Θα ήταν, όπως είχε προαναγγελθεί από το Μέγαρο Μαξίμου, μια ηχηρή ψήφος εμπιστοσύνης των ΗΠΑ προς τη χώρα μας και τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και μια επιβεβαίωση του ενισχυμένου διεθνούς προφίλ του Πρωθυπουργού, ενόψει των επόμενων κινήσεών του.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί η συνάντηση των δύο ανδρών να γίνει σήμερα, κάτι πάντως που θα ξεκαθαρίσει το απόγευμα, ανάλογα με τις εξελίξεις αλλά και το πρόγραμμα των δύο ηγετών. Όπως έγινε γνωστό, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ενημέρωσαν τους Αμερικανούς, κατόπιν δικού τους αιτήματος, για τις διαθέσιμες ώρες που υπάρχουν.
Σχετικά με την Τουρκία και το σημερινό ραντεβού με τον Ταγίπ Ερντογάν, που γίνεται στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Άγκυρας, η ελληνική πλευρά διαμηνύει πως επιθυμεί τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, καθώς «ο διάλογος είναι προτιμότερος από την μονομερή παράθεση απόψεων».
Θα πρέπει όμως η Τουρκία να αλλάξει τακτική, κάτι που τόνισε ο Πρωθυπουργός και στη ΔΕΘ. «Αν ο κ. Ερντογάν έχει πραγματική διάθεση να κάνει μια ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποδείξει έμπρακτα», τόνισε και κατέστησε σαφές ότι γνώμονας στις διμερείς σχέσεις είναι το Διεθνές Δίκαιο. Και αυτό, ενώ τις σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάζει και το προσφυγικό και η μη τήρηση εκ μέρους της Τουρκίας της σχετικής συμφωνίας με την Ε.Ε.


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ