ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Προαναγγελία αποχώρησης από Ψαριανό, Αμυρά

Τ η διάλυση του '' Ποταμιού '' με την αποχώρησή τους από την κοινοβουλευτική του ομάδα, αφού δεν θα διαθέτει πλέον το μίν...

Αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η πρόσκληση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τη Δευτέρα στις 5.00 το απόγευμα, με αντικείμενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817(1993) και 845(1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Handelsblatt: «ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Ανδρέας Γεωργίου: «Καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής»
Στις πυρετώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα να κλείσει και τα τελευταία προαπαιτούμενα πριν βγει η χώρα από το τρίτο μνημόνιο περιγράφει ο αρθρογράφος της Handelsblatt. «Όλα πρέπει να γίνουν με μεγάλη ταχύτητα», επισημαίνει. «Την περασμένη Παρασκευή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο 321 σελίδων, σήμερα εξετάζεται στις αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη θα πρέπει να ψηφιστεί πριν τη συνάντηση του Eurogroup. Κι αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα εγκρίνουν την τελευταία δόση των 11,7 δις ευρώ».

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι το πακέτο μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα όπως ιδιωτικοποιήσεις κι αλλαγή του ΕΝΦΙΑ, που θα προκαλέσουν, όπως επισημαίνει, μεγάλες αντιστάσεις στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις προκαλούν την κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» συνεχίζει η εφημερίδα. «Παρόλα αυτά θεωρείται βέβαιο ότι το πολυνομοσχέδιο θα εγκριθεί στη βουλή, γιατί τόσο κοντά χρονικά από την έξοδο από τα μνημόνια κανείς από τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν θέλει να ρισκάρει διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού. Αλλά και η πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών επιθυμεί να κλείσει το θέμα Ελλάδα μετά από οχτώ χρόνια οικονομικής στήριξης. Γι αυτό θεωρείται πολύ πιθανό ότι στην επόμενη συνάντηση του Eurogrοup στις 21 Ιουνίου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης».


Ανδρέας Γεωργίου: «Καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής»

Στην υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου επανέρχεται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου με τον τίτλο: «Καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής». Αφορμή η πρόσφατη απόρριψη της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο που άσκησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση παράβασης καθήκοντος επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν είχε ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής πριν στείλει στοιχεία για το υψηλό έλλειμμα του 2009 στην Eurostat. Έτσι η ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή είναι πλέον τελεσίδικη.

«Για την τέχνη της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων υπάρχει ο όρος ''Greek Statistics'', μέχρις ότου ήρθε ένας στατιστικολόγος στην Αθήνα και καθάρισε με τα ωραιοποιημένα στατιστικά στοιχεία» αρχίζει το άρθρο της η αρθογράφος της εφημερίδας. «Γι αυτό και επαινέθηκε από την Ε.Ε. αλλά στην πατρίδα του έπρεπε να τιμωρηθεί». Η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του ίδιου του Γεωργίου για την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου. «Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για την Ε.Ε., που τέτοιες εξελίξεις επιτρέπονται στην επικράτειά της» ανέφερε στη δημοσιογράφο. 

Η εφημερίδα του Μονάχου δίνει λεπτομερή στοιχεία για το ποιος είναι ο Γεωργίου, ότι στην Ελλάδα τον έφερε το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου, «που ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα ήταν λανθασμένα. Mάλιστα τον Οκτώβριο του 2009 ο σοσιαλιστής πολιτικός τα διόρθωσε στο 12,7% και έδωσε κι άλλα αρνητικά στοιχεία, όταν πλέον δεν μπορούσαν να κρυφτούν οι ελλείψεις» σημειώνει η εφημερίδα και καταλήγει: «Τώρα η υπόθεση Γεωργίου ενδέχεται να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα».

Για το ίδιο θέμα και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Στην Αθήνα είναι από καιρό σαφές ότι ο Γεωργίου χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση» υπογραμμίζει ο σχολιαστής της. «Οι δίκες σε βάρος του παρακολουθούνται με καλό μάτι όχι μόνο από την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από την πρώην κυβερνώσα πτέρυγα της Ν.Δ., που διασπάθισε η ίδια μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος μέσα από μια οικονομική πολιτική πελατειακού κράτους. Ο Γεωργίου κατηγορείται ότι με τα στοιχεία του έκανε την κατάσταση χειρότερη, αν και ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2010, όταν η ελληνική κρίση είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν και μερικές ημέρες αργότερα υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο» υπενθυμίζει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα.
D.Welle

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ