ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΛΤΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΦΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

« Η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά », δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς , αναφερόμενος στην τακτι...

Κυβερνητικές πηγές: Δεν θα εφαρμοστεί η προνομοθετημένη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα το πακέτο των θετικών μέτρων θα είναι υψηλότερο από τα 765 εκατ. ευρώ που αναγράφονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΕΩΣ ΔΩΔΕΚΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ - ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΜΕΤΑ

Αυστηρή εποπτεία, αλλά όχι νέο μνημόνιο θα ακολουθήσει μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, όπως επεσήμανε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο επικεφαλής του ESM υπογράμμισε ότι έχει λάβει ισχυρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις και μετά το πρόγραμμα, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για τα όσα έχουν συμφωνηθεί και όχι για νέους όρους. Ανέφερε δε ότι η τελευταία δόση του προγράμματος θα κινείται από 10 έως 12 δισ. ευρώ. To ποσό θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για το αποθεματικό ασφαλείας, το οποίο έχει ως στόχο να πείσει τις αγορές για την ικανότητα της χώρας να σταθεί στα πόδια της.

O κ. Ρέγκλινγκ αναγνώρισε την πρόοδο, που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σχολίασε πως είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας. Αναφέρθηκε επίσης σε ορισμένες follow up κινήσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, με τον Υπουργό Οικονομικών να διευκρινίζει πως πρόκειται για Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που ακολουθούν την ψήφιση ενός νομοσχεδίου. Όσον αφορά στις πρόσφατες ρυθμίσεις για το υπερταμείο οι κ.κ. Ρέγκλινγκ και Τσακαλώτος σχολίασαν ότι πρόκειται για εγγυήσεις και όχι για ενέχυρο ή υποθήκες.

Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως παραμένει τι θα γίνει με την ελάφρυνση του χρέους. Η κυβέρνηση είχε υψηλές προσδοκίες σε αυτό το μέτωπο, ενώ τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το ΔΝΤ επιμένουν στην ανάγκη για εμπροσθοβαρή μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία θα δώσουν ουσιαστική ανάσα και θα στείλουν ισχυρό μήνυμα αξιοπιστίας στις αγορές.

Ωστόσο το μέτωπο ESM-Βερολίνου έχει άλλη γνώμη. Χθες ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, ότι το Eurogroup «ίσως αποφασίσει» επιπρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Σημείωσε δε ότι και χωρίς πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης, οι ωριμάνσεις του χρέους φτάνουν έως και το 2059. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, φέρεται να δήλωσε αορίστως ότι «θα δοθεί ακόμη κάτι μικρό στην Ελλάδα». Τα παραπάνω στέλνουν μάλλον το μήνυμα για μικρό καλάθι ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πάντως δήλωσε αισιόδοξος για μία «ικανοποιητική λύση» την προσεχή Πέμπτη, εξηγώντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι και συνδυασμοί για να πάρει η Ελλάδα αυτό που της υποσχέθηκε το Eurogroup από πέρυσι. 

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ