ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ


Η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ωστόσο πλέον η Ελλάδα και όχι οι πιστωτές θα αποφασίζουν πώς ακριβώς θα επιτύχει η χώρα τους δημοσιονομικούς της στόχους, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης ΤσίπραςΜιλώντας στο Bloomberg, δεσμεύτηκε για τήρηση των οικονομικών δεσμεύσεων της χώρας, τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει επιστροφή στις συνήθειες και τις δαπάνες παλαιότερων χρόνων, που οδήγησαν στην κρίση. «Το σημαντικό με το τέλος του προγράμματος, είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για αυτούς τους στόχους και πλέον η ευθύνη βαραίνει τους Έλληνες, εμάς ή οποιαδήποτε εκλεγμένη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. ΤσίπραςΥπογράμμισε, δε, πως «θα κάνω ό, τι μπορώ για να μην επιστρέψει η Ελλάδα πίσω σε αυτήν την τραγική περίοδο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή και περιλαμβάνουν την περικοπή των συντάξεων για να εξοικονομηθεί 1% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα την υιοθέτηση δέσμης θετικών μέτρων ύψους επίσης 1% του ΑΕΠ και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους στόχους, αλλά μετά την έξοδο από το μνημόνιο η ευθύνη για το πώς θα επιτευχθούν ανήκει πλέον στην κυβέρνηση και τις επόμενες.

«Πρέπει να αποφασίσουμε τα μέτρα για να πιάσουμε τους στόχους. Λέτε σωστά ότι έχουμε νομοθετήσει για την αρχή του 2019 ένα πακέτο αρνητικών μέτρων 1% του ΑΕΠ (περικοπές στις συντάξεις) και 1% θετικά μέτρα, στον βαθμό που είμαστε πάνω από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Γι’ αυτό η κυβέρνηση θα αποφασίσει, όταν έρθει η ώρα, ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος οικονομικά και κοινωνικά για τη χώρα, ώστε να πιαστεί ο στόχος του 3,5%. Είναι δική μας υπόθεση με ποια μέσα θα φτάνουμε τους στόχους».

Ο δημοσιογράφος έσπευσε να σημειώσει ότι από την απάντηση αυτή μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι εννοεί πως μπορεί να μη γίνει η μείωση των συντάξεων την επόμενη χρονιά και ρώτησε αν «είναι ακόμα δεσμευμένος να τις μειώσει». Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που αναφέρονται στην απόφαση του Eurogroup. Σας παραπέμπω σε αυτές. Μπορείτε να δείτε ποιες είναι και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας». 

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε εξάλλου αισιόδοξος ότι η διεθνής επενδυτική κοινότητα θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο «μέχρι το τέλος». Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πλέον η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος, έγινε μέρος της λύσης.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ