ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μ. Σεντενο: Η Ελλαδα να σταθει στα ποδια της και να επιστρεψει στις αγορες

Μ. Σεντενο: Η Ελλαδα να σταθει στα ποδια της και να επιστρεψει στις αγορες
Μιλώντας στο CNBC, ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο δήλωσε: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε επίλυση τόσο αναφορικά με τη συμφωνία όσο και με το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ολοκληρώσουμε τις επιμέρους εργασίες. Είναι σημαντικό το ΔΝΤ να συμμετέχει. Εργαζόμαστε από κοινού προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία. Αυτό επιτυγχάνει το κύριο στόχο μας που είναι να ολοκληρωθεί το τέταρτο πρόγραμμα με επιτυχία, με όλες τις μεταρρυθμίσεις να έχουν εφαρμοσθεί και σχεδιασθεί και η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές».

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Και ο υπουργός Οικονομικών και εγώ και ο Πρωθυπουργός, πολύ περισσότερο ο Πρωθυπουργός, έχουμε πει ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο αν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου που αφορά μειώσεις στις συντάξεις από το 2019.
Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 247», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην επίτευξη μίας καλής συμφωνίας για τη ρύθμιση του χρέους και για το καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας.
«Από εκεί και πέρα, αν στη συνέχεια προκύψει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πάνω από τους στόχους, ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που θα επιτρέψει τη μείωση της λιτότητας, την ελάφρυνση της λιτότητας, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στον καιρό του», πρόσθεσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος για την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019.
Σημείωσε ότι πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας στις 21 Ιουνίου για το πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Είπε, επίσης, πως με βάση τις διαπραγματεύσεις, έτσι όπως μέχρι τώρα κινούνται, δεν υπάρχει θέμα ούτε πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ούτε παράτασης του προγράμματος.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως μη καθαρή έξοδος θα ήταν μια συμφωνία, η οποία θα συνοδευόταν από προληπτική γραμμή στήριξης. Αντιθέτως, όπως συμπλήρωσε, μια καθαρή έξοδος θα περιγραφεί σε μια συμφωνία, η οποία θα προβλέπει τους ίδιους περίπου όρους, οι οποίοι προβλέπονταν και για τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τόνισε επιπλέον ότι καθαρή έξοδος σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν επιπλέον δεσμεύσεις, σε σχέση με αυτά τα οποία συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ