ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

«Και ο υπουργός Οικονομικών και εγώ και ο Πρωθυπουργός, πολύ περισσότερο ο Πρωθυπουργός, έχουμε πει ότι αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την έξοδο από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο αν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μέτρου που αφορά μειώσεις στις συντάξεις από το 2019.
Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 247», ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην επίτευξη μίας καλής συμφωνίας για τη ρύθμιση του χρέους και για το καθεστώς μεταμνημονιακής εποπτείας.
«Από εκεί και πέρα, αν στη συνέχεια προκύψει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι πάνω από τους στόχους, ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που θα επιτρέψει τη μείωση της λιτότητας, την ελάφρυνση της λιτότητας, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στον καιρό του», πρόσθεσε.
Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι δεν προκύπτει κανένας απολύτως λόγος για την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019.
Σημείωσε ότι πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας στις 21 Ιουνίου για το πλαίσιο της ολοκλήρωσης του προγράμματος. Είπε, επίσης, πως με βάση τις διαπραγματεύσεις, έτσι όπως μέχρι τώρα κινούνται, δεν υπάρχει θέμα ούτε πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, ούτε παράτασης του προγράμματος.
Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως μη καθαρή έξοδος θα ήταν μια συμφωνία, η οποία θα συνοδευόταν από προληπτική γραμμή στήριξης. Αντιθέτως, όπως συμπλήρωσε, μια καθαρή έξοδος θα περιγραφεί σε μια συμφωνία, η οποία θα προβλέπει τους ίδιους περίπου όρους, οι οποίοι προβλέπονταν και για τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τόνισε επιπλέον ότι καθαρή έξοδος σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν επιπλέον δεσμεύσεις, σε σχέση με αυτά τα οποία συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟι ΑΝ.ΕΛ είναι δεξιά και δεν έχει ρόλο στη Κεντροαριστερά.
Η παραίτηση Κοτζιά από το ΥΠΕΞ , δεν ήταν για προσωπικούς λόγους, αλλά πολιτικής ουσίας, αφού δεν στηρίχθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, όταν στηλίτευση την διγλωσσία στην εξωτερική μας πολιτική από τη δράση του Πάνου Καμμένου, είπε στο 98.4 ο Γραμματέας του ΠΡΑΤΤΩ, Κώστας Καραχάλιος, με αφορμή την αποψινή ομιλία στις 19:00 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, του Νίκου Κοτζιά.
Ο Κώστας Καραχάλιος, σημείωσε ότι το ΠΡΑΤΤΩ, δεν είναι εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κίνηση του Σοσιαλιστικού Πατριωτικού Χώρου, που δίνει τη μάχη για την συγκρότηση μίας σύγχρονης Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρόλο κλειδί, αλλά δυνάμεις αμιγώς δεξιές , όπως οι ΑΝΕΛ , όχι.
Για το ΠΡΑΤΤΩ είπε, η κυβέρνηση του 2015 ήταν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που μετά τον Αύγουστο του 2018 με την επιτυχή έξοδο από τα Μνημόνια, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.
Το ΠΡΑΤΤΩ, είναι έτοιμο να στηρίξει για το Δήμο Αθηναίων των Παύλο Γερουλάνο, ως μία προσωπικότητα, που πληροί τους όρους μίας προοδευτικής κατεύθυνσης στην αυτοδιοίκηση, ενώ ανήγγειλε ότι η αποψινή ομιλία Κοτζιά στο Ηράκλειο, θα έχει και πολιτικό περιεχόμενο για τις εσωτερικές εξελίξεις.

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ