ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο

Ζητημα συνταξεων εθεσε ο Τσακαλωτος στο Βερολινο
Μ’ αυτήν την ευκαιρία και στο περιθώριο των συζητήσεων, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Πιέρ Μοσκοβισί, για τη γενική πορεία της χώρας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Έθεσε μάλιστα, ζήτημα συντάξεων, αναφέροντας ότι απ’ του χρόνου υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, πέραν του στόχου του 3,5%, ο οποίος θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λήψη μέτρων για να ανακουφιστούν οι συνταξιούχοι, μέσω της αναστολής ή και της κατάργησης του μέτρου μείωσης των συντάξεων.
Άφησε δε, να διαφανεί πως αργότερα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ενδεχομένως κι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις φόρων και αυξήσεις δαπανών. Και τους κάλεσε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθούν αυτά τα περιθώρια με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, δίνοντας έμφαση στο ότι δεν θα κινδυνεύσει η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.
Η ενημέρωση έγινε στο περιθώριο συνάντησης του δικτύου Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. από χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, όπου η Ελλάδα συμμετέχει ως παρατηρήτρια χώρα.
Διοργανωτής ήταν το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Επρόκειτο για κομματική συνάντηση που γίνεται παραδοσιακά λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.
Ήδη ο κ. Τσακαλώτος αναχώρησε από το Βερολίνο για το Λονδίνο, για να παραστεί στο 13ο ετήσιο Ελληνικό Roadshow, το οποίο διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και επισφαλούς εργασίας αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη για τη χώρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στον χαιρετισμό της στη Συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ.

«Η περίοδος που διανύουμε, μετά και την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα μίας ιδιαίτερα δύσκολης διαδρομής αλλά και γιατί είναι ακριβώς η περίοδος στην οποία θέτουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας. Η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης τοποθετεί την εργασία στο επίκεντρο, προσβλέποντας στην ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης και του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. 

Η Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο «θα δίνει κίνητρα στον εργοδότη για να προσλάβει τον αδήλωτο εργαζόμενο, και, ταυτόχρονα, θα θέτει αυστηρούς κανόνες στις εργολαβίες, μέσω των οποίων συχνά παραβιάζεται ή παρακάμπτεται η εργατική νομοθεσία».  

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της και αναφερόμενη στη σημασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, η Υπουργός σημείωσε: «Μία κυβέρνηση που πραγματικά στοχεύει στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων επιζητά ένα μαζικό, ισχυρό και υγιές συνδικαλιστικό κίνημα και το θέλει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων. Διότι, στο τέλος της ημέρας, ο δικός μας δείκτης σε σχέση με το έργο μας είναι ο δείκτης της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Στη βάση αυτού του δείκτη σχεδιάζουμε τις πολιτικές μας και πορευόμαστε, μη χάνοντας το στόχο να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο της εργασίας».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ