ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια

Εντος οικοπεδου 4 της κυπριακης ΑΟΖ το Barbaros με τεσσερα πολεμικα πλοια
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει εδώ και λίγες ώρες εντός του οικοπέδου 4 της κυπριακής ΑΟΖ, συνοδευόμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία, σύμφωνα με το militaire.gr.
Είναι μια κλιμάκωση που φαίνεται να επιχειρούν οι Τούρκοι, που μέχρι τώρα είχαν επιλέξει να πλέουν οριακά στα ''σύνορα'' αυτού του οικοπέδου. Μέχρι τώρα το Barbaros και η συνοδεία του έπλεαν στο λεγόμενο ''τριεθνές'', στο σημείο που ''ενώνονται'' η κυπριακή και αιγυπτιακή ΑΟΖ με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το Barbaros παρακολουθεί η φρεγάτα ''ΨΑΡΑ'' του Π.Ν. Δεν υπάρχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως συνέβαινε στην αρχή αυτής της ''μίνι κρίσης''. Αμερικανικό αντιτορπιλικό πλέει στη περιοχή του οικοπέδου 10 όπου η ExxonMobil συνεχίζει τη γεώτρησή της.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

«Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και επισφαλούς εργασίας αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη για τη χώρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στον χαιρετισμό της στη Συνδιάσκεψη για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ.

«Η περίοδος που διανύουμε, μετά και την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας για την 4η αξιολόγηση, είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Όχι μόνο γιατί βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα μίας ιδιαίτερα δύσκολης διαδρομής αλλά και γιατί είναι ακριβώς η περίοδος στην οποία θέτουμε τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας. Η κ. Αχτσιόγλου πρόσθεσε ότι η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης τοποθετεί την εργασία στο επίκεντρο, προσβλέποντας στην ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης και του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. 

Η Υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι τις επόμενες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο «θα δίνει κίνητρα στον εργοδότη για να προσλάβει τον αδήλωτο εργαζόμενο, και, ταυτόχρονα, θα θέτει αυστηρούς κανόνες στις εργολαβίες, μέσω των οποίων συχνά παραβιάζεται ή παρακάμπτεται η εργατική νομοθεσία».  

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της και αναφερόμενη στη σημασία της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης, η Υπουργός σημείωσε: «Μία κυβέρνηση που πραγματικά στοχεύει στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων επιζητά ένα μαζικό, ισχυρό και υγιές συνδικαλιστικό κίνημα και το θέλει στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων. Διότι, στο τέλος της ημέρας, ο δικός μας δείκτης σε σχέση με το έργο μας είναι ο δείκτης της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών. Στη βάση αυτού του δείκτη σχεδιάζουμε τις πολιτικές μας και πορευόμαστε, μη χάνοντας το στόχο να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο της εργασίας».
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ