ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη. ***** Σε Ικαρία και Φούρνους ο Στέφανος Κασσελάκης - Τα προβλήματα του ΕΣΥ. ***** Μ. Τρίτη πληρώνεται το αυξημένο επίδομα γέννησης: 58.912 μητέρες θα λάβουν αναδρομικά €36,2 εκατ.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των «27». Ο κ. Τσίπρας θα έχει μπαράζ επαφών με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και Ευρωπαίους αξιωματούχους, στο περιθώριο της Συνόδου. Η τουρκική προκλητικότητα και οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα ενημερώσει και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας πρόκειται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζοντας την υποχρέωση να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, θα αναφερθεί και στην προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς και στις ευρωτουρκικές σχέσεις.



Στην ατζέντα της Άτυπης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ε.Ε. βρίσκονται θεσμικά ζητήματα για την πορεία της Ένωσης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2020. Οι εργασίες της άρχισαν το μεσημέρι της Πέμπτης και στο περιθώριο αυτών ο κ. Τσίπρας μαζί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Θα υπάρξει επίσης συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, που προεδρεύει στην Ε.Ε., Μπόικο Μπορίσοφ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος οι ευρωτουρκικές σχέσεις και το μεταναστευτικό. Επίσης ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με την Φεντερίκα Μογκερίνι και θα συζητήσουν για τη στάση της Τουρκίας, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και την Αλβανία.

Πριν την έναρξη της Άτυπης Συνόδου Κορυφής ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες με σκοπό να ενισχύσει τις διεθνείς προσπάθειες, στις οποίες έχει κρίσιμο ρόλο η Ε.Ε., που σχετίζονται με την παροχή πολιτικής στήριξης, καθώς και την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και του κ. Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος είναι ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών σε ζητήματα άμυνας και εξοπλισμών. Η ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το ονοματολογικό της πΓΔΜ και την Τουρκία.

Το επίσημο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου:

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου

22:30: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

07:45: Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES
09:00: Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ
12:00: Συμμετοχή του Πρωθυπουργού στις εργασίες της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ