ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Συμμορίες ανηλίκων διακινούν ναρκωτικά στην Ελλάδα - Μπογκοτά η Αθήνα! ***** Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι. ***** Στις 11:00 το Υπουργικό Συμβούλιο: Προεκλογικό μπόνους 15% στους δημοσίους υπαλλήλους - Θα είναι συνδεδεμένο με την αξιολόγηση. ***** Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ο νέος βασικός μισθός αυξάνει τον φόρο στους ελευθέρους επαγγελματίες. ***** Εφορία: Στήνεται ομάδα διασταυρώσεων, στο στόχαστρο 120.000 ΑΦΜ. ***** Επιστολική ψήφος στο gov.gr: Τελευταία ημέρα εγγραφής, σήμερα 29/4. ***** Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου - Στον «χορό» των Ρίχτερ η Κρήτη - Τρίτος σεισμός μέσα σε λίγες ώρες. ***** Ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις κεντρικές ΗΠΑ - Τουλάχιστον 5 νεκροί.

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Αλλαγές στη φορολογία υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία που άνοιξε τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑΟ Πρωθυπουργός είπε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης «μία σειρά θετικών παρεμβάσεων στο φορολογικό για τα μεσαία και χαμηλά στρώματα», τις οποίες συνέδεσε με την ανάπτυξη της οικονομίας.

Πέραν της φορολογίας και επιχειρώντας να περιγράψει τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου που σε μεγάλο βαθμό θα αποτελέσουν και την ατζέντα των επόμενων εθνικών εκλογών όποτε και αν γίνουν, ο Πρωθυπουργός, κάνοντας πολλές φορές λόγο για «μεταμνημονιακή εποχή», αναφέρθηκε στον τομέα της παραγωγής, την κοινωνική πολιτική και δικαιοσύνη και το διαρκές μέτωπο με τη διαπλοκή. Αναφέρθηκε σε «επιτεύγματα της κυβέρνησης στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής» μιλώντας για καταπολέμηση της φτώχειας, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας αλλά και «σημαντικές νίκες στα εργασιακά».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την προσπάθεια για ένα νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής που είναι πολυδιάστατη και φιλειρηνική. «Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή».
Αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Ακριβώς το αντίθετο. Αυτά ισχυροποιούνται όταν πληθαίνουν οι σύμμαχοι και οι φίλοι της χώρας. Η απομόνωση και τα εθνικιστικά παραληρήματα ζημιώνουν όποια χώρα τα επιλέγει για να ασκεί εξωτερική πολιτική βάση αυτών, υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο παραπάνω πλαίσιο αντιμετωπίζονται όλα τα εθνικά ζητήματα. Μιλώντας για το ονοματολογικό και τη διαφορά με τα Σκόπια ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική θέση είναι σαφής και θέση ευθύνης.
«Διεκδικούμε με αποφασιστικότητα όχι τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά τη επίλυση. Επίλυση σημαίνει κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία έναντι όλων».



Χαρακτήρισε θετικό το ότι μετά την πολιτική αλλαγή στη γειτονική χώρα βλέπουμε μια κυβέρνηση που εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει βήματα. «Μένει αυτό να το δούμε στην πράξη». «Στόχος μας είναι να βρούμε μια βιώσιμη λύση, που οφείλουμε να αναζητήσουμε σε μια σύνθετη ονομασία αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο συμφωνίας που δεν θα αφήνει στο μέλλον κανένα περιθώριο αλυτρωτισμού ή ανιστόρητων διεκδικήσεων. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για να λυθεί ένα ζήτημα που φορτώθηκε η χώρα το 1992. Τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε την μεγάλη ατυχία να έχει ΥΠΕΞ τον Αντώνη Σαμαρά που προτίμησε να οικοδομήσει προσωπική καριέρα από το να συμβάλει στη λύση του προβλήματος για το εθνικό όφελος».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν κάποιοι συνεχιστές της «παράδοσης Σαμαρά», αρκετοί από αυτούς στη Ν.Δ., που προσπαθούν χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας. Οι μεγαλύτερες ήττες της χώρας προήλθαν από κάποιους δήθεν εθνικόφρονες, όπως έγινε με τους Συνταγματάρχες στην Κύπρο το 1974. Εμείς, συνέχισε, έχοντας την ιστορική εμπειρία έχουμε τη σοφία να γνωρίζουμε ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν προασπίζονται με κραυγές και γραφικότητες, αλλά με νηφαλιότητα, στρατηγική στο εξωτερικό και προσπάθεια διαμόρφωσης συναίνεσης στο εσωτερικό.

Χαρακτήρισε δε «θετικό παράδειγμα» τη στάση του Ιερώνυμου, που έστειλε μήνυμα νηφαλιότητας. Αντίθετα, είπε, «ο αρχηγός της Ν.Δ. προσθέτει και μια στάση εθνικής επιπολαιότητας. Αντιμετωπίζει ένα μείζον εθνικό θέμα με όρους μικροκομματικής μιζέριας. Προφανώς δεν τον αφορά αν η χώρα απελευθερωθεί από τα βάρη που φόρτωσε ο Αντ. Σαμαράς το 1992, αλλά να συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ότι από τη μια μιλά για το Βουκουρέστι και από την άλλη στέλνει βουλευτές στα συλλαλητήρια και ότι την μια επαινεί τη στάση του πατέρα του το 1992 και την άλλη ακολουθεί τη στάση αυτού που ανέτρεψε τον πατέρα του λίγο αργότερα. Δεν πρόκειται να δοξαστεί κρυπτώμενος, υπογράμμισε. Το ονοματολογικό δεν είναι ζήτημα εσωτερικής κατανάλωσης για να παίζει παιχνίδια. Θα υποχρεωθεί σύντομα να πάρει θέση, όσο δύσκολο και αν είναι για τον ίδιο αυτό. «Εμείς θα δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό σε μια διαπραγμάτευση που αρχίζει τώρα όχι για να παίξουμε παιχνίδια, αλλά για να λύσουμε ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει 25 χρόνια. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ