ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει

Aθηνα προς Μοσχα: Η συνεχης ασεβεια προς την Ελλαδα πρεπει να σταματησει
Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ, τονίζοντας πως είναι χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα, καθώς και «έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου, στον οποίο τα κράτη, ανεξαρτήτως μεγέθους, έχουν αυτοτέλεια και μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ: «Τέτοιες αρνητικές λογικές παρακίνησαν άλλωστε τους τέσσερις Ρώσους πολίτες να προβούν στις ενέργειες που οδήγησαν στην απέλασή τους ή στην απαγόρευση εισόδου τους στην Ελλάδα».
«Τα στοιχεία δε, βάσει των οποίων ενήργησε η Ελλάδα, είχαν παρουσιαστεί εγκαίρως στις ρωσικές αρχές. Εξάλλου, και οι ίδιες οι ρωσικές αρχές έχουν πολύ καλή γνώση του τι πράττουν οι άνθρωποί τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική. Με τη σημερινή της όμως δήλωση, η Εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών υιοθετεί και δείχνει ως να θέλει να νομιμοποιήσει τις παράνομες αυτές ενέργειες».
«Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει και ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσης», επισημαίνει η ελληνική διπλωματία.
Τέλος, το ΥΠΕΞ τονίζει πως «ανυπόστατοι ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν πιέσεων τρίτων, είναι ανάξιοι σχολιασμού και δείχνουν νοοτροπία ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

ΑΜΒΟΥΡΓΟ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ «ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ» ΤΗΣ G20

Ενώ οι πολιτικοί ηγέτες εισέρχονται στην τελευταία ημέρα των συζητήσεων της G20 στο Αμβούργο, οι αξιωματούχοι προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα θέματα σχετικά με το εμπόριο και την κλιματική αλλαγή. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τόνισε ότι οι έως τώρα οι συζητήσεις υπήρξαν πολύ δύσκολες. Οι διαπραγματευτές εργάζονταν όλη νύχτα προκειμένου να οδηγηθούν σε συμβιβασμό στο τελικό κοινό ανακοινωθέν της G20.
Οι ηγέτες προσπαθούν σκληρά να βρουν κοινό έδαφος με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, τον προηγούμενο μήνα. Ένα ξεχωριστό ζήτημα προκύπτει από την απόφαση του Τραμπ να στραφεί στον προστατευτισμό. Αν και ο πρόεδρος είπε ότι δεν είναι αντίθετος με το εμπόριο συνολικά, οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία θα πρέπει να προστατεύει απόλυτα την αμερικανική βιομηχανία.
«Οι συζητήσεις είναι πολύ δύσκολες και δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι σχετικά με αυτό» επεσήμανε η Μέρκελ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ελπίζει οι διαφορές με τις ΗΠΑ να μην επηρεάσουν τις δεσμεύσεις που έγιναν από άλλα κράτη.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail''
 Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ