ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους

εντονη συζητηση Τσακαλωτου - Ντραγκι για τους ηλεκτρονικους πλειστηριασμους
Έντονη συζήτηση είχαν, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πριν από την έναρξη του Eurogroup, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ντράγκι θεωρεί κομβική την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπήρξε «θερμή» συζήτηση Τσακαλώτου-Ντράγκι εντός της αίθουσας, ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο είπε ότι ενίοτε γίνονται και δυναμικές συζητήσεις, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, δεν συνέβη κάτι ιδιαίτερο.
Για την ουσία του ζητήματος, ανέφερε ότι μετά την έναρξη εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα γίνει μια αξιολόγηση για να διαπιστωθεί στην πράξη αν λειτουργεί το νέο σύστημα σε όλη την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Για το ίδιο θέμα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σχολίασε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί στο τι έγινε στη συνεδρίαση, προσθέτοντας ότι δίνεται έμφαση σε ένα μόλις πράγμα, ενώ η ουσία είναι ότι έγιναν πολλά στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων προκύπτουν από το 13% των νέων συντάξεων που έχουν εκδοθεί και βασίζονται στις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου. Στην πρώτη ταχύτητα ανήκουν όσοι αμείβονταν με μηνιαίες μεικτές αποδοχές πάνω από 700 ευρώ, οι οποίοι θα δουν τη σύνταξή του μειωμένη κλιμακωτά, έως και κατά 30%, για όσους αμείβονταν με περισσότερα από 1.300 ευρώ μεικτά. Στη δεύτερη ταχύτητα ανήκουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, όσοι, δηλαδή, αμείβονταν με μηνιαίες μεικτές αποδοχές κάτω από 700 ευρώ, οι οποίοι θα δουν αυξήσεις!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ''Real news'' που αποκαλύπτει τις πρώτες οριστικές αποφάσεις νέων συντάξεων για αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους και σύμφωνα με αυτές τις αποφάσεις, με τον νέο υπολογισμό καταγράφονται έως και 200 ευρώ τον μήνα υψηλότερες συντάξεις για τους χαμηλόμισθους και έως 300 ευρώ τον μήνα χαμηλότερες για τους υψηλόμισθουςΟι διαφοροποιήσεις αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης για τους χαμηλόμισθους είναι γενναιόδωρα, σε σχέση με τα ποσοστά αναπλήρωσης που αφορούν τους υψηλόμισθους.

Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τον υπολογισμό των νέων συντάξεων, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν εκ νέου την αντίδραση των δανειστών. Και αυτό διότι οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν εξαρχής υπογραμμίσει τη διαφωνία τους για τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης σε εργαζόμενους με μισθούς που δεν υπερβαίνουν τα 700 ευρώ, ζητώντας την τροποποίηση της κλίμακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης περίπου του 13% των «νέων συντάξεων», για αιτήσεις που κατατέθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 έως το τέλος του ίδιου χρόνου. Άλλωστε, η έκδοση του 10% αποτελούσε προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, ενώ η εκπλήρωση του 30% των αιτήσεων πήρε, με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, μικρή παράταση έως το φθινόπωρο.

Οι χαμένοι
  • Ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με υπηρεσία άνω των 30 ετών
  • Ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ σε μεσαίες και υψηλές κατηγορίες
  • Ασφαλισμένοι στο Ταμείο Εμπόρων με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης
  • Ασφαλισμένοι στο Ταμείο Νομικών
  • Ασφαλισμένοι στο ΤΣΑΥ (γιατροί, υγειονομικοί κ.α)
  • Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές (άνω των 1.500 ευρώ) και 30 χρόνια ασφάλισης
Οι κερδισμένοι
  • Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ με 20 έως 30 χρόνια ασφάλισης
  • Ασφαλισμένοι στα πρώην ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών
  • Ασφαλισμένοι στο πρώην Ταμείο Αυτοκινητιστών
  • Ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης
''Real news''

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ