ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ

Οδηγια Γιουνκερ για «συγκρουση» με το ΔΝΤ
Την διάλυση του κουαρτέτου, όχι μόνο με έξοδο του ΔΝΤ αλλά και του τρόπου λειτουργίας της λεγόμενης «ευρωπαϊκής τρόικας» επιδιώκει ο πρόεδρος της Κομισιον.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ, κατά τον ίδιο, «αυτή η ιστορία με τη τρόικα πρέπει να τελειώσει τώρα», καθώς πολλές φορές υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ της Κομισιόν και της ΕΚΤ και του ΕΣΜ για τον τρόπο διαχείρισης του ελληνικού προγράμματος.
Επιπλέον ο Πρόεδρος της Κομισιόν έχει δώσει οδηγία στους αρμόδιους επιτρόπους Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί να επιμείνουν στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των δημοσιονομικών προβλέψεων από πλευράς του ΔΝΤ.
Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Μια σύγκρουση που μπορεί να προκαλέσει το «επεισόδιο» βάση του οποίου το Ταμείο θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο κ. Γιούνκερ θεωρεί ότι το σχέδιο Σόιμπλε για αποδυνάμωση και απο-πολιτικοποίηση της Κομισιόν έχει πλέον χάσει την υποστήριξη που είχε εντός της Γερμανίας, Κομισιόν και ESM θα μπορούν να συνεργάζονται για την επίβλεψη των προϋπολογισμών των χωρών-μελών.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί ότι η de facto αποχώρηση και της ΕΚΤ από την εποπτεία που σχεδιάζεται για την Ελλάδα μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος, δίνει μεγαλύτερη ευελιξία για «πολιτικές μανούβρες» όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Πάντως, η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα αφεθεί να παρεκκλίνει στα λάθη του παρελθόντος, και για αυτό θα προβλεφθεί «σκληρό πλαίσιο».

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ


Η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά την Βουλή κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα είπαμε όταν έπρεπε αλλά τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν δείχνει σεβασμό στην λειτουργία του κοινοβουλίου. Υπουργοί που έλεγαν άλλα δεν ντρέπονται να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που γράφουν ''εκπρόθεσμη''». Η αξιολόγηση που είχε κλείσει φαίνεται πως κλείνει κάθε εβδομάδα, κατήγγειλε. Υποτίθεται ότι είχε κλείσει και το θέμα του χρέους και η ένταξη στο QE, τόνισε. Η κοινωνία σας βλέπει, όσο κι’ αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι η κοινωνία βλέπει survivor, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει ότι «δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει».
«Παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε ότι σας ζητούν. Δεν μετέχετε στην διαπραγμάτευση, απλά παρίσταστε». Η αποτυχία περιγράφεται με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα. Είχε ορίσει τρεις στόχους: Κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο QE και ρύθμιση χρέους. Έχασε και τους τρεις!

Όπως είπε η οικονομία στενάζει και αυτό είναι το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση. Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση σημείωσε ότι η χώρα έπρεπε να είχε μπει από το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που ήταν βέβαιο σήμερα είναι ζητούμενο και μάλιστα επισφαλές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι στο ζήτημα του χρέους εμφανίζεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης που συμφώνησε πέρυσι ότι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αυτό αν είναι απαραίτητο. 

Όσα μέτρα λιτότητας και να πάρετε, όσα προαπαιτούμενα να φέρεται η χώρα δεν σταματά να πληρώνει το κόστος των δυο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αφού συνεχώς υφίσταστε ήττες «παραδώστε την εξουσία στο λαό, κάντε εκλογές». Χρόνος υπάρχει αφού μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα δοθεί λύση στο χρέος ή στο QE, συμπλήρωσε. Μίλησε για την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βάλει την Ελλάδα στη σωστή θέση στη γεωστρατηγική σκακιέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την ιστορία αλλά η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά.

''The New Daily Mail'' 

Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ