ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα
Η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα κρίνουν φέτος πολλά περισσότερα από την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα βαρύνουν καθοριστικά στην πιθανότητα απαίτησης πρόσθετων μέτρων για το 2018 ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στα δημόσια έσοδα εμφανίστηκαν τον Ιούλιο, όταν η υστέρηση στις εισπράξεις από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε συνδυασμό με τις αυξημένες επιστροφές φόρων στάθηκαν ικανές να μειώσουν αισθητά τα περιθώρια ασφαλείας τα οποία είχαν διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών όμως στα τάρταρα, μετά και από ένα εκτεταμένο κύμα κατασχέσεων, οι εισπράξεις των επομένων μηνών μοιάζουν μετέωρες. Ο πλέον κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος όπου μόνο για τη δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 2 δισ. ευρώ.
Οι πληρωμές της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητικές. Σε σύνολο 2.431.000 φορολογουμένων με χρεωστικό ραβασάκι, το χέρι στην τσέπη έβαλαν 1.760.000. Ένα ποσοστό της τάξεως του 28%, δεν πλήρωσε τη δόση έως τις 31 Ιουλίου και σε σύνολο βεβαιωμένων και απαιτητών φόρων 1.114.509 .000 ευρώ, στο ταμείο μπήκαν μόλις 775,031 εκατομμύρια ευρώ με την εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος στο 69,5%.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ


Η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά την Βουλή κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα είπαμε όταν έπρεπε αλλά τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν δείχνει σεβασμό στην λειτουργία του κοινοβουλίου. Υπουργοί που έλεγαν άλλα δεν ντρέπονται να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που γράφουν ''εκπρόθεσμη''». Η αξιολόγηση που είχε κλείσει φαίνεται πως κλείνει κάθε εβδομάδα, κατήγγειλε. Υποτίθεται ότι είχε κλείσει και το θέμα του χρέους και η ένταξη στο QE, τόνισε. Η κοινωνία σας βλέπει, όσο κι’ αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι η κοινωνία βλέπει survivor, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει ότι «δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει».
«Παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε ότι σας ζητούν. Δεν μετέχετε στην διαπραγμάτευση, απλά παρίσταστε». Η αποτυχία περιγράφεται με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα. Είχε ορίσει τρεις στόχους: Κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο QE και ρύθμιση χρέους. Έχασε και τους τρεις!

Όπως είπε η οικονομία στενάζει και αυτό είναι το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση. Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση σημείωσε ότι η χώρα έπρεπε να είχε μπει από το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που ήταν βέβαιο σήμερα είναι ζητούμενο και μάλιστα επισφαλές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι στο ζήτημα του χρέους εμφανίζεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης που συμφώνησε πέρυσι ότι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αυτό αν είναι απαραίτητο. 

Όσα μέτρα λιτότητας και να πάρετε, όσα προαπαιτούμενα να φέρεται η χώρα δεν σταματά να πληρώνει το κόστος των δυο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αφού συνεχώς υφίσταστε ήττες «παραδώστε την εξουσία στο λαό, κάντε εκλογές». Χρόνος υπάρχει αφού μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα δοθεί λύση στο χρέος ή στο QE, συμπλήρωσε. Μίλησε για την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βάλει την Ελλάδα στη σωστή θέση στη γεωστρατηγική σκακιέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την ιστορία αλλά η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά.

''The New Daily Mail'' 

Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ