ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΗΠΑ: Ιστορικη ευκαιρια για λυση με πΓΔΜ

ΗΠΑ: Ιστορικη ευκαιρια για λυση με πΓΔΜ
Την άποψη ότι υπάρχει ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν το Σάββατο το μεσημέρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην διαπραγματευτική διαδικασία, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι ο παράγοντας του χρόνου πρέπει να ληφθεί υπόψη.
«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στις προσπάθειες επίλυσης της μακρόχρονης διένεξης του ονοματολογικού. Συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές έχουν μια ιστορική ευκαιρία να επιλύσουν αυτό το ζήτημα και ότι ο χρόνος πρέπει ληφθεί υπόψη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Πενς εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο χώρες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η επίλυση του ονοματολογικού θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
«Ο αντιπρόεδρος ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Ζάεφ για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Η επίλυση αυτού του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ


Η συμπολίτευση περιφρονεί συστηματικά την Βουλή κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τα είπαμε όταν έπρεπε αλλά τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν δείχνει σεβασμό στην λειτουργία του κοινοβουλίου. Υπουργοί που έλεγαν άλλα δεν ντρέπονται να βάλουν την υπογραφή τους σε τροπολογίες που γράφουν ''εκπρόθεσμη''». Η αξιολόγηση που είχε κλείσει φαίνεται πως κλείνει κάθε εβδομάδα, κατήγγειλε. Υποτίθεται ότι είχε κλείσει και το θέμα του χρέους και η ένταξη στο QE, τόνισε. Η κοινωνία σας βλέπει, όσο κι’ αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε πει ότι η κοινωνία βλέπει survivor, υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συμπληρώσει ότι «δεν έχετε πάρει καμία συμφωνία για το χρέος, η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει».
«Παίρνετε ότι σας δίνουν και κάνετε ότι σας ζητούν. Δεν μετέχετε στην διαπραγμάτευση, απλά παρίσταστε». Η αποτυχία περιγράφεται με τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα. Είχε ορίσει τρεις στόχους: Κλείσιμο αξιολόγησης, ένταξη στο QE και ρύθμιση χρέους. Έχασε και τους τρεις!

Όπως είπε η οικονομία στενάζει και αυτό είναι το κόστος της καθυστέρησης στην αξιολόγηση. Αναφορικά με την ποσοτική χαλάρωση σημείωσε ότι η χώρα έπρεπε να είχε μπει από το πρώτο εξάμηνο του 2015 και θα είχε γίνει αν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που ήταν βέβαιο σήμερα είναι ζητούμενο και μάλιστα επισφαλές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι στο ζήτημα του χρέους εμφανίζεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης που συμφώνησε πέρυσι ότι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος και αυτό αν είναι απαραίτητο. 

Όσα μέτρα λιτότητας και να πάρετε, όσα προαπαιτούμενα να φέρεται η χώρα δεν σταματά να πληρώνει το κόστος των δυο χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αφού συνεχώς υφίσταστε ήττες «παραδώστε την εξουσία στο λαό, κάντε εκλογές». Χρόνος υπάρχει αφού μέχρι τις εκλογές στη Γερμανία δεν θα δοθεί λύση στο χρέος ή στο QE, συμπλήρωσε. Μίλησε για την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βάλει την Ελλάδα στη σωστή θέση στη γεωστρατηγική σκακιέρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του λέγοντας ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την ιστορία αλλά η κοινωνία μας κρίνει καθημερινά.

''The New Daily Mail'' 

Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ